Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Отскок на Cosmos от 2,42% до $9,07: Ключови прозрения за търговците на ATOM

  • Отскок на Cosmos от 2,42% до $9,07: Ключови прозрения за търговците на ATOM

Естественият токен на блокчейна Cosmos, ATOM, отчете скок в цената от 2,42% през последните 24 часа, за да се търгува на $9,07. С пазарна капитализация от $3,14 милиарда, ATOM се нарежда сред 30-те най-добри криптовалути. ATOM отбеляза 51,49 милиона долара обем на търговия през последния ден, което показва прилична пазарна активност. Нека се поразровим в данните, за да намерим потенциални прозрения за търговия и инвестиции.

Разглеждайки 1-часовата графика, ATOM спечели 0,65%, продължавайки краткосрочното си възстановяване. Намаляването на мащаба към дневния изглед показва еднодневното покачване на ATOM от 2,42%, нарушавайки продължилата седмица низходяща тенденция. Въпреки това през последната седмица ATOM остава надолу с 4,49%.

30-дневният изглед разкрива загуба от 3,09% за ATOM, което показва, че продавачите имат контрол в средносрочен план. Въпреки това, 6-месечната перспектива е мрачна, като ATOM се срива с 32,99% през този период, което подчертава хроничната слабост на ATOM.

Дешифриране на отскока на ATOM

Краткият отскок на ATOM от местните дъна изглежда се дължи на подобреното настроение на по-широкия крипто пазар. С консолидирането на Биткойн над $20 000 търговците изглеждат по-склонни да купуват спадове на алткойн. Основните криптовалути отскачаха попътен вятър за ATOM.

Освен това Cosmos отбеляза нарастваща активност в областта на разработката през последните седмици, предизвиквайки ентусиазъм за неговата блокчейн екосистема. Цената, която преодолява краткосрочната съпротива близо до $9, вероятно е накарала някои инерционни купувачи да влязат. Въпреки това остават значителни предизвикателства за устойчив възходящ тренд на ATOM.

За да потвърди трайна промяна на тенденцията, ATOM трябва да си върне зоната от $15-$20, която ограничи напредъка на цените тази година. Неуспехът да се преодолее тази съпротива прави повторното тестване на юнските дъна близо до $6 различна възможност. Биковете искат да видят ATOM да държи подкрепа от $8.

Оценка на ценовия потенциал на ATOM през 2023 г

Ключови прозрения за търговците на 29 юли 2023 г.: Увеличение на цената на XRP от 1,14% до $0,7110

ATOM достигна исторически връх от $44,42 през септември 2021 г. на фона на неистов интерес към визията за оперативна съвместимост на Cosmos. Оттогава ATOM се срина с близо 80% заедно с по-широкото разпродажба на крипто. Предвид изключително мечи настроения, какви ценови нива може да достигне ATOM през 2023 г.?

При оптимистичен сценарий ATOM може да се удвои от настоящите нива, за да достигне зоната от $20, ако макрофонът се подобри и низходящият тренд на криптовалутата отслабне. Въпреки това, достигането на нови върхове над $40 изглежда недостижимо без друга масивна спекулативна мания.

По-осъществима цел вижда ATOM да се търгува в диапазона от $10-15 тази година, което представлява умерен, но значим ръст спрямо днешните цени. Въпреки това падането на ATOM под $5 остава реална възможност при продължителен мечи пазар. Данните предполагат, че ATOM ще остане ограничен, освен ако оптимизмът не се върне.

Прилагане на ценовите данни на ATOM във вашата търговия

За търговците анализирането на ценовите показатели и индикатори на ATOM осигурява предимство. Сравняването на процентните промени за различни времеви рамки разкрива нововъзникващите тенденции. Стръмните спадове предупреждават за потенциални капитулационни дъна. Наблюдаването на обема на търговията означава повратни точки, когато активността скочи.

Отбелязването на исторически нива на подкрепа и съпротива формира план за планиране на входни и изходни точки. Следването на анализи във веригата и социални анализи помага да се предвидят фундаментални катализатори, които биха могли да стимулират движението на цените. След това търговците могат да правят информирани настройки, вместо да гадаят.

Синтезирането на технически и фундаментални данни позволява на търговците да разработят пазарен разказ, на който да базират решенията. Вместо сляпо спекулиране, търговците могат да търгуват според модели с висока вероятност. Тази дисциплина е ключова за дългосрочната рентабилност на нестабилните пазари.

Заключение

Мини-отскокът на Cosmos предлага известна надежда след продължителен низходящ тренд. Въпреки това, ATOM остава ограничен от силна режийна съпротива и мечи макро сили. Поддържането над $10 би предполагало подобряване на инерцията. И все пак ясното потвърждение на промяната на тенденцията изисква възстановяване на зоната от $15-20. Дотогава е разумно да се внимава предвид нестабилната среда. Но ATOM остава водещ проект, което го прави солидно дългосрочно допълнение към портфолиото на намалени цени за специализирани крипто инвеститори.

Публикацията на Наталия Иванова: "Отскок на Cosmos от 2,42% до $9,07: Ключови прозрения за търговците на ATOM" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Dogecoin е изправ...
Dogecoin е изправен пред мечи натиск

Dogecoin е изправен пред мечи натиск сред пазарната несигурност: Анализ на ценовите модели и нивата на подкрепа Dogecoin (DOGE), най-голямата...

Еволюцията на Бит...
Еволюцията на Биткойн: оползотворяване на инвестиционния потенциал

Навигиране в еволюцията на Биткойн: балансиране на инвестициите и полезността За мнозина концепцията за плащане с Биткойн се чувства толкова...

Какво е Feedzai? ...
Какво е Feedzai? Как се използва за откриване на финансови измами?

Финансовите измами се увеличават, като загубите възлизат на 8,8 милиарда долара само през 2022 г. Според Федералната търговска комисия на...

Анализ на Биткойн...
Анализ на Биткойн: Навигация в краткосрочната волатилност

Анализ на BTCUSDT: Оценка на краткосрочната волатилност на фона на дългосрочен оптимизъм В забързания свят на търговията с криптовалути,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!