Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Валидаторите на Ethereum Node теглят $320 милиона ETH: опасения за сигурността

Валидаторите на...
Валидаторите на Ethereum Node теглят $320 милиона ETH: опасения за...

Валидаторите на Ethereum Node изтеглят $320 милиона ETH, предизвиквайки аларми за сигурността и цената

Значително развитие се разигра в мрежата на Ethereum, тъй като значителен брой валидатори на възли изпълняват забележително изтегляне на Ethereum (ETH), което възлиза на умопомрачителните $320 милиона. Това събитие предизвика опасения относно сигурността и устойчивостта на мрежата, особено на фона на очакваното с нетърпение надграждане на Dencun.

Времето има значение: Ценовият скок на Ethereum на фона на тегления

Моментът на това масово теглене заслужава внимание, особено след като цената на Ethereum е във възходяща траектория. На 13 март Ethereum скочи до дневен връх от $4,078, отбелязвайки забележителен скок от 15% за месеца.

Тегленията оказват влияние върху сигурността на мрежата и динамиката на цените

Изтеглянето на значително количество ETH от валидатори хвърли сянка върху сигурността на Ethereum. С намаляването на заложените монети мрежата по своята същност става по-податлива на потенциални атаки, което поражда безпокойство сред заинтересованите страни.

Едновременно с това се наблюдава значително увеличение на ETH депозитите на борсите. Данните от Santiment разкриват, че само на 11 март са депозирани 62 096 ETH, което сигнализира за повишаване на наличното предлагане за търговия. В исторически план подобни увеличения на депозитите често съвпадат с мечи движения на цените, което показва повишена склонност сред инвеститорите да ликвидират своите ETH притежания.

Потенциален низходящ натиск върху цените на ETH

Неотдавнашното изтегляне на ETH от валидаторите на възли, съчетано с притока на депозити в борсите, поражда опасения относно потенциалния натиск надолу върху цените на ETH. С навлизането на ETH на стойност над $320 милиона на пазара, възможността за повишен натиск при продажба и краткосрочна корекция на цената не може да бъде отхвърлена. Независимо от това, стабилните основи на Ethereum, включително предстоящото надграждане на Dencun, осигуряват солидна основа за дългосрочен растеж.

Ethereum доближава $3000. Интересът към валидаторите расте главоломно

Въпреки тези опасения, цената на Ethereum демонстрира устойчивост, движейки се около границата от $4000, подкрепена от възходящите настроения, преобладаващи на пазара на криптовалути, подхранвани от фактори като институционално приемане и нарастващата популярност на DeFi приложенията.

Анализаторите са оптимистични за цената на ETH, въпреки съпротивата

Анализирайки данните от IntoTheBlock, анализаторът Али Мартинез идентифицира значително натрупване на поръчки за покупка в зоната на предлагане. Приблизително 600 000 адреса са натрупали 1,63 милиона ETH в тази област, което представлява огромна бариера пред възходящата инерция на Ethereum.

Независимо от предизвикателствата, породени от стената на доставките, пазарните настроения остават оптимистични по отношение на потенциала на Ethereum да надхвърли границата от $5000. Въпреки че някои купувачи може да се стремят да достигнат рентабилност, потенциално забавяйки изкачването на Ethereum за момент, преобладаващият консенсус е, че Ethereum има голям шанс да достигне $5000.

Допълнително укрепвайки тази оптимистична перспектива, анализът на топлинната карта на ликвидацията от Coinspeaker предполага, че нарушаването на нивото от $4,205 може да предизвика значителни ликвидации. Обратно, успешно затваряне над това ниво може да проправи пътя за допълнително поскъпване на цената.

Ценовата диаграма на Ethereum показва минимална съпротива до $4,310, с ясен път до $4,860, което потенциално го тласка към желания праг от $5,000 със силен бичи импулс.

Процентът на финансиране, основен показател за настроенията на търговците, в момента възлиза на 0,068%, което показва агресивни къси позиции, но без награди, което сигнализира за вероятно движение на цената нагоре. Освен това мрежовата активност на Ethereum отразява забележителна възходяща тенденция с 537 000 активни адреса, което подчертава нарастващ интерес и приемане.

Публикацията на Тодор Цонев: "Валидаторите на Ethereum Node теглят $320 милиона ETH: опасения за сигурността" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!