Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Влияние на халвинга на Litecoin и приемането му в крипто индустрията

Халвингът на Litecoin е едно от най-разрушителните събития в индустрията за крипто спортни залагания. Халвинга на Litecoin се случва приблизително на всеки 4 години или 840 000 блока. Халвинга е процес на намаляване наполовина на размера на блоковите награди, изплащани на копачите. Халвинга на Litecoin е твърдо кодиран механизъм, който поддържа инфлацията под контрол, като същевременно увеличава нейния недостиг с течение на времето. Нека научим повече за въздействието на халвинга на Litecoin и приемането му в крипто индустрията.

Халвинга на Litecoin - концепция

За да разберем концепцията за халвинг на Litecoin, е необходимо да разгледаме по-отблизо историческия контекст, в който токенът Litecoin претърпя халвинг. Генезисният блок на Litecoin беше изкопан през октомври 2011 г., отбелязвайки началото на халвинга на Litecoin с награда от 50 LTC блока. След като достигна блок 840 000, Litecoin преживя първото си халвинга приблизително четири години по-късно, намалявайки наградата до 25 LTC. Второто халвинг на лайткойн се случи при блок 1 680 000, което доведе до допълнително спадане на наградата до 12,5 LTC. Последният халвинг на Litecoin се състоя през август 2023 г., намалявайки блоковата награда до 6,25 LTC.

Халвингът на Litecoin оказва ли влияние върху цената?

Намаляването наполовина на Litecoin през 2023 г. доведе до рязък спад на цената с около 8% през 12-те часа непосредствено след събитието за халвинга, от $94 на $86, което предполага, че разработката се разпродава бързо. В исторически план Litecoin е преживявал периоди на скокове на цените и нестабилност и знанието дали събитието за халвинга на Litecoin ще доведе до увеличения на цените със сигурност ще бъде от полза за инвеститорите. Обаче не е така. Инвестициите идват без гаранции, особено в силно нестабилния крипто свят. По време на първото халвинг на Litecoin, стойността му достигна дъното на 122 дни, преди да отскочи до около 820%. Второто халвинг на Litecoin отбеляза 243-дневен спад, последван от ръст от 550%. Цената на LTC скочи с 14 200% след първия халвинг и 1574% след второто халвинга.

Халвинга на Litecoin е след 2 дни! Ето какво научих за LTC, халвинга на LTC няма да бъде възходящо.

Инвеститорите трябва да разберат въздействието на това събитие върху цената на LTC, тъй като неотдавнашното събитие за халвинга на LTC доведе до намаляване на блоковите награди от 12,5 LTC на 6,25 LTC. Незабавният ефект от халвинга на Litecoin беше спад на цената с 8%, което показва повишена волатилност на пазара на криптовалута.

Възприемане на крипто индустрията след халвинга на Litecoin

Всеки път, когато хората чуят, че криптовалутите се прилагат в бизнеса и индустрията, единствените криптовалути, които имат най-голямо значение за нас, са Биткойн и Етериум. Въпреки това, след събитието за халвинга на Litecoin, Litecoin се възприема в световен мащаб. Има много фирми, които използват Litecoin и позволяват на клиентите да плащат за стоки и услуги, използвайки активи на Litecoin. Използва се от спортни залагания, компании за обработка на дигитални плащания peer-to-peer, големи марки като Американския червен кръст, стрийминг платформи като Twitch и търговци на дребно като Newegg, Pacsun и Jomashop. Жизнеспособността и популярността на Litecoin сред сайтовете за спортни залагания на Litecoin е от особен интерес, тъй като няколко големи спортни марки и сайтове за крипто залагания приеха Litecoin като алтернативна платежна система след халвинга и тя вече не може да бъде игнорирана.

Бъдещи перспективи за приемане на Litecoin

Криптовалутите като Litecoin са известни като непостоянни, което затруднява прогнозирането. Стойността на Litecoin претърпява драматични промени, спадове и пикове и може да бъде повлияна от различни геополитически и икономически фактори. Litecoin е нараснал с близо 58,9% през последните 12 месеца и 27,69% през последните 6 месеца. Една от причините за това впечатляващо представяне е нарастващото приемане на Litecoin в различни индустрии, както и скорошното намаляване на Litecoin наполовина, което се случи през август. Следващото халвинга на Litecoin ще се случи през 2027 г., намалявайки наградата за копаене до 1,56 LTC на блок. Събитието ще създаде допълнителен недостиг, който може да повлияе на цените на криптовалутите и пазарните настроения.

в заключение

Като цяло, една от популярните криптовалути, която се справи добре, е Litecoin, като се имат предвид предизвикателствата и борбите, през които хората преминават в крипто индустрията напоследък. Много експерти прогнозират, че LTC ще продължи да нараства, тъй като приемането и интегрирането на Litecoin се увеличават в индустрията на криптовалутите. Халвинг събитието на Litecoin през 2023 г. привлече вниманието на много инвеститори по света, главно защото Litecoin е известен като среброто в Биткойн златото и като Биткойн, Litecoin също ще бъде в бъдещето след дълга история на спад.

Публикацията на Светлана Петкова: "Влияние на халвинга на Litecoin и приемането му в крипто индустрията" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!