Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Пускането на PYUSD Stablecoin на PayPal повдига вежди във Вашингтон

В ход, който разбуни пера в коридорите на властта, американският платежен гигант PayPal наскоро представи своята обвързана с USD стабилна монета PYUSD, емитирана от Paxos Trust Co. Съобщението обаче беше посрещнато със скептицизъм и загриженост от някои страни, най-вече от демократите конгресмен Максин Уотърс.

Конгресменът Максин Уотърс изразява загриженост

Уотърс, известна с откровените си възгледи по финансови въпроси, изрази дълбоки резерви относно времето и последиците от нахлуването на PayPal на пазара на стабилни монети. В изявление, публикувано на 9 август, тя каза: „Като се има предвид размерът и обхватът на PayPal, федералният надзор и прилагането на неговите операции със стабилни монети е от съществено значение за гарантиране на защитата на потребителите и облекчаване на опасенията за финансовата стабилност.“ Нейните опасения произтичат от факта, че пускането на пазара дойде, когато няма всеобхватна федерална регулаторна рамка за криптовалутите, да не говорим за стабилни монети.

Стабилните монети, макар и да не са нови за финансовия пазар, до голяма степен остават в периферията на основните потребителски плащания. Опитите на големи некрипто субекти, като Meta Platforms, да представят своите версии на стабилни монети бяха твърдо отпорени от глобалните финансови регулатори и политици. Това повдигна въпроси относно готовността на финансовата система да приеме подобни иновации без адекватен надзор.

Стремежът към регулаторен надзор

Комитетът по финансовите услуги на Камарата на представителите на САЩ, осъзнавайки потенциалните предизвикателства и възможности, представени от стабилните монети, предприе проактивна стъпка миналия месец. Комитетът представи законопроект за създаване на ясна регулаторна рамка за стабилни монети. Основният фокус на това законодателство е да определи правила за процеса на регистрация и одобрение за емитентите на стейбълкойни.

Продажбата на свързан с FTX спорен имот във Вашингтон повдига вежди

Ходът на комисията подчертава спешността, която законодателите смятат да внесат яснота в този бързо развиващ се сектор. С навлизането на компании като PayPal в битката необходимостта от стабилна регулаторна рамка става още по-неотложна. Липсата на такава рамка може да изложи потребителите на непредвидени рискове и да дестабилизира финансовата система.

Стратегическият ход на PayPal в разрастващ се пазар

Въпреки регулаторните несигурности и опасения, не може да се отрече потенциалът на пазара на стейбълкойни. Скорошен изследователски доклад на Бърнщайн, публикуван в същия ден като изявлението на Уотърс, рисува възходяща картина за бъдещето на стабилните монети. Според доклада пазарът на стейбълкойни е готов да избухне, потенциално достигайки зашеметяващите 2,8 трилиона долара през следващите пет години. Това представлява 22-кратно увеличение от текущата му оценка от 125 милиарда долара.

Анализаторите, водени от Гаутам Чугани, отбелязват в доклада: „Очакваме големи глобални финансови и потребителски платформи да издават кобрандирани стабилни монети, за да задвижат обмена на стойност на своите платформи.“ Тази прогноза показва защо PayPal има желание да се закрепи на този разрастващ се пазар.

Въпреки това влизането на PayPal има конкуренция. Компанията ще се бори за пазарен дял с утвърдени играчи като Tether и Circle. Техническият директор на Tether, Паоло Ардоино, омаловажи заплахата от PayPal, като посочи, че докато PYUSD е насочен основно към американския пазар, USDT на Tether е по-фокусиран върху нововъзникващите пазари. Мнозина вярват, че истинската конкуренция ще бъде между PYUSD на PayPal и USDC на Circle, като се има предвид силното присъствие на последната в САЩ.

Заключение

Решението на PayPal да пусне своята стабилна монета, PYUSD, несъмнено разбърка нещата както на финансовата, така и на политическата арена. Въпреки че потенциалът на пазара на стейбълкойни е неоспорим, опасенията, изразени от конгресмена Уотърс, подчертават необходимостта от балансиран подход. Тъй като границата между традиционните финанси и крипто продължава да се размива, отговорността е както на играчите в индустрията, така и на регулаторите да гарантират, че иновациите не идват за сметка на защитата на потребителите и финансовата стабилност.

Публикацията на Олег Димитров: "Пускането на PYUSD Stablecoin на PayPal повдига вежди във Вашингтон" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!