Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Най-добрите криптовалути, очакващи бум през 2023 г.: Solana, Chainlink и Monero!

В бързо развиващия се свят на криптовалутите, Bitcoin и Ethereum отдавна са доминиращи, завладявайки както инвеститорите на дребно, така и институционалните инвеститори. Пейзажът обаче непрекъснато се променя и множество крипто проекти се появяват с обещаващ потенциал през 2023 г. и след това. Тази статия ще разгледа трима най-добри претенденти, които ще процъфтяват по време на следващия бум: Solana, Chainlink и Monero.

Solana - Отприщване на мащабируемостта на блокчейн

Solana привлече вниманието както от технологични ентусиасти, така и от инвеститори благодарение на своя авангарден, високопроизводителен блокчейн без разрешения. За разлика от традиционните мрежи, които се борят с мащабируемостта, тъй като обемът на транзакциите нараства, Solana е гениално проектирана да обработва хиляди транзакции в секунда, като същевременно запазва сигурността и децентрализацията.

В основата на забележителната производителност на Solana лежи нейната система Proof of History (PoH), криптографско времево клеймо, което позволява ефективно проследяване на транзакциите. В комбинация с Tower BFT, уникалният консенсусен модел, базиран на PoH, Solana постига несравнима скорост и сигурност. Неговите новаторски технологии, като Turbine, Гълфстрийм, Sea Level, Cloudbreak и Pipelining, позволяват на мрежата да обработва до 65 000 транзакции в секунда с подсекундна окончателност, което я прави една от най-бързите съществуващи блокчейни. $SOL

Родната криптовалута на Solana, SOL, играе ключова роля в мрежата, като служи за такси за транзакции и за залагане за защита на мрежата. Той също така подхранва програмата за управление във веригата, позволявайки на притежателите на токени да влияят върху бъдещото развитие на платформата. С подкрепата на известни инвеститори като Multicoin Capital, Foundation Capital и Andreessen Horowitz, бързо разрастващата се екосистема Solana продължава да привлича разработчици, проекти и институции.

Chainlink - Преодоляване на пропастта между блокчейн и данни от реалния свят

Chainlink, децентрализирана мрежа на оракул, се справя с „проблема с оракул“, като улеснява сигурни взаимодействия между интелигентни договори и данни и API от реалния свят. Традиционните блокчейн приложения се борят за директен достъп до данни извън веригата, но мрежата от децентрализирани оракули на Chainlink предоставя надеждни и защитени от подправяне данни за блокчейн приложения.

Възлите на Chainlink извличат и валидират данни, преди да ги добавят към блокчейна, като използват споразумения за ниво на обслужване (SLA) и система за репутация, за да стимулират честността и точността. Родната криптовалута на екосистемата Chainlink, LINK, е от съществено значение за достъп до услуги за данни и възнаграждаване на възли за поддържане на точност. Гъвкавостта на протокола се простира до DeFi, игри, застраховане и други, което води до партньорства с големи играчи като Google Cloud, SWIFT и различни блокчейн проекти.

Най-добрите криптовалути за закупуване сега през май 2023 г.

С нарастването на търсенето на надеждни услуги на оракул, стабилното решение на Chainlink продължава да преодолява пропастта между световете във веригата и извън нея, като увеличава потенциала на интелигентните договори. $LINK

Monero - защита на несравнима поверителност и сигурност

Monero (XMR) е водеща криптовалута, известна със своя непоколебим ангажимент към поверителността и сигурността. Докато повечето криптовалути предлагат частична поверителност, Monero е изрично проектиран да направи проследяването на транзакции изключително трудно за външни наблюдатели, като гарантира несравнимо ниво на поверителност.

Протоколът CryptoNote, който е в основата на Monero, въвежда подобрения на поверителността чрез пръстеновидни подписи, скрити адреси и поверителни транзакции на пръстена (RingCT). Пръстеновите подписи сливат ключовете на потенциалните подписващи, прикривайки инициатора на транзакцията, докато стелт адресите генерират еднократни адреси за всяка транзакция, маскирайки действителния адрес на получателя. RingCT скрива сумите на транзакциите от всички, с изключение на подателя и получателя.

Моделът на безкрайно предлагане на Monero с опашни емисии осигурява непрекъснато стимулиране на копачите, насърчавайки мрежовата сигурност. Чрез използването на устойчив на ASIC алгоритъм за доказателство за работа, RandomX, Monero поддържа децентрализация на копаене.

XMR служи като средство за размяна, запас от стойност и награда за копаене. Живата общност на Monero активно подкрепя поверителността и децентрализацията, настоявайки за масово развитие и финансиране на нови проекти.

В обобщение

В заключение, всеки от крипто проектите Solana, Chainlink и Monero предлага уникални иновации и функции. Мащабируемостта и скоростта на Solana, решенията на оракул на Chainlink и несравнимата поверителност на Monero предлагат обещаващи възможности в непрекъснато развиващия се свят на криптовалутите през 2023 г. и след това. Тъй като блокчейн пространството продължава да се развива, тези проекти са готови да дадат значителен принос и да процъфтяват през следващите години.

Публикацията на Георги Минев: "Най-добрите криптовалути, очакващи бум през 2023 г.: Solana, Chainlink и Monero!" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!