Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Пускането на PYUSD Stablecoin на PayPal задейства поток от импостер токени и измами с Honeypot

Тези измамни токени са изсечени в различни блокчейн мрежи, включително BNB Smart Chain, Ethereum и най-новото решение на слой 2 на Coinbase, Base.

В резултат на неотдавнашното пускане на PayPal на своя стейбълкойн, PYUSD, крипто общността стана свидетел на скок на опортюнисти, спекуланти и потенциални измамници, които се опитват да се възползват от рекламата, като създадат свои собствени токени за копиране.

Данни от DEX Screener, скенер за децентрализиран обмен, разкриват, че почти 30 нови двойки токени с тикер „PYUSD“ са се появили в рамките на часове след съобщението на PayPal.

Тези измамни токени са изсечени в различни блокчейн мрежи, включително BNB Smart Chain, Ethereum и най-новото решение на слой 2 на Coinbase, Base.

От решаващо значение е да се отбележи, че автентичният PayPal USD токен беше представен през ноември 2022 г. и може да бъде проверен чрез конкретен договорен адрес.

PayPal изрично заяви, че PYUSD може да се изпраща само между проверени акаунти в PayPal и съвместими портфейли, което прави много малко вероятно някой от токените, изброени със същия тикер на платформи като UniSwap, да е истински.

Въпреки тази яснота, най-големият измамник PYUSD токен, създаден на Ethereum, е свидетел на зашеметяващите $2,6 милиона обем на търговия от самото начало, което се случи минути след като PayPal обяви пускането на стейбълкойн.

Оттогава обаче стойността на токена се срина с повече от 66% от най-високата си стойност за всички времена.

Стартирането на PYUSD Stablecoin на PayPal предизвиква поток от измамни токени и Honeypot

Интересното е, че някои от тези фалшиви PYUSD токени са възприели хумористичен подход, приемайки имена като „PepeYieldUnibotSatoshiDoge“.

Този конкретен измамен токен отбеляза увеличение от над 3000% в стойността си в рамките на четири часа.

За съжаление, много от фалшивите PYUSD токени вероятно са „honeypots“, термин, използван за описание на измами, при които инвеститорите купуват токен, но не могат да го продадат, като ефективно губят своите крипто притежания.

Инвеститорите често откриват тези джобове само когато се опитват да продадат своите активи.

Подобни сценарии не са съвсем нови в крипто света, тъй като спекулантите, известни като „degens“, често бързат да създадат нови мем монети в отговор на тенденциозни истории и събития.

Например, имаше токен „LK-99“, създаден след манията по свръхпроводниците, и над 50 мем монети на тема НЛО се появиха, когато Конгресът на САЩ проведе изслушване относно прикриването на посещения на извънземни.

В заключение, пускането на стейбълкойна на PayPal предизвика вълна от измамни токени, като някои претърпяха значителни колебания в цените, преди да загубят стойност.

Тъй като крипто ентусиастите и инвеститорите се ориентират в това пространство, предпазливостта и бдителността са от съществено значение, за да не станете жертва на измами и измамници, които преобладават на текущия пазар.

Публикацията на Наталия Иванова: "Пускането на PYUSD Stablecoin на PayPal задейства поток от импостер токени и измами с Honeypot" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!