Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Microsoft и Aptos Blockchain партньори за революция в Web 3.0 и интеграцията на AI

Coinspeaker Microsoft и Aptos Blockchain партньори за революция в Web 3.0 и AI интеграцията

Microsoft Corporation, мултинационална технологична компания със седалище в Редмънд, Вашингтон, си партнира с Aptos Labs, иновативна блокчейн платформа от ниво 1, съоснована от бивши служители на Facebook. Този стратегически съюз има за цел да задвижи иновативните решения на Aptos чрез използване на авангардната AI технология на Microsoft, за да разшири своя пакет от инструменти и услуги.

В съобщение от 9 август Aptos разкри намеренията си да използва силата на рамката на Microsoft, за да представи нови предложения, които безпроблемно обединяват блокчейн и изкуствения интелект (AI), за да разширят границите на потенциалните приложения на блокчейн. За да подсили сигурността на своята мрежа, Aptos е готов да разположи валидиращи възли чрез Microsoft Azure.

С помощта на Microsoft компанията планира да въведе решения за финансови услуги, които дават възможност на потребителите да разработват и стартират различни инструменти и технологии за финансови услуги, включително цифрови токени като цифрови валути на централната банка (CBDC) и методи на плащане, за да отговорят на изискванията и нуждите на пазара .

Aptos Labs ще пусне AI Assistant Chatbot

Една от забележителните характеристики на това сътрудничество е предстоящото стартиране на Aptos Assistant, интелигентен чатбот, предназначен да отговаря на запитвания, свързани с екосистемата на Aptos. С този ход компанията се присъедини към много крипто фирми, които въвеждат виртуални асистенти, задвижвани от изкуствен интелект, за да подпомагат потребителите в съответните им екосистеми. По-рано тази година блокчейнът Solana интегрира AI чатбот в своя протокол.

Планираният AI виртуален асистент за Aptos ще улесни хората да се присъединят към екосистемата Web 3. За разработчиците чатботът предлага лесен достъп до инструменти за създаване на интелигентни договори и децентрализирани приложения (dApps). Партньорството също така ще оживи езика за програмиране Move на Aptos, за да подпомогне разработването на договори, тестване на единици, форматиране и спецификации на доказыващите устройства. Aptos каза в съобщението, че ще използва технологията на Microsoft, за да създаде по-вълнуващи връзки между AI и web3 в бъдеще.

Microsoft си партнира с Aptos Labs, за да подобри интеграцията на блокчейн и Web3

Коментирайки партньорството, Рашми Мисра, генерален мениджър на AI & Emerging Technologies в Microsoft, каза, че сливането на AI и блокчейн технологията представлява завладяваща комбинация от нововъзникващи технологии, способни да създават новаторски приложения.

„Пресечната точка на AI и блокчейн е една от най-интересните комбинации от нововъзникващи технологии и може да генерира трансформационни случаи на употреба. Съчетавайки технологията на Aptos Labs с възможностите на Microsoft Azure Open AI Service, ние се стремим да демократизираме блокчейна, позволявайки на потребителите безпроблемно да се включат в Web3, а на иноваторите да разработват нови и вълнуващи децентрализирани приложения, използващи AI“, каза Мисра.

Microsoft и Aptos се справят със специфични предизвикателства на индустрията

Според TechCrunch неотдавнашното партньорство между Aptos Labs и Microsoft е предназначено да се справи със специфични за индустрията предизвикателства. Според Мо Шейк, съосновател и главен изпълнителен директор на иновативната блокчейн платформа, и двете компании са ангажирани с разрешаването на проблеми, преобладаващи в съответните им индустрии.

„Основният фокус и за двама ни е решаването на нашите съответни индустриални проблеми“, каза Шейх в имейл на TechCrunch.

Освен това той отбеляза, че е безспорно, че AI има значително влияние върху обществото. „Тези инструменти могат да направят ежедневните ни задачи невероятно ефективни“, потвърди Шейх, добавяйки „независимо дали става въпрос за съставяне на списък с най-добрите ресторанти наблизо или за подпомагане при кодиране за вашата работа или обучение.“

следващия

Microsoft и Aptos Blockchain партньори за революция в Web 3.0 и интеграцията на AI

Публикацията: "Microsoft и Aptos Blockchain партньори за революция в Web 3.0 и интеграцията на AI" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!