Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Нишките на Марк Зукърбърг се отменят – най-новото

В конкурентната сфера на социалните медийни платформи, новодошлите или се адаптират и процъфтяват, или избледняват в цифрова забрава. Последното начинание на Марк Зукърбърг, Threads, демонстрира впечатляващо начало, но последните анализи предполагат, че то може да се проваля, проправяйки пътя на критиците и феновете да поставят под съмнение бъдещето му.

Метеоритен възход и тревожен спад на Threads

Threads, прохождащ претендент в пространството на социалните медии, предназначен да съперничи на Twitter. И за кратък миг го направи. Стартирането му привлече значително внимание, повече от неговите конкуренти като Mastodon и Bluesky.

Само ден след като Meta, известна преди като Facebook, пусна Threads на 5 юли, глобалните потребителски номера на Android скочиха от 6 милиона до удивителните 41 милиона.

На следващия ден беше свидетел на своя връх с близо 50 милиона потребители. За да го поставим в перспектива, Twitter отне 5,4 трудоемки години, за да натрупа 100 милиона потребители, докато Threads го направи само за пет дни.

Човек не може да не вземе предвид присъщото предимство, което имаше - да бъде под същия чадър като Instagram. Със зашеметяващата потребителска база на Instagram от 1,4 милиарда, той осигури огромен ливъридж, насочвайки огромна аудитория да изпробва новата платформа.

И все пак, въпреки този впечатляващ старт, фазата на медения месец изглежда приключи внезапно. Данните от титана на анализите, Similarweb, рисуват не толкова розова картина за текущата траектория на Threads.

Спад от почти 80% в броя на ежедневните потребители за малко повече от три седмици не е нищо друго освен тревожно. Някога празнуваните 49 милиона ежедневни активни потребители на устройства с Android паднаха до скромните 11 милиона.

Twitter остава невъзмутим

Илон Мъск - Марк Зукърбърг „Бой в клетка“

Докато Threads изпита своето влакче в увеселителен парк от върхове и спадове, Twitter или X Corp, както сега е създаден след влиянието на Илон Мъск, остана незасегнат, наслаждавайки се на постоянната си ангажираност на потребителите.

През седмицата след високопоставеното стартиране на Threads X Corp имаше стабилен брой ежедневни активни потребители на Android, вариращи между 107 милиона и 109 милиона.

И през изминалата седмица този диапазон показа лек наклон, плаващ между 108 милиона до 114 милиона. Очевидно е, че докато Threads се луташе, Twitter непоколебимо държеше позициите си.

Същината на въпроса е проста: Първоначалното бръмчене не гарантира дълголетие. Въпреки че Threads имаше похвален старт, използвайки огромната потребителска база на Instagram, неговата устойчивост остава под въпрос.

Да, Threads постигна монументалните 100 милиона потребители през първите си пет дни, но поддържането на ангажираността на потребителите е мястото, където се крие истинското предизвикателство. Първоначалният шум, воден от любопитството и фактора новост, е само върхът на айсберга.

За социалните медийни платформи е изключително важно, независимо дали са подкрепени от гиганти като Meta или независими субекти, непрекъснато да обновяват, да се ангажират и най-важното да предлагат нещо уникално по своята същност, за да поддържат интереса на потребителите.

В случая с Threads, разказът изглежда загатва за стабилно начало, последвано от намаляващ интерес, доказателство, че чистите числа и мощната подкрепа не е задължително да циментират бъдещето на платформата.

В дигиталната сцена, където лоялността на потребителите е толкова мимолетна, колкото и тенденциозните хаштагове, важно е да запомните, че първоначалните победи могат да бъдат измамни. Що се отнася до Threads, бъдещето му остава несигурно, но сегашната му траектория със сигурност изисква интроспекция.

Само времето ще покаже дали Threads ще остане тук.

Публикацията на Олег Димитров: "Нишките на Марк Зукърбърг се отменят – най-новото" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Цифровите активи ...
Цифровите активи с изходящи потоци: Етериум се противопоставя на тенденцията

Продуктите за инвестиране в цифрови активи преживяват четвърта поредна седмица на изходящи потоци В областта на цифровите активи...

Анализатор вижда ...
Анализатор вижда признаци на потенциално обръщане на цената на XRP спрямо Биткойн

Пазарен ветеран сигнализира за възможно обръщане на цената на XRP спрямо Биткойн Тъй като Биткойнът продължава възходящата си траектория от...

SEC подава послед...
SEC подава последен отговор в делото на Ripple, сигнализирайки за ключова фаза в съдебната битка

Окончателният отговор на SEC в делото за Ripple сигнализира за ключов момент в съдебната битка Продължаващата правна сага между Комисията по...

Ръстът в активнос...
Ръстът в активността на Етериум китовете подхранва волатилността

Ethereum е изправен пред волатилност на фона на нарастване на активността на китовете Ethereum, често рекламиран като водещ алткойн и втората...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!