Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Пътешествия: Ерве Ларен за Биткойн, маймуните и психологията на NFT със „сини чипове“

По време на период на хиперинфлация през 2013 г. майка ми от Венецуела ме помоли да изпратя пари в Каракас, столицата на страната, спомня си Херв Ларен. Банковите преводи обаче не бяха възможни между двете държави.

Зает с работа в Ню Йорк, той каза на приятел, че планира да лети до Каракас с пари за майка си и да се върне същия ден. Защо просто не изпратите Биткойни? — попита приятелят му, което бързо доведе до промяна на плановете, когато Ларън направи първия си Биткойн трансфер.

Първата ми крипто транзакция през 2013 г. беше да прехвърля Биткойни от САЩ до Венецуела. Поради икономическия колапс нямаше функционираща банкова система между тези две страни.

Преминавайки от кариера в компанията за луксозни стоки LVMH Mot Hennessy Louis Vuitton, Larren е съосновател на мащабна операция за копаене на крипто и работи с Grayscale, за да предостави крипто активи на инвеститори от старата школа. По-късно той стана ключов съветник на ApeCoin и първият човек, предложил милион долара за незаменим токен.

От старо към ново

Отчитахме се на Никола Саркози и той идваше на срещите ни, спомня си Ларен за времето си като ръководител на гимназиален ученически съвет в Ньой сюр Сен, най-богатото предградие на Париж със стари пари, където е израснал.

Саркози е бил местен кмет в продължение на 20 години, преди да стане президент на Франция. Майката на Larrens от Венецуела беше телевизионен водещ и първият латино модел, подписал с козметичната марка LOreal. Неговият френски баща внася вино в Канада,  където една трета от населението е френскоговорящо.

В края на 90-те Ларен започва бакалавърско бизнес обучение в Монреалския университет Конкордия. През 2019 г. Concordia го нарече The Blockchain Maven като част от отличието 50 Under 50 alumni. След дипломирането си получава работа в офиса на Mot Hennessys в Ню Йорк, където работи върху развитието на марката на марката коняк Hennessy в Съединените щати.

Ларън работи по MBA в Колумбийския университет на непълно работно време, докато в LVMH, завършва през 2010 г. и навлиза в света на рисковия капитал с Peak Ventures, която участва в технологични компании, включително Twitter. Това беше първият опит на Larrens в технологичния сектор, който той описва като много различен от индустрията на луксозни стоки от стария свят между поколенията.

Ларън бързо започна да приема Биткойн в бизнес за електронна търговия, в който участваше, компания, която помагаше на благотворителни организации да набират пари, като си партнираха със знаменитости. През 2015 г. той формира фирмата за крипто копаене Global Crypto Ventures, която прерасна в операция от близо 3000 машини, съставени предимно от миньори Bitmain Antminer S9 в Лас Вегас и Тексас, където разходите за инфраструктура и електричество бяха по-евтини.

Докато говори на Световния технологичен форум през 2017 г. в Ню Йорк, Ларен се срещна с главния изпълнителен директор на Digital Currency Group Бари Силбърт, който говореше веднага след него за Grayscale Bitcoin Trust, чрез който инвеститорите на дребно могат да получат достъп до Биткойн чрез своите посредници. Той също така работеше върху нов инвестиционен инструмент, наречен Grayscale Digital Large Cap Fund (GDLC), който представляваше претеглено портфолио от криптовалути, включително Ether, MATIC, ADA и SOL, в допълнение към Bitcoin.

Като публично търгуван инвестиционен инструмент, той ще изисква одобрение от Комисията за ценни книжа и борси. Един уместен въпрос би бил да се гарантира, че фондът може да закупи своите цифрови активи от доверен източник, за предпочитане в рамките на Съединените щати. Минната фирма Larrens беше идеален източник и наличието на готов купувач за приходите от копаене направи бизнеса по-гладък.

Тази възможност представлява първото нахлуване на Larrens в крипто отвъд Биткойн и ме привлече към ново пространство.

Работата с SEC не беше лесна задача, спомня си Ларен. Това беше изнервящ процес. Въпреки че компанията беше много уверена в получаването на одобрение, имаше много несигурност, тъй като такъв инвестиционен тръст не беше одобрен преди това.

Въпреки това GDLC беше одобрен, разширявайки потенциалния пул от крипто инвеститори. Въпреки че мнозина в индустрията продължават да проповядват мантрата не вашите ключове, не вашите монети, Ларен твърди, че точно както при акциите, притежаването на Биткойни и други крипто активи чрез финансов инструмент вместо на борса или устройство за хладилно съхранение е за предпочитане за повечето на обществеността.

Има по-малък риск от хакване или загуба на достъп до ключове, а регулираните фондове трябва да отговарят на строги политики за сигурност и често имат застраховка. Той също така отбелязва, че те са по-лесни за управление на база портфейл, особено по отношение на данъчното облагане и са по-ясни за разбиране от счетоводителите.

Ще бъде ли одобрен BlackRocks Bitcoin ETF?

Тези предимства улесняват разбирането защо представителите на финансовата индустрия виждат възможност в предлагането на инструменти за инвестиране в Биткойн, достъпни за инвеститорите на дребно. Един от тях е BlackRock, който наскоро кандидатства за стартиране на Биткойн борсово търгуван фонд в Съединените щати.

BlackRock предлага надеждността да убеди SEC, че пазарът на Биткойни може да се управлява безопасно и има какво да предложи на инвеститорите, казва оптимистично Ларен. Той очаква, че с опит на BlackRocks от 575 одобрени ETF срещу един отказ, скоро ще се появи онлайн, като подобни продукти се очакват и на други пазари.

Мисля, че това ще доведе до автоматично покачване на цената на Биткойните. Мисля, че много хора са встрани, чакайки яснота, и това е стъпка към институционалното приемане на Биткойни.

Много дълго време Grayscale имаше премия върху акциите си в сравнение с цената на Биткойн, отбелязва Ларен, обяснявайки, че сигурността, сигурността и удобството означават, че по-консервативните инвеститори исторически са били склонни да плащат повече за BTC. Малко вероятно е BlackRocks ETF да държи голяма премия, което би послужило за по-ефективен пазар.

Всички пътища в Decentraland водят до Beeple

Larren за първи път чу за метавселената чрез първоначалното предлагане на монети на Decentralands през август 2017 г. Те продаваха 90 000 парчета NFT земя в метавселената, спомня си той, добавяйки, че чувства близост до проектите, на основателите на Аржентина, поради проблеми със споделената валута в Южна Америка. Първата ми покупка на NFT всъщност беше купуването на името ми в метавселената, казва той, припомняйки си как е похарчил 100 MANA, за да даде име на своя аватар.

Какво прави стейбълкойн със сини чипове?

Освен това му беше дадено парче земя, върху което да построи художествената галерия Airvey, където Larren постави различни NFT за продажба. Когато Christies обяви, че ще продаде на търг произведение на Beeples Everydays в първия си NFT търг през март 2021 г., история, отразена преди това от Magazine, аукционната къща се свърза с галерията Airvey, за да покани оферти.

Исках да бъда първият човек в света, който наддава със седемцифрени суми за NFT.

Е, това бързо ескалира беше само коментарът на Beeples, когато офертата на Larrens за $1 милион дойде, представлявайки първия залп в битка за наддаване, която щеше да види анонимен купувач, който по-късно беше разкрит като Vignesh Sundaresan, известен също като Metakovan, победи основателя на Tron Джъстин Сън с рекорд -определяне на оферта от $69 милиона.

С новооткрита страст към NFTs, Larren се присъедини към Horizen Labs през 2021 г., месеци преди фирмата да започне дискусии с Yuga Labs, малка компания, в която четирима основатели работеха по NFT проект, включващ маймуни.

Yuga сключи договор с Horizen Labs за създаване на ApeCoin, голямо разпределение от което беше разпределено на притежателите на Yugas NFT колекции, включително Bored Ape Yacht Club, Mutant Ape Yacht Club и Bored Ape Kennel Club чрез масово въздушно пускане.

Направихме всичко от бялата книга, токеномиката до листването на борси. За по-малко от 20 минути той се превърна в проект на стойност 8 милиарда долара, казва Ларен, имайки предвид неразредената пазарна капитализация на токените, сега около 2 милиарда долара. В допълнение към стартирането, Larren отбелязва, че Horizen Labs са проектирали механизма за залагане на токени, който ще види 100 милиона токена, разпределени на общността за три години.

Когато Gucci и TAG Heuer започнаха да приемат ApeCoin като форма на плащане, луксозните контакти на Larrens се обадиха обратно.

Прекарах една седмица с екипа на Chanels в замък в английската провинция, обучавайки ги за всички аспекти на Web3, включително MetaMask и NFT капки. Larren отбелязва, че когато се е преместил от най-успешната компания за физически стоки, LVMH, към най-успешната компания за цифрови стоки, Yuga Labs, мисловният процес е бил същият.

Прочетете също Характеристики Крипто регулиране: Председателят на SEC Гари Генслер има ли последната дума? Характеристики Airdrops: Изграждане на общности или проблеми при изграждането?

Той описва недвижимите имоти в метавселената и PFP, които включват известни снимки на маймуни на Yugas, като подходящи за широка категория потребителски NFT, които се купуват от физически лица по начин, който не се различава от луксозните стоки. Всъщност той отбелязва, че много от децата на основателя на LVMH Бернар Арно, наследници на втория най-богат човек в света, активно се занимават с тях.

Хората искат да се чувстват част от изключителна общност със съмишленици, обяснява той, свързвайки концепцията, продавана в луксозни бутици и ексклузивни събития по целия свят. В случая с Yugas NFT, той твърди, че има стойност за много хора да бъдат членове на група, която споделя подобни културни препратки, независимо дали е цифрова или на концерти, като се позовава на събития като ApeFest, следващото от които ще се проведе в Хонконг през ноември.

Може ли JPG маймуна наистина да бъде NFT със сини чипове?

NFT, които печелят масова привлекателност като разпознаваеми символи за статус, често са етикетирани като сини чипове сред NFT общността, намигване към термин, който обикновено се отнася до надеждни акции и първоначално произлиза от покера, където сините чипове традиционно са най-ценните.

Това е елемент за изграждане на марка като признание за индустрията и купувачите. Предлагането е много по-малко от търсенето и има силна вентилаторна и колекторна база. В традиционното изкуство Пикасо и Жан-Мишел Баския са сини чипове, обяснява той, като отбелязва, че Bored Apes и CryptoPunks заемат такава позиция в йерархията на PFP.

Цената е резултат от създадената стойност. Когато отидете в магазин на Louis Vuitton, цената не се вижда никъде.

Притежаването на BAYC може да има смисъл, защото можете да го залагате, за да печелите токени, и може да действа като финансов инструмент, защото можете да вземете заем срещу него, отбелязва той, съвсем естествено, като се има предвид, че неговата компания е проектирала механизма за залагане.

Има сини чипове и в други категории, като земя в метавселената, добавя той, като предупреждава, че стойността й, подобно на традиционните недвижими имоти, ще зависи от дохода, генериран с нея.

Това е така, защото според него хората няма да продължат да се интересуват от огромни пространства от празна метавселена земя, а по-скоро от пространства, които са застроени и полезни, като неговата художествена галерия. Традиционните недвижими имоти включват сгради, същото ще важи и за земята на метавселената.

Къде можем да търсим следващата реколта от сини чипове?

Сега съм запален по изграждането върху Биткойн с BRC-20 и Ordinals, обяснява Ларен, намеквайки, че се работи по нещо голямо. За него предстоящата метавселена е място и време, когато вашият дигитален живот е по-важен от вашия физически живот и където дигиталното изображение е по-важно от физическото изображение. В тази нова среда той вярва, че Биткойн веригата, с новооткритата си способност да хоства NFT, ще заеме ключова позиция като централен стълб.

В Web3 трябва да предвидите как ще се развие вкусът на потребителите и какво ще иска пазарът през следващите шест месеца.

Абонирайте се Най-ангажиращите четива в блокчейн. Доставя се веднъж седмично.

Имейл адрес

АБОНИРАЙ СЕ

Публикацията: "Пътешествия: Ерве Ларен за Биткойн, маймуните и психологията на NFT със „сини чипове“" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!