Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Може ли MKR, който се повиши за един пореден месец, да запази увеличението?

Като ветеран в Defi, $MKR се повиши с близо 84% за месец от $628,64 на 21 юни до $1165,00 днес и се очаква да нарасне още повече.

Каква е причината за тази вълна от увеличение на MKR? Ще продължи ли да расте в бъдеще? Днес ще ви направя кратък анализ.

1. Логика на MKR проекта

Преди да анализираме цената, нека представим накратко проекта Maker.

$MKR е токенът за управление и полезност на протокола Maker, използван за плащане на такси за стабилност за заемане на Dai и за участие в системата за управление. Притежателите на MKR могат да гласуват за различни параметри и функции на протокола Maker, засягащи търсенето и предлагането на $Dai, както и стабилността и сигурността на системата. MKR също е капиталов токен и неговата функция е да плаща лихва.Когато потребителите изплатят Dai, те трябва да платят част от лихвата с MKR и платеният MKR ще бъде унищожен.

Механизъм за децентрализиран търг

След като разберем логиката, нека да разгледаме причините за покачването на цените на MKR.

2. Защо MKR се повишава?

1. Фактори на търсенето

През последния месец пазарните настроения и склонността към риск се подобриха и инвеститорите са по-склонни да купуват активи с висока възвръщаемост, но високорискови, като DeFi токени, NFT и др. За закупуване на тези Defi токени неизбежно ще се използва децентрализираната стабилна валута DAI. В момента повече от 50 DeFi проекта поддържат DAI, включително Compound, Aave, Uniswap, Curve, Yearn и др. Общата заключена стойност (TVL) на DAI в DeFi пространството е около $2,85 милиарда, което представлява 9,5% от общия TVL на DeFi.

Чрез daistats

2. Политически фактори

През последните дни Сенатът на САЩ обсъжда нов законопроект, който ще наложи строги изисквания срещу прането на пари (AML) върху протоколите за децентрализирано финансиране (DeFi). Двупартийният законопроект, Законът за подобряване на националната сигурност на криптоактивите от 2023 г., ще изисква DeFi протоколите да налагат контрол, подобен на банковия, върху своята потребителска база. Изглежда, че управлението на Defi е по-строго, но само защото Defi е включен в управлението, това показва, че съществуването на законно признат Defi е от полза за целия пазар на Defi в дългосрочен план. Тъй като MKR е Defi токен със сини чипове, цената естествено ще се повиши

Цената на Биткойн може да достигне „пълен бик“ следващия месец, ако 200 - седмичната линия на тенденция се запази

3. Фактори на механизма

На 26 юни Maker Forum проведе номинално анкетно гласуване за „Параметри за стартиране на Smart Burn Engine“, надявайки се да промени текущите правила за обратно изкупуване и унищожаване. Новият план за управление определя горната граница на буфера за излишък на 50 милиона DAI. Когато горната граница бъде надвишена, интелигентният двигател с вътрешно горене автоматично ще използва DAI за закупуване на MKR в търговската двойка DAI/MKR на Uniswap V2 и ще комбинира полученото MKR и DAI в транзакция За осигуряване на ликвидност на Uniswap V2, LP токените ще бъдат прехвърлени към адреси, притежавани от протокола. Този механизъм за обратно изкупуване може ефективно да увеличи обема на закупуване на MKR токени.

3. Ще продължи ли да расте MKR?

Винаги съм смятал, че MKR е подценен син чип на DeFi с ниска пазарна капитализация в сравнение с неговите приходи и печалби.

Знаете, че протоколът Maker е генерирал повече от $200 милиона приходи през 2021 г., повечето от които се използват за закупуване и изгаряне на MKR, като по този начин увеличават недостига и стойността на MKR. В допълнение, протоколът Maker непрекъснато разширява видовете и количествата на своите ипотечни активи и активно се подготвя за версия V3, за да постигне глобална широкомащабна достъпност до DAI и да намали централизацията на MKR чрез нова икономика на токени и методи за издаване.

Чрез DefiLama

Връзката между самия DAI и офлайн също е много тясна.Потребителите в чужбина могат да обменят DAI в законна валута чрез платформи като Wirex или Monolith и да използват карти Visa или Mastercard за плащане. Потребителите могат също да използват DAI като метод за парични преводи или заплата чрез платформи като Sendwyre или Bitwage, за да изпращат или получават валути от различни държави или региони.

За разлика от USDT, стейбълкойн, контролиран от субекти, децентрализираните функции на DAI определят, че той има по-прозрачен и стабилен механизъм. Докато търсенето на DAI се увеличава допълнително, покачването на MKR е неизбежно и двете се допълват взаимно.

Разбира се, това твърдение не е съвсем правилно. Много хора смятат, че монетата MKR не е много полезна, особено когато става въпрос за недостатъци в управлението. Тъй като степента на участие в гласуването на MKR сега е много ниска, обикновено по-малко от 1% от MKR участва в гласуването, което води до липса на представителство и прозрачност в процеса на управление.

Но като казах това, кой Defi протокол или DAO организация не е такава сега? Това е просто често срещан проблем с управлението на DAO. Това няма да окаже голямо влияние върху цената на валутата му и ефектът на овластяване на Uni token е по-нисък, но докато проектът се развива добре, хората естествено ще продължат да го купуват.

И накрая, позволете ми да заявя, че тази статия е само споделяне на лично мнение и не представлява инвестиционен съвет. Всички мнения в статията са само лични позиции и нямат насочващ ефект! Трябва да помним, че инвестирането в крипто е високорискова дейност с висока награда и винаги правете собствено проучване (DYOR).

Публикацията на Николай Кръстев: "Може ли MKR, който се повиши за един пореден месец, да запази увеличението?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Биткойн скочи със...
Биткойн скочи със 7% за 24 часа, тествайки критичното ниво на съпротива от $66 000

Биткойн пробива: скокове със 7% за 24 часа, тествайки ниво на съпротива от $66 000 В забележителен обрат на събитията Биткойнът (BTC) скочи...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) е изправен пред образуване на низходящ триъгълник

Shiba Inu (SHIB) е изправен пред образуване на низходящ триъгълник на фона на пазарни опасения Shiba Inu (SHIB), виден токен в екосистемата...

Анализ на Биткойн...
Анализ на Биткойн: Цената се покачва със 7,5%, очаква $74 000

Анализът на Биткойн предвижда следващата цел - 74 000 $, тъй като цената на BTC се опитва да задържи печалби от 7,5%. Биткойн (BTC) скочи до...

Знаково постижени...
Знаково постижение на MicroStrategy: Включване в MSCI World Index

Знаково включване на MicroStrategy в MSCI World Index: Прегръщане на възхода на криптовалутата MicroStrategy, известна с това, че държи...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!