Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

PayPal се гмурка в крипто пазара с пускането на PYUSD Stablecoin

Глобалният разплащателен гигант PayPal (PYPL) официално стъпи на сцената на криптовалутите, като пусна своя собствена, обвързана с щатски долари стабилна монета, PayPal USD (PYUSD). Съобщението, направено в понеделник, бележи важен крайъгълен камък, тъй като това е първият път, когато голяма финансова компания емитира свой собствен стейбълкойн.

Изграден върху блокчейн Ethereum, PYUSD скоро ще бъде достъпен за потребителите на PayPal в Съединените щати, отваряйки набор от възможности за безпроблемни транзакции в рамките на платформата. Стабилната монета позволява на потребителите да прехвърлят средства между PayPal и поддържаните външни портфейли, да правят покупки на стоки и услуги и да конвертират всяка от поддържаните от PayPal криптовалути към и от PYUSD.

PayPal има за цел да разшири обхвата на своя стейбълкойн отвъд съществуващата си потребителска база, предлагайки достъп до широка общност от външни разработчици, портфейли и Web3 приложения. Стратегическият подход на компанията позиционира PYUSD да бъде безпроблемно интегриран от различни крипто борси, осигурявайки стабилно и гъвкаво решение за стабилни монети.

Новата стабилна монета на PayPal ще бъде издадена от Paxos

Пускането на PYUSD Stablecoin на PayPal повдига вежди във Вашингтон

Издаден от базираната в Ню Йорк фирма за крипто финансови услуги Paxos Trust, PYUSD може да се похвали с пълно обезпечение от депозити в щатски долари, краткосрочни съкровищни ​​облигации и подобни парични еквиваленти, вдъхвайки увереност в неговата стабилност и изкупуване. Стойността на токена е обвързана с щатския долар, което гарантира, че може лесно да бъде обменен и изкупен за фиатна валута по всяко време.

PYUSD добавя към съществуващата гама от поддържани криптовалути на PayPal, включително Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH) и Litecoin (LTC). С навлизането си в пространството на стейбълкойни, PayPal възприема бързото преминаване към цифрови валути, осъзнавайки необходимостта от надежден инструмент, който безпроблемно преодолява пропастта между цифровите и фиатните валути.

Проектът за стабилни монети претърпя кратка пауза през февруари, като регулаторният контрол беше посочен като основна причина, според доклади на Bloomberg. Въпреки това, постоянството на компанията в отговорните иновации и спазването на правилата завърши с успешното стартиране на PYUSD.

Дан Шулман, президент и главен изпълнителен директор на PayPal, изрази своя ентусиазъм да допринесе за растежа на цифровите плащания чрез въвеждането на PYUSD. Пускането на стейбълкойн първо ще се извърши на платформата PayPal и впоследствие ще се разшири до популярното приложение Venmo, като допълнително ще разшири достъпността му до по-широка потребителска база.

Тъй като PYUSD набира популярност сред крипто и финансовите общности, всички погледи са насочени към развиващата се крипто стратегия на PayPal и нейното потенциално въздействие върху по-широкия пазар на дигиталните плащания. С нарастващия интерес към стабилните монети и тяхното приемане в различни сектори, стартирането на PYUSD предвещава вълнуваща нова глава в света на криптовалутите и финансовите иновации.

Публикацията на Николай Кръстев: "PayPal се гмурка в крипто пазара с пускането на PYUSD Stablecoin" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!