Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

DYdX се доближава до децентрализацията със своя V4 Testnet Launch

Децентрализираната крипто борса dYdX обяви стартирането на публичната тестова мрежа за своята итерация V4, отбелязвайки завършването на важен крайъгълен камък в нейната пътна карта за развитие. Пускането на V4 в основната мрежа се очаква да доведе до „пълна децентрализация“ на обмена.

dYdX обявява публична тестова мрежа за своята итерация V4

Платформата работи в мрежите Ethereum и StarkEx, като се отличава като децентрализирана борса (DEX), тъй като не държи средствата на потребителите. Въпреки това, той се различава от автоматизираните DEX за маркет-мейкъри като Uniswap, които разчитат на алгоритми за ценообразуване във веригата, за да съпоставят купувачи и продавачи. В момента dYdX разполага с централизирана книга за поръчки и съвпадаща машина, която позволява на маркет мейкърите да правят лимитирани поръчки.

С въвеждането на версия 4, той има за цел да елиминира своята централизирана книга с поръчки и съвпадаща машина, постигайки пълна децентрализация, без да разчита на автоматизирани маркет-мейкъри. Протоколът възнамерява да постигне това чрез стартиране на определени компоненти на приложението в отделна мрежа със своите валидатори, което позволява книгата с поръчки да се съхранява във веригата.

Неотдавнашното съобщение разкрива, че потребителите вече могат да поискат средства от testnet, за да изследват приложението dYdX. Това позволява на потребителите да участват във виртуални сделки, да проследяват печалби и загуби и да изпълняват други основни функции на борсата. Въпреки че възможността за тестване на свързване от една мрежа към друга все още не е налична, се очаква тя да бъде внедрена по време на фазата на публичната тестова мрежа.

DYdX Foundation Предупреждение Няма никакви въздушни капки, свързани с DYdX V4 Testnet

Платформата продължава да прави крачки към бъдещето

След завършване на фазата на тестовата мрежа екипът на протокола dYdX ще пристъпи към изпълнение на петия и последен етап от тяхната пътна карта. Този етап включва интегрирането на стабилни монети в dYdX и добавянето на поддръжка за Cosmos Inter-Blockchain Communication (IBC), което ще предостави на потребителите на Cosmos достъп до приложението. Очаква се стартирането на V4 да последва успешното завършване на този последен етап.

По-рано тази година платформата направи заглавия, когато обяви прекратяването на своите услуги в Канада поради регулаторни предизвикателства. През септември 2022 г. борсата беше изправена пред критики от защитниците на поверителността, след като предложи бонус от $25 на нови потребители, които можеха да докажат, че не са ботове. По-късно обаче промоцията беше изоставена.

Тъй като dYdX напредва към целта си за постигане на пълна децентрализация с версията V4, борсата има за цел да предложи на потребителите наистина децентрализирано търговско изживяване, като същевременно поддържа високо ниво на ефективност и сигурност. Използвайки своята уникална мрежова архитектура и новаторски подход, dYdX се стреми да се утвърди като виден играч в развиващия се пазар на децентрализираните борси.

Тъй като крипто индустрията продължава да се развива, успехът на проекти като V4 итерацията на dYdX ще допринесе за по-широкото приемане на децентрализираните финанси (DeFi) и ще демонстрира потенциала на блокчейн технологията за революция в традиционните финансови системи. С всеки постигнат етап dYdX приближава визията за децентрализирана и приобщаваща финансова екосистема една стъпка по-близо до реалността.

Публикацията на Сребрин Петров: "DYdX се доближава до децентрализацията със своя V4 Testnet Launch" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!