Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цена на Litecoin (LTC) е изложена на риск – Разпродават ли се миньорите след халвинга?

Цената на лайткойн не успя да се възстанови след 12% корекция, предизвикана от последното събитие за халвинга на 2 август. Изправени пред риска разходите да изпреварят стойността на блоковите награди, копачите на лайткойн започнаха да изчерпват резервите си с милиони долари. Изложена ли е цената на LTC от по-голям спад на цената?

Много оповестяваното събитие за халвинга на Litecoin на 2 август доведе до 15% корекция на цената от $94 към територията от $80. Данните във веригата изследват как продължаващата разпродажба сред копачите на Litecoin може да изложи на риск цената на LTC.

Копачите на Litecoin са разтоварили $5 милиона през последните 5 дни

Завършването на събитието за халвинга на 2 август означава, че блоковите награди, издадени на копачите, бяха ефективно намалени от 12,5 LTC на 6,25 LTC. На фона на нарастващите разходи за управление на възли за валидиране на мрежата с доказателство за дял, копачите на Litecoin вече започнаха да изчерпват своите резерви.

Данните във веригата от IntoTheBlock показват, че LTC миньорите са разтоварили 60 000 монети от своите резерви през последните 5 дни. Както е показано по-долу, миньорите държаха кумулативен резервен баланс от 2,48 милиона LTC на 3 август. Но до затварянето на 6 август той спадна до 2,42 милиона LTC.

Litecoin (LTC) Цена на риск | Miners Reserves, август 2023 г. Източник: IntoTheBlock

Miner Reserves оценява търговската активност на копачите чрез проследяване на кумулативните баланси в адресите на портфейлите, свързани с признати копачи и пулове за копаене. Спадът в резервите на миньорите е мечи сигнал, показващ, че миньорите активно разпродават блоковите си награди.

Както се вижда по-горе, LTC копачите бързо са изчерпали 2,5% от общите си притежания само в рамките на 5 дни след току-що приключилото събитие за халвинга.

Дайте възможност на вашите инвестиции с прогнози за цените тук

Трябва да се отбележи, че стойностните награди, издавани за изкопан блок(ове), вече са намалени наполовина до 6,26 LTC. Това означава, че много LTC миньори сега може да бъдат принудени да продължат да продават, за да се справят с нарастващите режийни разходи за копаене.

Ако Litecoin не може да осигури значителни печалби през следващите седмици, цената на LTC е изложена на риск да изпадне в порочна низходяща спирала.

Данните във веригата предполагат предстоящи повече продажби на Litecoin

Въпреки неотдавнашния спад на цените, данните във веригата показват, че все още има място за много притежатели на Litecoin да продават със стабилна печалба през следващите седмици.

Лайткойн (LTC) в риск след халвинга: Колко голямо е влиянието на миньорите върху цената?

Както се вижда по-долу, съотношението MVRV на Litecoin показва, че повечето инвеститори, които са купили LTC през последните 30 дни, все още държат нереализирани печалби от около 7%.

Litecoin (LTC) Цена на риск | Съотношение MRVR, август 2023 г. Източник: Santiment

Съотношението пазарна стойност към реализация (MVRV) показва нетните финансови позиции на последния инвеститор.

Тъй като настоящите притежатели имат 7% печалби, това означава, че те имат достатъчно свобода на движение, за да продадат повече от своите притежания, докато LTC цената се доближи до техния диапазон на рентабилност от около $77.

В заключение, Litecoin рискува да се върне към стратегическите притежатели и може да отразява низходящите сделки на миньорите, докато цената на Litecoin спадне с още 7%.

Прогноза за цената на LTC: Възможно възстановяване към $77

Като се имат предвид факторите във веригата, описани по-горе, LTC цената е изложена на риск да падне под $75 през следващите седмици.

Данните от GIOM обаче показват, че биковете на Litecoin ще предложат първоначална поддръжка около диапазона от $78. В тази зона 926 000 адресирани са купили 4,96 милиона LTC на средна цена от $77.

Но ако мечите копачи на Litecoin успеят да преобърнат тази стена за покупка, LTC може да падне до $75, както се прогнозира.

Прогноза за цената на Litecoin (LTC) | Данни от GIOM, авг. 2023 г. Източник: IntoTheBlock

Обратно, биковете могат да си възвърнат контрола, ако LTC може да отскочи над $90. Съществува обаче риск от възможно обръщане около диапазона от $85. На тази територия 371 000 инвеститори са закупили 2,62 милиона монети на максимална цена от 85 долара. Ако регистрират печалби, те биха могли да предизвикат ново мечи обръщане.

Все пак, ако Litecoin успее да преодолее тази съпротива, марката от $100 може да бъде следващата цел.

$LTC

Публикацията: "Цена на Litecoin (LTC) е изложена на риск – Разпродават ли се миньорите след халвинга?" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!