Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Как Япония се утвърждава като крипто център на Азия

Обичате или мразите, ясно е, че има много пари, които могат да се направят от индустрията на криптовалутите и естествено, много страни искат да се включат в действието. Няколко държави през годините от Малта до Обединеното кралство са работили, за да се превърнат в крипто центрове.

В Азия изглежда има яростна надпревара за затваряне на крипто индустрията и Япония, по-специално, прави крачки. Поредица от скорошни регулаторни решения и усилия на частния сектор показва, че той може просто да се превърне в основния крипто център на Азия.

Защита на потребителите

Тъй като крипто става много по-популярно по целия свят, има нужда правителствата да работят за защита на потребителите. От тези, които инвестират с цел печалба, през тези, които извършват вътрешни плащания с нея, до тези, които използват криптовалута за спортни залагания в Япония, толкова много са инвестирани в криптовалутата, която е безопасна. А японското правителство изглежда се справя с нещата.

Само миналия месец Японският орган за финансови услуги (FSA) обяви партньорство с Паричния орган на Сингапур (MAS). Това партньорство ще доведе до пилотно тестване на различни крипто проекти и проучване на съвместно регулиране. Това вероятно ще доведе до по-добро регулиране на крипто като цяло и по-добро преживяване за потребителите.

И както всички знаем, по-доброто регулиране и защита на потребителите е от съществено значение за всяка страна, която иска да стане бизнес център, включително крипто.

Партньор на Pantera: Защо Хонконг може да се превърне в Web3 център на Азия и дори на света?

Насърчаване на бизнеса

Освен създаването на регулаторна рамка, която да защитава потребителите, Япония също изглежда ангажирана със създаването на приветлива бизнес среда за крипто компаниите. През същия месец беше обявено партньорството с MAS, Япония също преразгледа някои от своите съществуващи данъчни закони.

По-конкретно, Националната данъчна агенция (NTA) обяви, че занапред вече няма да облага с данък нереализираните печалби от емитирани от компании криптовалути. Такива печалби също ще бъдат изключени от оценката на пазарната стойност на активите на компанията. Това данъчно облекчение е наистина окуражаващ знак за една индустрия, която е имала сложни отношения с данъчните органи по целия свят. Това също показва, че Япония е нетърпелива да накара крипто бизнеса да създаде магазин в страната и е готова да въведе регулация, която ще направи това да се случи.

Местно осиновяване

Струва си да се отбележи, че дори когато това се случи, японският пазар вече се оказа много възприемчив към криптовалутата. Първо, има впечатляващия процент на приемане в страната от 4%, което означава, че 5 милиона души вече използват криптовалута. През последната година Япония също се нареди като една от страните с най-бърз крипто растеж в Азия и по света. Това е много окуражаващ знак за страна, която се опитва да стане крипто център и очевидно успява.

Има и присъствие на крипто компании в страната като Bitbank, които са постигнали огромен успех досега. И с новата реколта от про-крипто регулации в Япония, можем да очакваме да последват още.

Публикацията на Сребрин Петров: "Как Япония се утвърждава като крипто център на Азия" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Цифровите активи ...
Цифровите активи с изходящи потоци: Етериум се противопоставя на тенденцията

Продуктите за инвестиране в цифрови активи преживяват четвърта поредна седмица на изходящи потоци В областта на цифровите активи...

Анализатор вижда ...
Анализатор вижда признаци на потенциално обръщане на цената на XRP спрямо Биткойн

Пазарен ветеран сигнализира за възможно обръщане на цената на XRP спрямо Биткойн Тъй като Биткойнът продължава възходящата си траектория от...

SEC подава послед...
SEC подава последен отговор в делото на Ripple, сигнализирайки за ключова фаза в съдебната битка

Окончателният отговор на SEC в делото за Ripple сигнализира за ключов момент в съдебната битка Продължаващата правна сага между Комисията по...

Ръстът в активнос...
Ръстът в активността на Етериум китовете подхранва волатилността

Ethereum е изправен пред волатилност на фона на нарастване на активността на китовете Ethereum, често рекламиран като водещ алткойн и втората...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!