Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Партньор на Pantera: Защо Хонконг може да се превърне в Web3 център на Азия и дори на света?

С последните новини за регулиране на криптовалутите в САЩ, инвеститорите и предприемачите търсят по-благоприятни юрисдикции за криптовалута. На този фон Хонконг се издига и става все по-силен.

Помолих моята приятелка Анабел Хуанг от Amber Group да ми даде представа защо Хонг Конг е центърът на криптовалутите в Азия и може би в света.

Хонг Конг: Укрепване на позицията си като център за криптовалута

Режимът за лицензиране на виртуални активи в Хонконг, който влезе в сила на 1 юни, затвърждава позицията му на предпочитана дестинация за компаниите за криптовалута и Web3. С благоприятно регулиране, усъвършенствана инфраструктура и висококвалифицирана работна сила, Хонконг предлага идеално място за стартиращи фирми с криптовалута, които искат да развият и разширят своя бизнес.

Надзор

Един от ключовите фактори, движещи тази тенденция, е по-проактивният подход на правителството на Хонконг за регулиране на криптовалутната индустрия през последните години.

Януари 2022 г.: Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) и Паричният орган на Хонконг (HKMA) издават съвместно циркулярно писмо относно дейностите на посредническите агенции, свързани с виртуални активи, последвано от „Политиката за стабилизиране“ на HKMA относно криптирани активи и стабилни монети. валута файл". Септември 2022 г.: HKMA публикува документ за позиция относно цифровата валута на централната банка на дребно (CBDC) (т.е. e-HKD). 31 октомври 2022 г.: Финансовите услуги и Министерството на финансите (FSTB) публикуват Декларация за политика относно мерките и плановете на правителството за развитие на VA, включително обсъждане на режима VASP, токенизиране на зелени облигации и позволяване на инвеститорите на дребно да търгуват с криптовалути. 7 декември 2022 г.: Законодателният съвет прие предложения режим VASP за доставчици на услуги за виртуални активи, включително транзакции с виртуални активи. 20 февруари 2023 г.: SFC публикува консултативен документ относно разрешаването на инвеститорите на дребно да търгуват с виртуални активи. 1 юни 2023 г.: Започва режим VASP.

Тази времева линия демонстрира ясния ангажимент на правителството да осигури ясна и прогресивна регулаторна рамка за крипто активите. Неотдавнашното приемане от Законодателния съвет на системата VASP представлява важна стъпка напред в това усилие. Със силни мерки за защита на инвеститорите и интегритет на пазара, Хонконг е популярна дестинация за компаниите за криптовалута, които в момента искат да се закрепят в Азия.

инфраструктура

Проучване: Като международен финансов център Хонконг също може да се възползва от възможностите на ерата на Web3 и да прегърне цифровата икономика

Напредналият финансов пазар и силната инфраструктура на Хонконг го правят идеално място за компаниите за криптовалута за лесно получаване на капитал и създаване на партньорства. Силно развитата банкова система на Хонконг, силният капитал и ликвидност позволяват гладки бизнес транзакции за крипто стартиращи компании. Освен това културата на Хонконг на поемане на риск и иновации насърчи широка мрежа от иновационни лаборатории, инкубатори, ускорители и пространства за съвместна работа в региона. Това предоставя на предприемачите изобилие от ресурси за мащабиране на техния бизнес, включително програми от 17 държавни фонда за иновации и технологии (ITFs) и обществени центрове за финансиране като Hong Kong Science Park и Cyberport. С програми за корпоративни иновации и програми за ускоряване като Blueprint, Brinc, The Cage и Betatron, Хонконг предлага поддържаща екосистема за стартиращи фирми с криптовалута, за да се затвърдят в Азия.

таланти

Голямата, високообразована и квалифицирана работна сила в Хонконг с опит във финтех и други свързани с технологиите области е ключов актив в разрастващата се криптовалутна индустрия в Хонконг. В допълнение, новата програма за таланти на Хонконг, насочена към глобалните хора с високи доходи и елита, привлича повече топ таланти от целия свят в Хонконг. Близостта до границата на Шенжен също така осигурява лесен достъп до богатство от разработчици и инженерни таланти, което е чудесно за стартиращи фирми, които искат да направят иновации и да разрушат традиционната финансова система. Тяхното присъствие допълнително затвърждава позицията на Хонконг като глобален лидер в технологичната индустрия, особено във финтех и криптовалутите.

общност за криптиране

Блокчейн и криптовалутата се превърнаха в една от ключовите индустрии във финтех индустрията на Хонконг, представлявайки 24% от всички стартиращи финтех компании в региона. Процъфтяващата крипто екосистема на Хонконг се поддържа от различни играчи и общности, от стартиращи фирми до утвърдени компании, като всички работят заедно, за да стимулират приемането на блокчейн и крипто. Техните комбинирани усилия превърнаха Хонг Конг във водещ център за бъдещето на финансите, където се разработват, тестват и внедряват авангардни решения в мащаб.

Финтех карта на Хонг Конг през 2022 г., Източник: Хонг Конг Финтех новини

Първите играчи в криптовалутното пространство в Хонконг включват:

Amber Group: Доставчик на дигитално управление на богатството и крипто-нативни решения за ликвидност, компанията е подкрепена от видни инвеститори, включително Pantera, Paradigm, Sequoia Capital и Tiger Global. Animoca Brands: Водеща компания за дигитално развлечение, фокусирана върху блокчейн технологията. Продуктовото му портфолио включва популярни базирани на блокчейн игри и NFT пазари. HashKey Group: HashKey е фирма за управление на цифрови активи с опит в блокчейн технологията, предоставяща инвестиционни решения от институционален клас на клиенти по целия свят. резюме

Докато темата за надпреварата за център за криптовалута между Хонконг, Сингапур и ОАЕ често се обсъжда, ясно е, че Хонконг и Сингапур са се утвърдили като лидери във финтех и блокчейн технологията. Подобно на Сингапур, Хонг Конг е създал модерна инфраструктура и поддържаща екосистема, привличайки топ таланти и стартиращи фирми от цял ​​свят. В същото време Дубай наваксва бързо в регулирането на криптовалутите, но неговият финансов пазар и регулаторният опит са относително изостанали. Въпреки че Дубай направи значителни крачки в утвърждаването си като приятелски настроен към криптовалутата град, той все още има да извърви дълъг път, преди да може да съперничи на Хонконг и Сингапур. В крайна сметка успехът на центъра за криптовалута зависи от сложен набор от фактори, включително регулаторната рамка, набор от таланти, сложност на финансовите пазари и поддържаща екосистема.

Публикацията на Тодор Цонев: "Партньор на Pantera: Защо Хонконг може да се превърне в Web3 център на Азия и дори на света?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!