Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн и доджкойн водят по рентабилност на притежателя

Биткойн и доджкойн...
Биткойн и доджкойн водят по рентабилност на притежателя

Биткойн и доджкойн водят в рентабилността на притежателя: Прозрения във веригата

В неотдавнашен анализ на платформата за пазарно разузнаване IntoTheBlock Биткойн и доджкойн се очертаха като най-добре представящите се по отношение на доходността на притежателите сред няколко мрежи от ниво 1 в сектора на криптовалутите. Ето разбивка на основните прозрения и последици от тези данни:

Разбиране на доходността на притежателя

Доходността на притежателя се отнася до процента инвеститори или адреси в мрежа за криптовалута, които в момента притежават нетни нереализирани печалби. Този показател се извлича чрез анализиране на историята на транзакциите на всеки адрес в блокчейна, за да се определи средната цена на придобиване на техните монети. Ако базата на средните разходи е по-ниска от текущата спот цена на актива, инвеститорите се считат за държащи печалби.

Най-добре представящи се: Bitcoin, Dogecoin и Tron

Според анализа на IntoTheBlock, Bitcoin води групата с 86% от своите адреси в печалба, следван плътно от Tron с 85%. Dogecoin се нарежда на трето място с 83% от своите адреси в печалба. По-специално, тези активи превъзхождат Ethereum, втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, която може да се похвали с 81% доходност.

Предизвикателства за Avalanche и Cardano

Memecoins скок след Биткойн халвинга: WIF и PEPE водят групата

За разлика от това, доходността на притежателите за Avalanche и Cardano представлява по-предизвикателен сценарий. Докато 63% от инвеститорите в AVAX в момента са на печалба, само 35% от притежателите на Cardano са на зелено. Това несъответствие предполага потенциални предизвикателства за тези мрежи по отношение на настроенията на инвеститорите и рентабилността.

Последици за динамиката на пазара

Високите нива на доходност на притежателя, както се наблюдава при Биткойн и доджкойн, могат да повлияят на пазарната динамика. Инвеститорите в печалба е по-вероятно да участват в продажбата, което потенциално увеличава риска от масови разпродажби. Въпреки това, екстремните нива на доходност, често срещани по време на бичи пазари, може да означават период на охлаждане.

Възможности за отскок

Обратно, ниските нива на доходност, като тези, наблюдавани в Cardano, могат да предоставят възможности за възстановяване на цената. В исторически план дъната на пазара са били свързани с ниски проценти на печалбата на инвеститорите, което предполага потенциал за обрат.

Заключение

Анализът на рентабилността на притежателите предоставя ценна информация за настроенията на инвеститорите и динамиката на пазара в сектора на криптовалутите. Докато Bitcoin и Dogecoin водят по рентабилност, предизвикателствата продължават да съществуват за мрежи като Cardano. Разбирането на тези показатели може да информира инвестиционните стратегии и да предостави ценен контекст за тълкуване на пазарните движения.

Публикацията на Николай Кръстев: "Биткойн и доджкойн водят по рентабилност на притежателя" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Какво се случва н...
Какво се случва на фронта на Ripple (XRP)?

Анализиране на скорошното представяне на Ripple и перспективите за бъдещето Наскоро Ripple (XRP) показа признаци на възстановяване,...

Биткойн китовете ...
Биткойн китовете натрупват на фона на пазарния оптимизъм

Биткойн графики и китове Ценовият диапазон на Биткойн между 60 000 и 70 000 долара продължава, придружен от вълна от новооткрит оптимизъм...

Анализиране на ск...
Анализиране на скорошното представяне на Cardano

Оценка на текущото състояние на Cardano: прозрения и предизвикателства Cardano (ADA) се върна обратно до нивото на подкрепа от $0,44 след...

Оценка на текущот...
Оценка на текущото състояние на Ripple

Анализ на текущото състояние на Ripple: Преодоляване на съпротивата сред динамиката на пазара Ripple (XRP) наскоро отбеляза известни печалби,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!