Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Защо цената на LPT се покачва днес?

Пазарът на криптовалути винаги е пълен с нови тенденции и нови валути, които привличат вниманието на търговци и инвеститори. Един токен, който напоследък прави вълни, е токенът LPT.

Цената на тази монета се е увеличила значително, което я прави една от най-модерните монети в индустрията днес. Монетата LPT в момента се търгува на $5,63, което е 40% увеличение на цената през последните 24 часа.

Но какво причини този скок?

„След дълъг период на консолидация, $LPT е на ръба на пробив на падащ клин“, отбеляза анализаторът в Twitter капитан Файбик (@CryptoFaibik), като допълнително съветва своите последователи да „наблюдават внимателно“.

В скорошен туит, виден изследовател на DeFi и виден анализатор на Twitter Шерлок (@Sherlockwhale) направи кратко обаждане относно токена $LPT. Посоченият диапазон за влизане е $5,272 до $5,609, като Sherlock препоръчва стоп загуба при 4-часова свещ при затваряне над $5,709.

Крайната цел за тази къса позиция е $3,994. Обосновката зад хода на Шерлок е, че шансовете $LPT да се възстановят до входната точка след докосване на дневното ниво на съпротива са малки. Както винаги, търговците се съветват да продължат с повишено внимание и да направят собствено проучване.

Защо цената на Биткойн се покачва днес?

Шумът обаче не спря дотук. Известният търговец и технически анализатор Тори Грийн (@MTorygreen) хвърля светлина върху значението на LPT, особено в света на видео транскодирането. В подробна публикация Грийн обясни, че видеоклиповете, които представляват повече от 80 процента от общия интернет трафик, трябва да бъдат транскодирани, за да бъдат гледани на различни устройства. Този процес, макар и важен, е скъп и може да струва на компаниите милиони долари.

Централизирани облачни доставчици като AWS, Google и Microsoft доминират на пазара за транскодиране, което води до жестока конкуренция, ненадеждна доставка и потенциална цензура. LPT е децентрализирано решение, което предоставя пазар за услуги за транскодиране. Той не само е по-достъпен и мащабируем, но е и в духа на #Web3, което го прави устойчив на спиране или цензура.

Разгледайте предимствата на търговията с криптовалута с Unibot - удобен за потребителя Telegram бот с 35% процент на доходност сред потребителите, седем пъти по-висок от средния търговец (само 5% от търговците са печеливши)! Изпитайте най-добрите в класа функции като децентрализирана търговия с копия, DEX-базирани лимитирани поръчки и защита срещу MEV ботове.

LPT мрежата има над 70K дискретни GPU, обработващи зашеметяващите 186 милиона минути видео. Това е колкото видео потоците на живо на гиганти като Twitch, Facebook и YouTube взети заедно. Потенциалните приложения за Livepeer са огромни, вариращи от консумация на съдържание на принципа на плащане до нецензурирани новини на живо и DApps с активиран видео.

Но визията на LPT не се ограничава до видео транскодиране. С децентрализирана мрежа от 70K GPU, токенът има потенциални приложения в областта на изкуствения интелект, изобразяването, игрите и др. Както отбелязва Грийн, потенциалната стойност на тези случаи на употреба може да бъде в десетки трилиони долари. Например, само изкуственият интелект се оценява на 80 трилиона долара. Ако LPT успее да навлезе в тези области, стойността му може да скочи експоненциално.

В заключение, както уместно се изразява Грийн, "$LPT установява плацдарм като ключов доставчик на технологии в големия и разрастващ се пазар за стрийминг на видео." ключови доставчици на инфраструктура. Както винаги, пазарът на криптовалути е непредсказуем, но с прозрения от топ анализатори като капитан Файбик и Тори Грийн човек може да вземе информирани решения.

Воден от редица фактори, токенът LPT преживява скок днес. Скорошни одобрения и анализи от водещи анализатори и търговци на криптовалута в платформи като Twitter подчертаха потенциала на валутата, особено в областта на децентрализираното транскодиране на видео. В допълнение, нарастващият интерес на по-широкия пазар към децентрализираните решения и признаването на иновативния подход на LPT за справяне с предизвикателствата, свързани с разходите за видео стрийминг, също подхраниха възходящия му импулс. Освен това, с нарастващата популярност на децентрализираните платформи и Metaverse, визията на LPT да се превърне в ключов доставчик на инфраструктура привлече широко внимание от страна на инвеститорите, което повиши цената му.

Публикацията на Светлана Петкова: "Защо цената на LPT се покачва днес?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!