Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Защо цената на Биткойн се покачва днес?

Защо цената на Биткойн...
Защо цената на Биткойн се покачва днес?

Устойчивостта на Биткойн: Фактори, довели до скорошния скок на цената до $43K

Биткойнът демонстрира устойчивост на крипто пазара, като цената му скочи до $42 888,30 след кратък спад през уикенда. Това възходящо движение отразява трайното възходящо настроение сред търговците след стабилното представяне на Биткойн през ноември – най-доброто от 2020 г. С настъпването на декември криптовалутата е готова за по-нататъшни печалби, подкрепени от различни фактори, влияещи върху нейната пазарна динамика.

Преглед на пазара

Към момента на писане Биткойнът се търгува на $42 888,30, демонстрирайки увеличение от 3,97% през последните 24 часа и незначителен спад от -2,64% през последната седмица. 24-часовият обем на търговия е $24,956,377,294.19, което означава устойчива активност на инвеститорите. Скорошното изкачване на Биткойн над $42 000 е забележително, особено след продажбата на BTC за $4 милиарда за два дни, отбелязвайки 18-месечен връх.

В центъра на вниманието на институционалните притоци и очакванията за ETF

Възобновяването на цената на Биткойн е в съответствие с пазарните очаквания около потенциалното одобрение на спот BTC борсово търгуван фонд (ETF) през януари 2024 г. Това очакване допринесе за силен приток на капитал от институционални инвеститори, укрепвайки позицията на Биткойн като предпочитан дигитален актив.

Въздействието на Федералния резерв

Неотдавнашното решение на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC), клон на Федералния резерв (Фед), да поддържа лихвените проценти в диапазона от $5,25%-5,50% изигра ключова роля в движението на цените на Биткойн. Председателят на Федералния резерв Джеръм Пауъл на своята пресконференция възприе по-малко яростен тон, сигнализирайки ангажимента на централната банка за облекчаване на паричната политика. Това решение бележи третия пореден път, когато Фед запазва лихвените проценти непроменени, като набляга на предпазлив подход въпреки опасенията за инфлацията.

Инфлация и икономически перспективи

Защо цената на Биткойн се срина днес?

Акцентът на Пауъл върху отдадеността на Фед в борбата с инфлацията, като същевременно дава приоритет на икономическата стабилност, резонира с пазара. Продължаващите усилия за постигане на баланс между справяне с инфлацията и минимизиране на потенциалните загуби на работни места отразяват нюансиран подход към паричната политика. Тримесечните икономически оценки на Фед показват корекции в прогнозите за основната инфлация и растежа на реалния БВП, което допринася за цялостното пазарно настроение.

Отговорът на Биткойн на протокола от FOMC

Цената на Биткойн показа забележителни движения в отговор на минутите на FOMC, достигайки връх за деня от $42 886, преди да изпита колебания. Тази отзивчивост подчертава чувствителността на криптовалутата към макроикономическите фактори и нейната интеграция в по-широкия финансов пазар.

Пазарно представяне и показатели

Глобалната оценка на крипто пазара, според CoinGecko, в момента възлиза на 1,67 трилиона долара, което отразява увеличение от 3,18% през последните 24 часа и впечатляващото увеличение от 84,62% през последната година. Пазарната капитализация на Биткойн, възлизаща на общо 837 милиарда долара, поддържа доминация от 49,99%. Стабилните монети с пазарна капитализация от 130 милиарда долара допринасят със 7,78% за общата пазарна капитализация на крипто.

Перспективи и бъдещо развитие

Индексът на страха и алчността на Биткойн при 65 показва преобладаващо чувство за алчност на пазара, подчертавайки положителното настроение. Притесненията за централизирана борса намаляха, като обемът на борсовата търговия с Биткойни достигна шестмесечен връх на 11 декември. Въпреки колебанията обемът на търговия с BTC надхвърли $16,4 милиарда през предходните 24 часа, показвайки стабилна пазарна активност.

Скорошният скок на цената на Биткойн до $43K е доказателство за неговата устойчивост и динамичното взаимодействие на факторите, оформящи крипто пазара. От институционални притоци до очакване на спот BTC ETF и нюансираната позиция на Федералния резерв, различни елементи допринасят за развиващия се разказ на Биткойн. Тъй като крипто пейзажът продължава да се развива, участниците на пазара остават внимателни както към макроикономическите развития, така и към отзивчивостта на Биткойн, позиционирайки го като ключов играч в продължаващата финансова еволюция.

Публикацията: "Защо цената на Биткойн се покачва днес?" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!