Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Солана ударен от измами, срив на мем монети

Солана ударен от...
Солана ударен от измами, срив на мем монети

Екосистемата на Solana, разтърсена от измами и пазарен срив

Екосистемата Solana (SOL) беше разтърсена от поредица от неприятности, включително значителен спад на пазара и забележителна измама за предпродажба, включваща монета мем. Крипто детективът ZachXBT извади наяве поредица от измами, свързани със събития за предварителна продажба на базирани на Solana мем монети, разкривайки измамни дейности, водещи до значителни загуби за инвеститорите. Разкритията на ZachXBT, споделени в Twitter, подчертават, че 33 проекта са натрупали 796 000 SOL, еквивалентни на $149,2 милиона, в предварителни продажби.

Предупреждения, издадени след предпродажбени дейности

Измамата обхваща различни фалшиви акаунти, включително един, за който се твърди, че е Sartoshi0x, който източи значителна част от SOL от предварителни продажби, без да изпълни обещаните разпределения на токени. Други случаи включват фалшиви акаунти, свързани с видни фигури в крипто сферата, като Jared_eth и Blue Kirby, което води до значителни загуби на инвеститори.

Тази измама сериозно подкопа доверието на инвеститорите в мрежата на Solana, особено по отношение на новите мем монети, насърчавайки предпазливи настроения. На фона на нарастващите опасения, Анатолий Яковенко, съосновател на Solana, предупреди да не се инвестира в подобни начинания.

Квантовият скок на Солана

На фона на сътресенията в екосистемата Solana, основните криптовалути като Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH) станаха свидетели на значителни девалвации. Някои наблюдатели на пазара приписват този спад на сътресението в екосистемата на Solana. BTC падна под $62 000, докато ETH намаля до $3100, като преобладаващите пазарни настроения очакват устойчива низходяща траектория.

SOL и базирани на Solana мемекойни под натиск за продажба

Въпреки възстановяването от по-ниски нива, SOL продължава да е изправен пред низходящ натиск, търгувайки се на $171,31, отбелязвайки спад от 7,50% през последните 24 часа. Едновременно с това общата заключена стойност (TVL) в мрежата на Solana претърпя рязък спад. След като надхвърли 4,5 милиарда долара по-рано през седмицата, TVL в момента възлиза на 3,86 милиарда долара.

Алткойните, зависещи от Solana, включително Jupiter (JUP), Raydium, Orca (ORCA) и Slerf (SLERF), също се натъкнаха на значителни спадове на цените на фона на хаоса. Трябва да се отбележи, че проектът Slerf беше подложен на проверка за обвинения в измама, след като разработчикът по невнимание изгори токени за предпродажба и AirDrop, което доведе до значителни загуби за много инвеститори.

Скорошните скокове в някои базирани на Solana мем монети, като Bonk (BONK) и Book of Meme (BOME), подхраниха подозренията за търговия с вътрешна информация и схеми за изпомпване и изхвърляне. Заслужава да се отбележи, че Binance започна вътрешно разследване на листването на BOME в отговор на обвинения, повдигнати в крипто общността.

Публикацията на Георги Шопов: "Солана ударен от измами, срив на мем монети" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!