Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Обобщение на крипто юли - Топ 5 на най-големите истории, които трябва да знаете

Юли беше пълен със събития месец за крипто и някои развития могат да имат дългосрочен ефект върху индустрията като цяло.

Нека обобщим 5 от най-въздействащите крипто/DeFi моменти от предишния месец.

1. 5 юли: Главният изпълнителен директор на BlackRock нарича Биткойн „цифрово злато“

В скорошно интервю за Fox Business главният изпълнителен директор на BlackRock Лари Финк нарече Биткойн „цифрово злато“.

Той каза, че Биткойнът може да служи като защита срещу инфлацията и други икономически рискове. Той също така посочи, че Биткойнът е международен актив, който не е обвързан с конкретна държава или валута.

BlackRock е най-големият мениджър на активи в света, управляващ над 10 трилиона долара. Одобрението на Финк за Биткойн може да помогне за легитимирането му и за привличането на повече институционални инвеститори.

Както вероятно знаете, BlackRock наскоро кандидатства за Биткойн спот ETF и чака решението на Комисията за ценни книжа и борси (SEC).

SEC досега е отхвърлила всички заявления за спот Биткойн ETF. Финк обаче каза, че вярва, че ETF в крайна сметка ще бъде одобрен от SEC. Това би било важен крайъгълен камък за индустрията на криптовалутите.

2. 13 юли: Американски съдия решава, че Ripple не е ценна книга

На 13 юли окръжният съдия на САЩ Аналиса Торес постанови, че XRP токенът на Ripple не е ценна книга. Това беше голяма победа за Ripple, която беше съдена от SEC за продажба на XRP в нерегистрирано предлагане на ценни книжа.

твърди, че XRP е ценна книга, защото е инвестиционен договор, който се определя като инвестиция пари в общо предприятие с очакване на печалба.

Съдия Торес обаче установи, че XRP не отговаря на определението за инвестиционен договор и не е закупен с очакване на печалби.

Вместо това, XRP се закупува заради неговата полезност като платежно средство и заради потенциала му да повиши стойността си.

Решението беше значителна победа за индустрията на криптовалутите като цяло, тъй като можеше да проправи пътя за други токени да избегнат класифицирането им като ценни книжа. Това би ги улеснило да набират капитал и да оперират в Съединените щати.

Генерирано междинно пътуване

3. 24 юли: Worldcoin официално стартира

Токенът на Сам Алтман се пусна официално на 24 юли, след три години разработка.

Проектът, основан от Altman - който е и главен изпълнителен директор на OpenAI - събра над $200 милиона от множество VC и предлага World ID като основен продукт.

Този цифров паспорт служи за разграничаване на хората от ботовете и се използва за проверка на самоличността, създаване на доверие и разрешаване на достъп до услуги.

Worldcoin Orbs сканира ириса на човек, за да потвърди самоличността на потребителя, което се разглежда като по-сигурен и надежден метод от паролите или биометричните данни.

Крипто жаргони, които трябва да знаете!

Целта на екипа е да разреши някои от най-големите предизвикателства, пред които е изправена крипто индустрията, като проблеми със сигурността и съответствие с нормативните изисквания.

Стартирането на Worldcoin генерира значително медийно внимание. Няколко крипто експерти похвалиха проекта за революция в начина, по който мислим за проверка на самоличността.

Но някои изразиха загриженост относно потенциалните последици за поверителността на технологията за сканиране на очната ябълка на Worldcoin, както и опасността тя да бъде използвана за целите на наблюдението.

Алтман заяви, че технологията се използва по начин, който запазва поверителността и че потребителите имат контрол върху своите данни.

4. 26 юли: Правителството на САЩ иска от съдията да затвори Сам Банкман-Фрид

На 26 юли правителството поиска от съдия да отмени гаранцията на Сам Банкман-Фрид и да го остави в затвора преди процеса .

Bankman-Fried е изправен пред доста обвинения, включително измами с ценни книжа, нарушения на финансирането на кампании и пране на пари.

Искането на правителството се основаваше на твърдения, че Банкман-Фрид многократно се е подправял със свидетели, тъй като се твърди, че е издал дневника на бившата си приятелка на репортер, за да дискредитира нейните показания.

Правителството също така твърди, че Bankman-Fried е риск от бягство, тъй като разполага със значителни финансови ресурси и е пътувал много в миналото.

Адвокатите на Банкман-Фрид твърдяха, че искането на правителството е преувеличено, тъй като той не е осъждан за никакви престъпления и е спазил всички условия на гаранцията си.

Изслушване по искането на правителството е насрочено за 3 август 2023 г.

5. 30 юли: Curve Finance е хакнат

На 30 юли Curve Finance - един от най-големите DeFi протоколи - беше хакнат поради уязвимост в езика за програмиране Vyper, който се използва за изграждане на интелигентни договори на

Хакерът е успял да използва атака за повторно влизане, при която договор се извиква рекурсивно. Това позволи на хакера да източи средства от 4 ликвидни пула на Curve Finance и да изтегли общо 287 900 ETH (около $52 милиона).

В резултат на това цената на $CRV падна с 20% в рамките на няколко часа и с допълнителни 15% през следващите дни.

След това вниманието започна да се насочва към основателя на Curve - Майкъл Егоров - позиция на CRV. В момента той има $82 милиона дълг, обезпечен с 360M CRV ($200 милиона), който е изложен на риск от ликвидация (повечето от тях на Aave).

Ако позицията му бъде ликвидирана, можем да очакваме сериозен срив в цените на DeFi протоколите. Нещо повече, това би влошило петното върху DeFi, което хакът вече е направил.

Да обобщим

  • Главният изпълнителен директор Лари Финк нарече Биткойн „цифрово злато“ и каза, че вярва, че Биткойн спот ETF в крайна сметка ще бъде одобрен от SEC.

  • Окръжен съдия в САЩ постанови, че XRP токенът на Ripple не е ценна книга, тъй като не е закупен с очакване на печалба.

  • Токенът Worldcoin на Сам Алтман стартира след години на разработка, генерирайки много внимание и противоречия.

  • Правителството на САЩ поиска да отмени гаранцията на Сам Банкман-Фрид и да го остави в затвора преди процеса, тъй като се твърди, че е манипулирал свидетели и е „риск от бягство“.

  • Един от най-големите DeFi протоколи Curve Finance беше хакнат за около $50 милиона, изпращайки неговия токен $CRV надолу спирала.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

СЛЕДВАЙТЕ МЕ ЗА ОЩЕ....

Публикацията на Николай Кръстев: "Обобщение на крипто юли - Топ 5 на най-големите истории, които трябва да знаете" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!