Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Анализ на цената на Litecoin (LTC): Потенциален отскок към $75

Анализ на цената на...
Анализ на цената на Litecoin (LTC): Потенциален отскок към $75

Анализ на цената на Litecoin (LTC): Очаква се потенциално възстановяване към $75

Litecoin (LTC) в момента изпитва движения, свързани с обхват, като се задържа под 200-дневната експоненциална подвижна средна (EMA). Купувачите обаче активно се опитват да преодолеят това препятствие, като се стремят към значителни печалби.

Цената на LTC демонстрира консолидация в тесен диапазон, варирайки между $65 и $80 през последните сесии. Настроенията на инвеститорите отразяват опасенията на фона на несигурните пазарни движения, с очакване за възходяща тенденция за осигуряване на печалби на фона на неутрално ценово движение. Монетата може да набере скорост, след като надмине 200-дневната EMA бариера, но трябва да преодолее съпротивата на тренд линията при $73, за да укрепи позицията си. Трябва да се отбележи, че се е формирал модел на симетричен триъгълник, като цената се доближава до горната тренд линия, което показва потенциални перспективи за пробив.

Текущата цена на LTC се движи около границата от $70, което показва период на нерешителност на пазара. И купувачите, и продавачите се борят за инерция, но последните сесии демонстрираха колебание. Купувачите се стремят да натиснат цената над $74, за да затвърдят позицията си, докато продавачите се стремят да пробият под $65, за да се насочат към $50. Въпреки пазарните обрати, LTC поддържа тесен диапазон, което води до намален инвеститорски интерес.

Към момента на писане LTC се оценява на $70,55, с 2,62% печалба в рамките на деня, което сигнализира за неутралност в класациите. Трябва да се отбележи, че обемът на търговия се е повишил с 48,36% до $420,24 милиона, което предполага повишена покупателна активност. Пазарната капитализация възлиза на 5,19 милиарда долара. Анализаторите изразяват оптимизъм, като прогнозират, че цената на LTC ще остане стабилна и потенциално ще надмине в следващите сесии.

Технически анализ:

На дневните графики LTC продължава да среща съпротива от 200-дневната EMA, което показва неутрална позиция. Въпреки това, консолидацията е очевидна, като биковете поддържат сила над зоната на Фибоначи от 38,2%. Нещо повече, неуспехът да се пробие под деколтето от $60 предполага непокътната тенденция, потенциално водеща до късо покриващо рали.

Потенциален отскок на Ethereum: Индикаторът TD9 сигнализира за възможност за покупка

Индексът на относителната сила (RSI) скочи над средната линия, насочвайки се към зоната на свръхкупуване, сигнализирайки възходяща перспектива за предстоящите сесии. Освен това индикаторът MACD показва бичи кросоувър, със зелени ленти на хистограмата, показващи пробив в близко бъдеще.

На седмичните графики LTC остава под 50-дневната EMA, срещайки постоянно отхвърляне. Въпреки тази съпротива, биковете успяха да се задържат близо до 20-дневната EMA, което доведе до движения, свързани с диапазона.

Заключение:

Цената на Litecoin е близо до 100-дневната EMA, което показва потенциал за отскок над $72 в предстоящите сесии. Възходящият импулс набира сила, като тече подготовка за пробив над съпротивата на тренд линията от $75. Цялостната тенденция остава непокътната, което предполага потенциално покачване до $80 в близко бъдеще.

Ключови технически нива:

Нива на поддръжка: $68 и $65

Нива на съпротива: $74 и $78


Свързани новини

Още новини с автор : Георги Шопов

Топ крипто новини

Отключване на път...
Отключване на пътя на Shiba Inu до $0,01: Изгаряне на токени, растеж на екосистемата и катализатори на Бул Рън

Отключване на пътя към $0,01: Три ключови фактора за успеха на Shiba Inu Ентусиастите на Shiba Inu (SHIB) отдавна очакваха момента, в който...

Dogecoin (DOGE) с...
Dogecoin (DOGE) се покачва на фона на активността на китовете: Анализ на скока и въздействието върху пазара

Dogecoin (DOGE) нараства върху активността на китовете: Поглед отблизо През изминалата седмица Dogecoin (DOGE) претърпя значително...

Кросът на EMA на ...
Кросът на EMA на Dogecoin предизвиква волатилност: Cardano наближава ниво, разкрити са моделите на растеж на Solana

Техническите кръстосани сигнали на Dogecoin сигнализират за предстояща потенциална волатилност Докато ентусиастите на Dogecoin с нетърпение...

Прогноза за битко...
Прогноза за биткойн: Потенциално възстановяване преди халвинга

Въртележката на биткойн: Очакване на волатилност и потенциално възстановяване преди халвинга, на фона на различни прогнози и развиваща се...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове