Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Не бързайте да влезете! Копачите на Биткойн наистина „вземат печалби от ралита“ и вълна от $128 милиона се влива в борсите

Биткойн пада до $30 164, докато мечките отново тестват отрицателната страна. Както се очаква от крипто анализаторите, Биткойн ще види вълна от спадове, преди да тества следващото ниво на съпротива. Биткойн миньорите прехвърлиха 315% от дневния си доход към борсите в рамките на една седмица и общо $128 милиона се вляха в борсите. Това означава, че миньорите вярват, че текущата цена на валутата е на висока точка и те са спечелили печалби от ралита.

Платформата за анализи във веригата Glassnode съобщи, че приходите от Биткойн копачи, изпратени до борсите, са достигнали рекорд за всички времена. Платформата отбеляза, че в момента има „изключително високо взаимодействие на обмена“ от Биткойн миньорите, изпращайки рекордните 128 милиона долара на борсите през последната седмица. Анализът също така посочи, че това се равнява на 315% от дневния им доход.

По време на възхода през 2021 г. имаше няколко скока на приходите, постъпващи към борсите, тъй като миньорите прибираха печалби. Има и приток на капитулация в края на 2022 г., тъй като пазарите достигат дъна на цикъла. Скорошният скок обаче е значителна разлика от предишните.

Знайте, че обикновено, когато миньорите изпращат Биткойн печалби на борси, те го правят в подготовка за теглене, за да плащат такси и да вземат печалби.

Ясно е, че последната седмица ще бъде подходящо време за това, тъй като Биткойнът достигна най-високата си цена досега тази година, достигайки $31 185 на 24 юни, преди да започне да нараства.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на CryptoQuant Ki Young Ju повтори настроенията по онова време, като каза, че текущото съотношение цена/печалба „е атрактивна продажна цена за копачите“.

Не бързайте да влезете! Копачите на Биткойн наистина „вземат печалби от ралита“ и вълна от $128 милиона се влива в борсите

Но си струва да се отбележи, че въпреки че миньорите теглят печалби, това все още не е изиграло критична роля за поддържането на Биткойн над прага от $30 000.

Анализът на CoinTelegraph посочи, че текущата ценова зона от $31 000 е основното ниво на съпротива на Биткойн и пазарът не успя да пробие това ниво отново в средата на април и края на юни. Ако биковете не са в състояние да пробият новата земя, очаквайте бъдещи загуби, особено ако миньорите започнат да се ликвидират.

Рентабилността на копаене на Биткойн или цената на хешовете се е повишила леко спрямо миналата седмица поради по-високите цени на Биткойн. Според данни от HashrateIndex текущата дневна цена е 0,076 TH/s.

Въпреки ръста на цената на Биткойн от повече от 88 процента тази година, копачите все още са изправени пред някои сериозни предизвикателства. Рентабилността е спаднала с повече от 30% от юли 2022 г. и с повече от 80% от пика на бичия пазар през 2021 г.

В комбинация с почти рекорден хешрейт от 377 EH/s и най-високо ниво на трудност, Биткойн копачите все още са изправени пред тежка битка.

Увеличаването на скоростта на хеширане и трудността, съчетано с нарастващите цени на енергията, оказва натиск за намаляване на рентабилността на копаене. Това означава, че продажбата на вашите трудно спечелени Биткойни може да се окаже неприятна необходимост за покриване на разходи.

Публикацията на Тодор Цонев: "Не бързайте да влезете! Копачите на Биткойн наистина „вземат печалби от ралита“ и вълна от $128 милиона се влива в борсите" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Анализ на Shiba I...
Анализ на Shiba Inu: Потенциални възможности за пробив

Анализ на Shiba Inu: Неизбежен потенциален пробив при приближаване на ключови нива на съпротива Shiba Inu (SHIB) е на ръба на значително...

Анализ на Ethereu...
Анализ на Ethereum (ETH): Волатилност сред мечи тенденции

Анализ на Ethereum (ETH): Навигиране в мечи тенденции на фона на пазарна волатилност Ethereum (ETH), втората по големина криптовалута, се...

Биткойн скочи със...
Биткойн скочи със 7% за 24 часа, тествайки критичното ниво на съпротива от $66 000

Биткойн пробива: скокове със 7% за 24 часа, тествайки ниво на съпротива от $66 000 В забележителен обрат на събитията Биткойнът (BTC) скочи...

Биткойн и доларът...
Биткойн и доларът реагират на данните за CPI: Моментна снимка на динамиката на пазара

Биткойн и доларът реагират на данните за индекса на потребителските цени: анализ на пазарната турбуленция и икономическите показатели...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!