Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Сингапур разби група за пране на пари за 1 милиард долара, конфискува активи и крипто

Правоохранителните органи в Сингапур предприеха значителна крачка в борбата с финансовите престъпления, като задържаха 10 чужди граждани, заподозрени в пране на пари. Арестите включват и обвинения във фалшификация и съпротива срещу законните власти. Операцията доведе до впечатляващо натрупване на активи на обща стойност около 1 милиард сингапурски долара (735 милиона долара), което е сериозен удар върху незаконните дейности.

Повечето задържани лица притежаваха китайски паспорти, което предполага потенциално транснационално измерение на техните дейности. Тези заподозрени бяха задържани във вторник и сега се разследват за ролята им в тези многостранни престъпления.

Сингапурската полиция публикува официално изявление в сряда, в което описва успеха на операцията. В своята репресия властите сложиха ръка върху набор от активи, включително 94 имота и 50 превозни средства. С обща приблизителна стойност, надхвърляща 815 милиона сингапурски долара, това конфискуване е едно от най-големите в новата история на Сингапур.

В забележителен ход полицията също така осигури задържането на 11 документа, разкриващи информация за виртуални активи. Въпреки че точната стойност на тези цифрови активи остава неразкрита, включването им подчертава развиващия се характер на финансовите престъпления в цифровата ера.

Освен това правоприлагащите органи успяха да замразят над 35 банкови сметки, свързани със заподозрените, съдържащи най-малко 110 милиона сингапурски долара. Това демонстрира съгласуваните усилия не само за задържането на замесените, но и за ограничаване на потока от потенциално опетнени средства.

„Lianhe Zaobao“: Сингапур разби най-големия случай за пране на пари през последните години, с 10 арестувани души и обща сума от 1 милиард юана.

Сътрудничеството между властите и паричния орган на Сингапур (MAS) изигра съществена роля за успеха на тази операция. Участието на MAS в идентифицирането на съмнителни средства и активи във финансовата система на нацията засилва значението на единния фронт срещу финансовите престъпления.

В отговор на операцията MAS потвърди уязвимостта на Сингапур към международни финансови рискове, по-специално пране на пари и финансиране на тероризма. Хо Херн Шин, заместник-управляващ директор на MAS, подчерта необходимостта от укрепване на защитата срещу тези глобални заплахи в сътрудничество с финансовите институции.

Известността на Сингапур в индустрията на криптовалутите става все по-очевидна. Неотдавнашното финализиране на разпоредбите, регулиращи стабилните монети в страната, означава нейния ангажимент за насърчаване на безопасна и съвместима цифрова финансова среда.

Освен това неотдавнашното съобщение на MAS за отпускане на до 150 милиона сингапурски долара за три години в подкрепа на финтех и иновациите, особено в технологията Web 3.0, демонстрира отдадеността на Сингапур да остане в челните редици на технологичния напредък, като същевременно поддържа финансовата цялост.

Следователно тези арести и последвалото изземване на активи бележат значителна стъпка в продължаващата битка на Сингапур срещу финансовите престъпления, потвърждавайки ангажимента му да поддържа целостта на своите финансови системи и да гарантира позицията си на стабилен глобален финансов център.

Публикацията на Наталия Иванова: "Сингапур разби група за пране на пари за 1 милиард долара, конфискува активи и крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!