Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Ръст на Polkadot за четвъртото тримесечие на 2023 г

Ръст на Polkadot за...
Ръст на Polkadot за четвъртото тримесечие на 2023 г

Увеличението на Polkadot за четвъртото тримесечие на 2023 г.: Задълбочено потапяне в растежа на мрежата и ефективността на DOT токена

Polkadot, известната компютърна платформа, известна със своята оперативна съвместимост и мащабируемост, наскоро привлече значително внимание в сферата на криптовалутите поради впечатляващия си ръст в ключовите показатели през втората част на 2023 г. Нека се впуснем в детайлите на забележителното представяне на Polkadot и последиците за родния му токен, DOT.

Скок на ключови показатели

Неотдавнашното проучване на Messari, „Състояние на Polkadot Q4 2023“, хвърля светлина върху изключителните постижения на Polkadot през този период. Мрежата стана свидетел на скок в няколко ключови показателя:

  • Месечните активни адреси скочиха със забележителните 93% до 10,1K.
  • Оборотната пазарна капитализация скочи със 111% на тримесечна база (QoQ) до впечатляващите $8,38 милиарда.
  • Приходите претърпяха удивителен скок от 2880% QoQ, достигайки $2,8 милиона през Q4 на 2023 г.

Тези значителни увеличения затвърждават позицията на Polkadot сред първите 15 крипто проекта по пазарна капитализация и подчертават стабилната му траектория на растеж.

Ръст на приходите и външни фактори

Значителният скок на приходите на Polkadot може да се дължи основно на въвеждането на надписи Polkadot, което води до значително покачване на външните фактори. Дори ако изключим скока от надписите, приходите на Polkadot биха се удвоили спрямо предходното тримесечие. Заслужава обаче да се отбележи, че приходите на Polkadot обикновено са относително по-ниски в сравнение с конкурентите му поради структурния дизайн на неговата мрежа.

Активни адреси и участие в управлението

Забележителните печалби на Tether за четвъртото тримесечие на 2023 г

Стартирането на OpenGov, модула за управление и рамката в рамките на мрежата предизвика скок в активността на акаунта в Relay Chain на Polkadot. Повишеното участие в управлението изигра значителна роля в този скок, тъй като релейната верига улеснява критичните процеси на управление. Трябва да се отбележи, че Relay Chain претърпя значителен скок в активните адреси, когато потребителите поискаха своите заключени DOT токени от първата партида парачейн търгове, което показва повишена ангажираност на общността.

Трансферите на междуверижни съобщения (XCM) също отбелязаха значително увеличение, достигайки най-високата стойност за всички времена от 133 000, отразявайки нарастващото използване на мрежата и оперативната съвместимост.

Екосистема и ангажираност на разработчиците

Класацията на Electric Capital подчертава процъфтяващата екосистема за разработчици на Polkadot, с 800 постоянни и общо 2100 разработчици, които активно допринасят за платформата. Това значително участие на разработчици затвърждава позицията на Polkadot като една от най-големите крипто екосистеми по отношение на ангажираността на разработчиците, осигурявайки непрекъснати иновации и развитие в мрежата.

Ефективност на DOT токена

Въпреки впечатляващия растеж на Polkadot в ключовите показатели, ценовото представяне на неговия роден токен, DOT, не е следвало последователно възходяща траектория. В момента търгувайки се на $6,96, DOT претърпя колебания в цената, като скорошните спадове подчертават липсата на възходящи импулс и катализатори, които биха могли да тласнат DOT към по-високи нива.

Заключение

Ръстът на Polkadot в ключовите показатели през четвъртото тримесечие на 2023 г. подчертава нарастващата му значимост в екосистемата на криптовалутите. Въпреки че остават предизвикателства по отношение на ценовите показатели на DOT токените, стабилният мрежов растеж на Polkadot, увеличаването на ангажираността на разработчиците и разширяващата се екосистема го позиционират като страхотен играч в крипто пространството, готов за по-нататъшни иновации и приемане.


Свързани новини

Още новини с автор : Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Отключване на път...
Отключване на пътя на Shiba Inu до $0,01: Изгаряне на токени, растеж на екосистемата и катализатори на Бул Рън

Отключване на пътя към $0,01: Три ключови фактора за успеха на Shiba Inu Ентусиастите на Shiba Inu (SHIB) отдавна очакваха момента, в който...

Dogecoin (DOGE) с...
Dogecoin (DOGE) се покачва на фона на активността на китовете: Анализ на скока и въздействието върху пазара

Dogecoin (DOGE) нараства върху активността на китовете: Поглед отблизо През изминалата седмица Dogecoin (DOGE) претърпя значително...

Кросът на EMA на ...
Кросът на EMA на Dogecoin предизвиква волатилност: Cardano наближава ниво, разкрити са моделите на растеж на Solana

Техническите кръстосани сигнали на Dogecoin сигнализират за предстояща потенциална волатилност Докато ентусиастите на Dogecoin с нетърпение...

Прогноза за битко...
Прогноза за биткойн: Потенциално възстановяване преди халвинга

Въртележката на биткойн: Очакване на волатилност и потенциално възстановяване преди халвинга, на фона на различни прогнози и развиваща се...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове