Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализ на цената на Litecoin: отскок или обрат?

Анализ на цената на...
Анализ на цената на Litecoin: отскок или обрат?

Оценка на текущото състояние на Litecoin и бъдещите перспективи

Анализ на Litecoin (LTC).

След забележителен местен пик от $113, Litecoin претърпя значителен спад от 37,3%. Въпреки това, с неотдавнашното възстановяване на Биткойн, LTC успя да си върне ключовия регион, въпреки че остава под основното ниво на подкрепа от $80. Към момента на писане цената на LTC се е повишила с 3% до $81, придружена от бичи кросоувър на MACD, което сигнализира за потенциал за по-нататъшно възстановяване.

Непосредствената съпротива е $89,4, съвпадаща с 50-дневната експоненциална подвижна средна (EMA). За да поддържат възходящия импулс, LTC биковете трябва да надминат основното ниво на съпротива при $97. Въпреки това, тъй като индексът на относителна сила (RSI) в момента се движи в неутралната зона, значителното търсене на покупки остава несигурно.

Прогноза за цената на LTC

Анализ на цената на Litecoin (LTC): Потенциален отскок към $75

Фазата на корекция може да продължи известно време преди продължаването на възходящия тренд за цените на LTC. Възходящото движение към нови върхове налага пробиване на основната съпротива при $97, като цената се стреми здраво към $140. Обратно, пробив под ключовия регион от $80 може да предизвика рязък спад от мечките, което потенциално да доведе цените на LTC до $67,5 и $63.

По отношение на представянето на LTC спрямо Биткойн се появяват потенциални сигнали за връщане, особено очевидни в линиите на MACD на седмичната графика, показващи възходяща тенденция и RSI, сочещи към възходяща дивергенция. Ако LTC се обърне нагоре и тези сигнали придобият сила, нивата на съпротива между 0,001716 BTC и 0,00215 BTC могат да бъдат насочени, като 50-седмичната EMA при 0,00204 BTC служи като силна съпротива. Постигането на целта от 0,00215 BTC от текущата цена може да повиши цената на LTC до $134.

Дългосрочна перспектива за Litecoin

Като се имат предвид историческите движения на цените и циклите на преполовяване на BTC, дългосрочните прогнози предполагат годишна прогноза за ниска цена на Litecoin за 2025 г. на приблизително $87,98. От възходяща страна се очаква цената на Litecoin да достигне до $356,45 през следващата година.

Заключение

Текущата позиция и бъдещата траектория на Litecoin зависят от различни фактори, включително пазарни настроения, технически индикатори и по-широки тенденции в криптовалутите. Инвеститорите и търговците трябва да следят отблизо развитието, като същевременно вземат предвид както краткосрочните колебания, така и дългосрочните прогнози в процесите си на вземане на решения.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Анализ на цената на Litecoin: отскок или обрат?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ripple (XRP): Пра...
Ripple (XRP): Правната битка със SEC и анализ на цените

Ripple (XRP) е изправен пред гнева на SEC по време на правна битка: Анализ на цените и пазарни тенденции Продължаващият правен спор между...

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност

Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност: списък на Nexo и динамика на общността Shiba Inu...

Solana (SOL) се б...
Solana (SOL) се бори на фона на смесени тенденции на водещите криптовалути

Solana (SOL) показва смесени тенденции сред най-добрите криптовалути Скорошен анализ показва, че Solana (SOL) е претърпял забележим спад сред...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!