Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Светлината на местната публична верига - анализ на супер потенциала на CFX

Днес ще говоря за един проект, който се развихри напоследък. Той се увеличи с 20 пъти за 2 месеца. Това е светлината на местната публична верига, CFX. Пазарната стойност на CFX в момента е около 500 милиона щатски долара, класирайки се на повече от 80 място. Това е много типично нещо с ниска пазарна стойност и много място за въображение. Причината, поради която той рязко скочи преди известно време, е, че Хонг Конг, Китай обяви, че ще отвори транзакции с виртуална валута през юни тази година, а на 15 февруари 2023 г. Conflux Network обяви, че ще си сътрудничи с China Telecom за стартиране на първия пилотен BSIM проект в Хонг Конг, който се основава на блок SIM картата на веригата, а след това China Telecom също се повиши рязко, а Conflux също се повиши рязко. Тъй като CFX е блокчейн на Китай.

Тогава го представете, Conflux Network е мащабируема децентрализирана блокчейн мрежа, предназначена да постигне висока производителност и бързо потвърждение. Консенсусният алгоритъм на Conflux Network се основава на специална структура на насочена ациклична графа (DAG), наречена дървовидна графика. За разлика от Ethereum, който приема транзакции само от една верига в своята книга, дървовидните карти могат да включват и обработват транзакции във всички едновременни блокове. CFX е основният помощен токен на Conflux Network, който се използва за консенсус в мрежата, стимули за екосистеми, управление на мрежата и залагане.

Както обикновено, нека първо да разгледаме неговата бяла книга. Пълният текст е сравнително дълъг, 66 страници, но основното съдържание е само в първите десет страници. Ще се съсредоточа върху ключовите моменти. Първо ще говоря за проблеми на Ethereum: В Ethereum, ако се въведе нов договор, ако потребителят не е платил в този момент, тогава всеки трябва да поддържа счетоводната книга на този договор вместо него, което води до загуба на ресурси. Така че confluex ще даде на потребителите стимул да мотивират непрекъснатото поддържане на договора.

над изглед

Conflux е нова PoW мрежа, използваща пълния интелигентен договорен език на Turing, подобен на Ethereum. Мрежата Conflux предоставя значителни подобрения в производителността при обработката на паралелни блокове в структура на насочена ациклична графика (DAG), като намалява времето за потвърждение и значително увеличава пропускателната способност на транзакциите. За да се справи с предизвикателството на задръстванията в пространството, Conflux изисква от потребителите да обвържат местните в паметта, за да заемат място, което имплицитно създава инхибитор за ненужното заемане на пространство. Възпиращият ефект идва от системата за плащане на лихви върху съществуващи токени. Лихвата върху облигационното съхранение се изплаща на миньорите, а не на потребителите, генериращи дългосрочен доход за миньорите. За да отговори на предизвикателството на честните атаки, Con-Flux разпределя добива на блокови награди по начин, който елиминира функцията победителят взема всичко. Вместо да се състезават за най-дългата блокова верига, миньорите в Conflux получават блокове с награда за всички блокове, които генерират, въпреки че има някои механизми за наказания, които насърчават спазването на консенсусния протокол. Конкуриращите се блокове се наказват съвместно.Този вид егоистично копаене не е печелившо и различните копачи се стимулират да си сътрудничат по протокола, за да поддържат мрежата стабилна и сигурна.

Conflux използва хибриден модел, съчетаващ PoW (дървовидна графика) и механизми за консенсус на PoS за защита на мрежата. Tree-Graph използва структурата Directed Acyclic Graph (DAG), която има голяма способност да обработва транзакции паралелно. Неговата комбинация с PoS консенсус подобрява сигурността на Conflux, като същевременно поддържа първокласна децентрализация и ефективност. Друго предимство на това сливане е елиминирането на „51% атаки“, като същевременно се осигурява окончателност на транзакциите.

Най-напредналите публични блокчейни също използват пълни интелигентни договори, за да ограничат човешката намеса в техните мрежи. За да балансира скалируемостта с ниски такси за транзакции, Conflux разчита на ShutteFlow. ShuttleFlow е междуверижен протокол за активи, който позволява на Conflux да комуникира с данни и активи от други блокови вериги. Той е от решаващо значение за работата на Conflux и е важна част от функционалността на протокола.

Conflux е много отличен проект, разчитащ на самостоятелно разработен мащабируем алгоритъм за консенсус, базиран на структурата на дървовидна графика TG (Tree-Graph),

Може да обработва повече от 3000 транзакции в секунда.

Понастоящем броят на акаунтите в публичната верижна система на blockchain treemap надхвърли 10 милиона, броят на интелигентните договори надхвърли 6000, а броят на ежедневните транзакции достигна 300 000 до 500 000. Без да жертва сигурността и децентрализацията, „conflux tree map blockchain public chain system 1.0“ преминава през тясното място на блокчейн публичната верига по отношение на пропускателната способност на транзакциите и времето за потвърждение и може да обработва 3000 транзакции в секунда. Горните транзакции са 428 пъти повече от първите -поколение публична верига "Биткойн" система и 75 пъти повече от второ поколение публична верига "Етериум" система, която се нарича трето поколение публична верига от индустрията.

Д-р Ву Минг, съосновател и технически директор на conflux treemap

Wu Ming представи, че за да се ускори потребителското и екологичното разширяване на системата за публична верига conflux treemap blockchain, надстроената версия 2.0 ще въведе виртуален шард, който е напълно съвместим с Ethereum, позволявайки на различни съществуващи приложения в екосистемата на Ethereum да имат директен достъп и манипулиране на акаунти в conflux espace. Съществуващите conflux акаунти могат да взаимодействат с espace чрез вградения интерфейс. Conflux espace е подобен на виртуалната машина на Windows на компютъра на Apple и може ефективно да намали разходите за миграция на разработчиците и потребителите, като се възползва от съществуващата екология на приложенията. Тази технология може да се използва и за изграждане на други видове виртуални сегменти в бъдеще.

Единият е да се увеличи механизмът за потвърждение на окончателността, като се използва Proof of Stake (поз.). Това надграждане потвърждава състоянието на блокчейна чрез гласуване по пощенски адрес, което не само подобрява сигурността на системата, повишава способността да се устои на 51% атаки, но също така опростява правилата за потвърждение, което прави блокчейн системата за дървовидна карта по-важна за разработчиците и потребителите. по-приятелски.

Второто е да се поддържа технологията за подпис bls, която подобрява ефективността на гласуването в блокчейна. Тази технология може да обедини много цифрови подписи в много кратък подпис, който може не само да подобри ефективността на гласуването с консенсус на Pos, но също така да играе роля в DAO (Разпределена автономна организация) и други блокчейн приложения.

От древни времена героите се появяват от младостта

Дългият Фан показва супер високия си коефициент на интелигентност още от дете, а етикетите му са "отличен" и "гений".

На 16-годишна възраст той влиза в класа по научни експерименти в средното училище Чанша Яли; на 17 и 18 години той представлява китайския отбор два пъти на 17-та и 18-та Международна олимпиада по информатика и печели два пъти златни медали; през 2006 г. на 18-годишна възраст Лонг Фан Хе беше препоръчан да влезе в класа за компютърни експерименти на Института за интердисциплинарна информация на университета Цинхуа (известен също като „клас Цинхуа Яо“).

Разбира се, успехът не пада от небето, той е неделим от собствените ми усилия.

Лонг Фен веднъж разказа история за себе си. В навечерието на важен конкурс за подбор Лонг Фан все още се придържаше към плана си за изучаване на английски и се посвети на упражненията по английски. Баща му се тревожеше за състезателния му статус на следващия ден и го убеди: „Защо не спреш да учиш английски тази вечер и не си легнеш рано?“ Дългият Фен вдигна очи към баща си: „Ако искаш да си мързелив, можеш да имаш извинение всеки ден. Именно този вид непрекъсната упоритост и упорит труд са направили Long Fan изключителен.

Лонг Фен веднъж каза: Надявам се, че мога да стана човек, който упорито преследва мечтите си и не искам да правя компромиси и да се отказвам наполовина.

Sei Network: Може ли местната публична верига DeFi да пробие обсадата на пазара L1?

По време на студентските си години Лонг Фан също работи неуморно.По време на бакалавърското си обучение Лонг Фан представлява университета Цинхуа в „ACM International College Student Programming Contest“ и отново печели отлични резултати.

През 2010 г. 22-годишният Лонг Фан завършва университета Цинхуа. Лонг Фан получава пълна стипендия за докторантура в Масачузетския технологичен институт (MIT). През този период неговата докторска дисертация печели ACM SIGSOFT за изключителна докторска дисертация награда. След като завършва докторска степен, той избира да се присъедини към университета в Торонто в Канада. 30-годишният Лонг Фан става асистент в училището.

Цялата упоритост на света е заради любовта

В интервю Лонг Фен каза: Надявам се, че всички се интересуват и ще научат програмирането като хоби, тогава определено ще спечелите много.

Първият учител по програмиране на Лонг Фан беше детска обучаваща машина, подарена от баща му, когато той беше на пет години. Оттогава той развива силен интерес към програмирането.Баща му, който е завършил инженерство, му дава няколко основни книги по програмиране и скоро Xiaolongfan може сам да пише прости програми за игри според книгите.

Що се отнася до периода от време, когато Лонг Фан наистина се е учил да програмира систематично, което е изиграло важна роля в последващото му развитие, мисля, че това може да е период от време, когато е учил програмиране от учителя Джу Куанмин в прогимназията.

Лонг Фан веднъж описа този период на обучение по следния начин: когато влезе в средното училище, той основно научи програмиране под ръководството на учителя Джу Куанмин. Методът на обучение в нашата компютърна група е много специален.Има малко групови часове или обучение по индоктринация.Учениците са свободни да обсъждат и изучават определен проблем и да се усъвършенстват в процеса на комуникация. Този начин на учене често може да доведе до много по-добри резултати от груповите класове.

Методът на преподаване на учителя Джу култивира интереса на Лонг Фан към програмирането. И този начин на учене прилича ли на модела на общата верига с отворен код, всеки може да допринесе с код за обсъждане на проекта.

Освен това, под ръководството на г-н Джу, Лонг Фан и неговите приятели също разработиха и проектираха първия в Китай робот за игра „Guess“. По това време Лонг Фан все още не беше постъпил в гимназията и това чувство за постижение също го тласкаше напред.

Случаен избор, голяма мечта

Тези, които се осмеляват да участват в битката на обществената верига, са не само смелите от тази ера, но и мъдреците от тази ера.Щастливците, останали след големите вълни, в крайна сметка ще бъдат победителите в бъдещата ера на блокчейн.

Когато Лонг Фан беше интервюиран от университета Цинхуа, той остави съобщение на своите братя и сестри: Вашето време е ограничено, така че не го губете, живеейки живота на някой друг.

Това изречение може също да е отражение на самия Лонг Фен: Изживейте себе си. Свободният и лесен Лонг Фен, копнеещ за цветен живот в бъдещето, този герой може да е подтикнал инвестицията му в блокчейн предприемачество.

През 2017 г. Лонг Фан беше случайно поканен да преподава в клас по криптография в университета Цинхуа. В този клас обсъдих блокчейна с други студенти от „Яо класа“ на университета Цинхуа, обсъдих пространството за подобрение в областта на блокчейна, особено в областта на публичната верига, и реших да използвам дървовидната графика (Tree-graph), за да осигуря пропускателната способност на публичната верига.

След теоретичен експеримент през 2018 г., Фан Фан и останалите публикуваха резултатите от своите изследвания като документ - „Разширяване на консенсуса на Сатоши Накамото до хиляди транзакции в секунда“, който беше публикуван в архива на университета Корнел. Освен това събуди единодушния оптимизъм на много инвеститори и блокчейн ентусиасти.

По-късно много приятели и инвеститори, включително професор Yao Qizhi, убедиха Long Fan да приложи тази теория на практика. Учителят Яо веднъж каза на Лонг Фан: „Системната теория има смисъл само когато се използва.“ След това Лонг Фан имаше идеята да накара всички да „направят нещо смислено заедно“ и оттогава беше създаден проектът Conflux.

Само въз основа на солидна, стабилна и ефективна работа на основната публична верига, търговското приложение на блокчейн може наистина да бъде разработено и внедрено в голям мащаб. Това, което Conflux най-много иска да направи, е публична верига, която наистина разрешава пречките при използването на блокчейн и може да се използва от всеки, и изгражда екология и среда за всеки да прави блокчейн иновации, като по този начин насърчава социалното развитие и помага на предприятията. Активирайте дигиталната трансформация и строителство.

Лонг Фан веднъж каза: Като страна като нашата, тъй като обществената верига може да бъде ключова инфраструктура в бъдеще, се надявам, че група китайци могат да участват в процеса на формулиране на правила и изграждане на екология.

Long Fan има силно чувство за национална мисия, особено на фона на това, че конкуренцията с авангардни технологии се издигна до националната стратегия. Това чувство за национална отговорност наистина е възхитително и също ни позволява да видим смелостта на Conflux. Имаме причина да вярваме, че Conflux Бъдещето ще става все по-добро и по-добро.

В момента пазарната стойност на cfx е повече от 6 млрд. Ако според пазарната стойност на 2 трилиона юана на Moutai сега е ясно, че къщите няма да бъдат копирани, тогава Китай, чиято основна икономика са недвижимите имоти, ще трябва да отидете в технологичните компании и парите ще отидат на фондовия пазар. Ако политиките на Китай позволяват Open, тогава потенциалът на CFX ще бъде безкраен. В сравнение с 2 трилиона на Moutai, дори да достигнете 500 милиарда, тогава ще има увеличение от почти 100 пъти, а пространството за въображение е безкрайно.

Публикацията на Георги Шопов: "Светлината на местната публична верига - анализ на супер потенциала на CFX" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Биткойн скочи със...
Биткойн скочи със 7% за 24 часа, тествайки критичното ниво на съпротива от $66 000

Биткойн пробива: скокове със 7% за 24 часа, тествайки ниво на съпротива от $66 000 В забележителен обрат на събитията Биткойнът (BTC) скочи...

Експерт прогнозир...
Експерт прогнозира скок на цената на Биткойн до $420 000

Предвижда се скок на цената на Биткойн да достигне $420 000: Прозрения на Рик Еделман В скорошно ексклузивно интервю за „Wealth“...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) е изправен пред образуване на низходящ триъгълник

Shiba Inu (SHIB) е изправен пред образуване на низходящ триъгълник на фона на пазарни опасения Shiba Inu (SHIB), виден токен в екосистемата...

Анализ на Биткойн...
Анализ на Биткойн: Цената се покачва със 7,5%, очаква $74 000

Анализът на Биткойн предвижда следващата цел - 74 000 $, тъй като цената на BTC се опитва да задържи печалби от 7,5%. Биткойн (BTC) скочи до...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!