Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Британският съд уважи жалба срещу Крейг Райт

Британският съд уважи...
Британският съд уважи жалба срещу Крейг Райт

Британският съд уважи жалба срещу Крейг Райт по дело за авторски права на Биткойн

Британски съд уважи жалба до Крейг Райт, за да аргументира своя случай в дело за авторски права относно Биткойн (BTC), според скорошно съдебно заявление.

Райт, който твърди, че е създателят на Биткойн от 2016 г., е завел дело срещу 13 разработчици на Bitcoin Core и няколко компании, включително Blockstream, Coinbase и Block, като твърди, че нарушава авторските му права върху бялата книга на Биткойн, неговия файлов формат, и права за бази данни върху блокчейна Биткойн.

Това решение дойде в контраст с решение, постановено през февруари, в което се посочва, че аргументите на Райт са недостатъчни, за да се установи първоначалният запис на файловия формат Bitcoin – ключово изискване за защита на авторските права.

По това време съдът на Обединеното кралство отхвърли молбата на Райт да блокира работата на Биткойн и неговия форк, Биткойн кеш, поради нарушаване на интелектуалната собственост.

„Ищците може да смятат, че не са късметлии, че молбата им за разрешение да служат пред съдия с поне малко разбиране на използваната тук технология“, гласи решението от февруари, отказващо разрешение за обжалване.

Райт твърди, че блокчейнът Bitcoin Satoshi Vision, който той е създал от друг форк на Биткойн, е автентичният блокчейн зад криптовалутата Биткойн. Въпреки това, дали Райт наистина е неуловимият създател на Биткойн, Сатоши Накамото, ще бъде определено на изпитание, планирано да започне през януари 2024 г.

Свидетели представят доказателства Райт не е Сатоши Накамото

Докладът на правната комисия на Обединеното кралство оспорва делото на Крейг Райт срещу разработчиците на Биткойн

В предишно дело в Осло свидетели представиха съдебномедицински доказателства, които поставиха под съмнение автентичността на документите, предоставени от Райт в подкрепа на твърдението му като Накамото.

Тези документи съдържаха несъответствия, като например шрифтове, които не са били налични по времето, когато се твърди, че са били създадени. Фондът за отбрана, законният представител на разработчиците, твърди, че Райт не е успял да предостави никакви доказателства в подкрепа на твърдението си като Накамото.

Те твърдят, че Райт трябва да установи самоличността си като Накамото, преди съдилищата да могат да обсъдят трите основни иска, представени в делото. Пробният процес се очаква да се проведе в началото на 2024 г. Важно е да се отбележи, че Биткойн кодът е с отворен код и се разпространява свободно под лиценза на Масачузетския технологичен институт, което позволява на потребителите да използват повторно кода за всякакви цели, включително патентован софтуер.

Райт, от друга страна, твърди, че разработчиците на Bitcoin Core формират централизирано образувание, наричано „Bitcoin Partnership“, което контролира Биткойн мрежата.

Междувременно, в още един удар срещу твърдението на Райт, че той е мистериозният създател на Биткойн, скорошно разследване предостави доказателства, които предполагат, че Накамото всъщност може да е колективно образувание. Едно доказателство е използването както на „ние“, така и на „аз“ в бялата книга на Биткойн, което показва възможността екип да работи под единствен псевдоним.

Друго доказателство идва от лингвистичния анализ на писанията на Накамото. Бялата книга показва безупречен английски с прецизен език и точна употреба на технически термини. Но тъй като стилът на писане на Накамото изглежда различен във форумите и кореспонденцията по имейл, това предполага, че са били замесени множество лица. Езиков анализ на публикациите във форума на Накамото разкрива различни стилове на писане, което допълнително подкрепя теорията за колектив зад псевдонима.

Публикацията на Николай Кръстев: "Британският съд уважи жалба срещу Крейг Райт" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Dogecoin (DOGE) и...
Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) са изправени пред значителни загуби

Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) на фона на спада на меме монетите Пазарът на криптовалути, особено на мем токени като Dogecoin (DOGE) и...

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Ripple (XRP): Пра...
Ripple (XRP): Правната битка със SEC и анализ на цените

Ripple (XRP) е изправен пред гнева на SEC по време на правна битка: Анализ на цените и пазарни тенденции Продължаващият правен спор между...

Средносрочна перс...
Средносрочна перспектива на Биткойн: Проучване на бичи и мечи перспективи

Оценка на средносрочната перспектива на Биткойн: съображения и съзерцания @AltcoinSherpa споделя прозрения за средносрочната траектория на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!