Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Разбивка на производителността на цената на BTC след предишни разполовявания, ще се повтори ли историята?

Остава по-малко от година до четвъртото халвинга на Биткойн и хората вече спекулират дали този възход ще бъде същият или подобен на предишните.

Задълбочавайки се в данните, ценовото представяне на актива беше сравнително идентично преди и след последните две подобни събития.

халвинг ефект

При създаването на мрежата анонимният разработчик Сатоши Накамото се присъедини към събитие, наречено „халвинг“, което се случва на всеки 210 000 блока (приблизително на всеки четири години) и намалява наполовина наградите на копачите, за да забави създаването на нови BTC.

Поради фундаментални икономически фактори, тези събития имат положително въздействие върху ценовото представяне на даден актив, тъй като оценките се повишават (поне на теория), когато предлагането се забави, докато търсенето остава същото или се увеличава.

Разбивка на производителността на цената на BTC след предишни разполовявания, ще се повтори ли историята?

В резултат на това последните три разполовявания бяха последвани от повишения на цените. Последният път беше в средата на май 2020 г. и BTC започна значителен бичи цикъл през следващата година и половина, което доведе до ATH от $69 000 през ноември 2021 г. Ситуацията беше подобна след халвинга през 2016 г., когато ATH беше през декември 2017 г. (почти $20 000).

Както показва диаграмата по-горе, активът се представи сравнително еднакво преди и след последните две разполовявания. Всичко започна с 1,5-2 годишен бичи цикъл, последван от масивна корекция и странична търговия. Според тази статистика Биткойнът е достигнал дъното след почти 400-дневен мечи пазар, който достигна своя връх миналата година, когато падна под $16 000.

Ще се повтори ли историята?

Всички финансови експерти с нетърпение ще ви кажат, че миналите резултати не трябва да са показателни за бъдещите резултати. Неотдавнашен доклад от Coinbase направи същото твърдение, като каза, че въздействието на предстоящото халвинга остава неясно, главно поради макроикономически фактори и регулаторна несигурност.

Въпреки това имаше подобни доклади преди халвинга през 2020 г., в които се твърдеше, че оценката на актива вече е оценена и инвеститорите не трябва да очакват фойерверки, но това не е така.

Все пак прогнозирането на бъдещото представяне на BTC все още е трудно, в крайна сметка дори много популярният чатбот с изкуствен интелект ChatGPT не го е правил наскоро.

Публикацията на Сребрин Петров: "Разбивка на производителността на цената на BTC след предишни разполовявания, ще се повтори ли историята?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!