Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

‼️ИНТЕРЕСНО : ТОП 10 алтернативни монети за 2023 г. с перспективи за растеж‼️

Биткойн, най-разпознаваемата марка на крипто пазара и най-капитализираният актив. Въпреки това, поради високата капитализация, Биткойн не може да постигне огромни ценови движения за кратък период от време и цената е обект на ясни пазарни цикли, които не са подходящи за всички инвеститори. Ето защо много криптани се опитват да печелят по-бързо и повече, като инвестират в алткойни.

В тази статия ще анализираме какво представляват алткойните, коя монета да изберете за инвестиция и какви активи могат да покажат добър резултат през 2023 г.

Цялата информация се предоставя само за познавателни цели и не трябва да служи като основа за вземане на инвестиционни решения, както и да се счита за препоръка или съвет за участие в инвестиционни сделки.

Направете собствено проучване.

Какво представляват алткойните

Алткойните в крипто се разбират като монети, които не са Биткойни. Самата концепция датира от ранния етап на пазара (~2014), когато започват да се появяват първите криптовалути. Те често бяха позиционирани като алтернатива на Биткойн, така че бяха наречени алткойни (алтернативни монети). Сега обаче има два подхода за определяне на алткойни:

Тесен: привържениците на тесния подход смятат, че алткойнът трябва да се нарича "не-Биткойн" актив, който има статут на монета (монета), т.е. стартиран в родния блокчейн. Примери за алткойни в това разбиране могат да бъдат LTC, DOT, ATOM, APT и други подобни. Според тази класификация на пазара има Биткойни, алткойни и токени на отделни проекти, които нямат собствени блокчейни.

Широко: с широк подход алткойните обикновено се наричат ​​всички пазарни активи с изключение на Биткойн, както беше на ранен етап от съществуването на криптата. Ето как повечето инфлуенсъри и анализатори разбират „виола“, използвайки това обозначение като сглобяем термин за взаимозаменяеми токени и монети. По-нататък в текста разглеждаме алткойните в този дух.

Забележка: статусът на ETH не е съвсем ясен на съвременния пазар. Някои анализатори класифицират този актив като алткойни според критерия „не Биткойн“, други смятат, че той се различава както от BTC, така и от други монети/токени, слабо е свързан с тях и следователно заема специална ниша на пазара.

Възможности на пазара на криптовалута през 2023 г

Въпреки продължителната странична тенденция и не най-благоприятните макроикономически фактори от 2023 г., пазарът на криптовалути предостави както на опитни криптанци, така и на начинаещи с различни възможности да правят пари от инвестиции. Най-благоприятните пазарни тенденции бяха:

  1. Mini bullran в началото на годината;

  2. Решения от второ ниво за Ethereum.

  3. китайски разказ;

  4. Залагане на течен ETH;

  5. AI в блокчейна;

  6. Мемкойни.

Някои от тези разкази са били краткосрочни и вече са изчерпали своя потенциал, други се считат за дългосрочни и ви позволяват да печелите сега или в бъдеще. Можете да прочетете повече за всяка тенденция на нашия уебсайт, за да научите повече за това кои алткойни имат потенциал за растеж през 2023 г.

PAAL, DENT, SUPER - алтернативни монети готови за декемврийския скок

Топ 10 на обещаващите алткойни през 2023 г

Въз основа на текущите пазарни тенденции и събития, настъпили на крипто пазара през 2022-2023 г., могат да се разграничат следните обещаващи алткойни:

Ethereum: най-силната блокчейн екосистема на пазара и вторият по големина актив след BTC. Освен това, след прехода към PoS, ETH получи допълнителна стойност под формата на залагане и дефлационна токеномика, което засилва възходящото настроение на инвеститорите.

Litecoin: основният източник на положителни очаквания е халвинга на Litecoin, което трябва да се случи през август 2023 г. Тъй като LTC ценовите цикли повтарят BTC циклите, халвинга може да доведе до бързо увеличение на стойността на тази монета.

Arbitrum: водещото решение от второ ниво за Ethereum. Родният токен беше пуснат през март 2023 г. и демонстрира добра динамика. Има силна и бързо развиваща се екосистема.

Polygon: също L2 решение с развита мрежа от партньори сред традиционните компании. Наскоро проектът стартира решение, базирано на zk rollup, и продължава да създава нови продукти.

Aptos: L1 блокчейн от следващо поколение, осигуряващ висока честотна лента и евтини транзакции. Стартира миналата година, но вече успя да актуализира историческия си максимум.

Sui: друг нов блокчейн, стартиран в основната мрежа едва през май 2023 г. Високата капитализация и краткият период на търговия могат да показват потенциала на токена. Въпреки това, много зависи от конкуренцията с Aptos.

Lido: най-популярният протокол за залагане на течности на Ethereum. Позволява на инвеститорите да прехвърлят ETH към залога, като в замяна получават ликвидни stETH токени. Ядрото на отделна DeFi екосистема.

Frax: друг ликвиден протокол за залагане, както и алгоритмичен емитент на стабилни монети и цялостна платформа DeFi. Вписва се в няколко пазарни тенденции наведнъж, така че има висок потенциал за растеж.

Ripple: предоставя блокчейн инфраструктура на банкови и правителствени агенции, така че може да получи инерция, ако решенията за блокчейн се вземат от традиционни финансови институции.

Cardano: фокусиран върху създаването на решения за стартиране на CBDC. Вече има няколко успешни случая на пускане на национални цифрови валути и може да нарасне с по-нататъшното разпространение на технологията.

Публикацията на Николай Кръстев: "‼️ИНТЕРЕСНО : ТОП 10 алтернативни монети за 2023 г. с перспективи за растеж‼️" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Подготовка за „ек...
Подготовка за „екстремно рали“: прозрения от анализатора Хенрик Зеберг

Предвижда се „екстремно рали“: прозрения от анализатора Хенрик Зеберг Ентусиастите на криптовалутите се подгответе, тъй като...

Прогнози за Solan...
Прогнози за Solana (SOL), LUNA и PEPE

Навигация в променливостта: Прозрения за Solana (SOL), LUNA и PEPE койн на фона на несигурността на пазара Пазарът на криптовалути преживя...

Стратегически про...
Стратегически прозрения на фона на потенциалния спад на Биткойн

Навигиране в потенциалния спад на Биткойн: Прозрения от пазарния експерт Майкъл Ван Де Попе На фона на продължаващото очарование от...

Прогноза за Битко...
Прогноза за Биткойн: Навигиране във волатилността с Patric H. Insights | CryptelligenceX

Навигация в променливостта на Биткойн: прозрения от Патрик Х. в CryptelligenceX В непрекъснато променящия се пазар на криптовалутата...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!