Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Нестабилност на глобалния пазар: справяне с несигурността след съобщението на ФЕД

Нестабилност на...
Нестабилност на глобалния пазар: справяне с несигурността след...

Навигация в нестабилността на глобалния пазар на фона на съобщението на Федералния резерв

Оценка на въздействието на решенията за лихвените проценти върху международните пазари

Търговската сесия в четвъртък стана свидетел на глобалните пазари, борещи се с нестабилност, подтикната от неочакваното решение на Федералния резерв да отложи намаляването на лихвените проценти. Първоначалният оптимизъм за поредица от намаления на лихвите през 2024 г. бързо намаля, тъй като и икономиката, и инфлацията показаха неочаквана устойчивост.

Представяне на пазара в САЩ

В Съединените щати фондовите пазари затвориха със смесено представяне. Фючърсите за S&P 500 се повишиха с 0,5%, докато фючърсите на Dow Jones Industrial Average показаха увеличение от 0,4%, отразявайки положителното настроение въпреки решението на Фед.

Европейските пазари реагират

Европейските пазари започнаха деня с комбинация от печалби и загуби, докато инвеститорите очакваха съобщения за корпоративните печалби. Лондонският FTSE 100 се повиши с 0,4%, докато германският DAX отчете лек спад, а CAC 40 в Париж отбеляза спад.

Тенденции на азиатския пазар

XRP е изправен пред спад на фона на съобщението за стейбълкойн на Ripple

Азиатските пазари бяха свидетели на разнообразно представяне. Индексът Nikkei 225 в Токио отбеляза лек спад, докато Kospi в Южна Корея отбеляза спад от 0,3%. Обратно, индексът Hang Seng в Хонконг се повиши с 2,4%, подкрепен от положителни настроения.

Позицията на Федералния резерв

Федералният резерв потвърди ангажимента си за постигане на пълна заетост и поддържане на стабилна инфлация от 2% в дългосрочен план. Въпреки признаването на икономическата несигурност, Фед реши да запази целевия диапазон за лихвения процент по федералните фондове, подчертавайки необходимостта от по-голяма увереност в устойчивата инфлация, преди да обмисли намаляване на лихвения процент.

Въздействие върху валутните пазари

Японската йена стана свидетел на значителни колебания, като първоначално скочи с до 2%, преди да анулира печалбите си спрямо щатския долар. Междувременно отслабването на долара след срещата на Фед допринесе за динамиката на пазара.

Отговор на крипто пазара

В сферата на криптовалутите цената на Биткойн претърпя умерено възстановяване след новината, но продължи да се сблъсква с низходящ натиск, търгувайки се на $58 000. Очаква се решението за намаляване на количественото затягане да увеличи апетита за риск и да повиши цените на активите.

Заключение

Решението на Федералния резерв да отложи намаляването на лихвените проценти внесе несигурност в световните пазари, предизвиквайки различни реакции в регионите и класовете активи. Докато американските пазари първоначално показаха оптимизъм, международните пазари изпитаха смесени резултати на фона на икономическа несигурност. Търговците и инвеститорите следят отблизо развитието, особено по отношение на инфлацията и лихвените политики, за да се ориентират в развиващия се пазар на глобалните финанси.

Публикацията на Сребрин Петров: "Нестабилност на глобалния пазар: справяне с несигурността след съобщението на ФЕД" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Биткойн скочи със...
Биткойн скочи със 7% за 24 часа, тествайки критичното ниво на съпротива от $66 000

Биткойн пробива: скокове със 7% за 24 часа, тествайки ниво на съпротива от $66 000 В забележителен обрат на събитията Биткойнът (BTC) скочи...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) е изправен пред образуване на низходящ триъгълник

Shiba Inu (SHIB) е изправен пред образуване на низходящ триъгълник на фона на пазарни опасения Shiba Inu (SHIB), виден токен в екосистемата...

Анализ на Биткойн...
Анализ на Биткойн: Цената се покачва със 7,5%, очаква $74 000

Анализът на Биткойн предвижда следващата цел - 74 000 $, тъй като цената на BTC се опитва да задържи печалби от 7,5%. Биткойн (BTC) скочи до...

Знаково постижени...
Знаково постижение на MicroStrategy: Включване в MSCI World Index

Знаково включване на MicroStrategy в MSCI World Index: Прегръщане на възхода на криптовалутата MicroStrategy, известна с това, че държи...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!