Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Пазарна перспектива: намираме ли се в ключов момент в цикъла на халвинга на Биткойн?

В непрекъснато развиващия се свят на криптовалутите Биткойн продължава да доминира като водещ дигитален актив. Решаващо събитие в историята на Bitcoin е неговото халвинга, което се случва приблизително на всеки четири години. Това явление се отнася до намаляването на броя на новите Биткойни, издадени на копачите като награда за проверка на транзакции. Халвингът играе важна роля в оформянето на пазарната динамика на криптовалутата и разбирането на неговото въздействие може да предостави ценна представа за психологията на пазара.

Наскоро CryptoQuant, известна платформа за анализ на блокчейн, се опита да анализира времевата психология на инвеститорите, които са наясно със събитието „халвинг“ на Биткойн и да определи текущата пазарна ситуация веднъж завинаги. Констатациите предлагат ценна информация за търговци, инвеститори и ентусиасти, които искат да предскажат бъдещата посока на цената на Биткойн.

Според данните, представени от CryptoQuant, основен показател, който се изследва, е „Печалбата на предлагането (%)“. Този показател изчислява процента на предлагане на Биткойн, чиято текуща цена е по-висока от цената на придобиването му. Анализът се фокусира върху дешифрирането на времевата психология на тези, които имат познания за халвинга на Биткойн и определяне на настоящия етап на пазара.

Източник: CryptoQuant

Докладът на CryptoQuant предполага, че в момента сме на „маркировката на иконата на окото“. За да се разбере по-добре това, докладът използва данни от prochart, които разкриват средния брой дни от едно халвинга на Биткойн до следващо. Въз основа на последните три периода на халвинг и тяхната продължителност е изчислено, че средното време между халвингите е 1360 дни.

Биткойн Пазарна стратегия на Ethereum Оперативен план за пазарна перспектива

Забележително е, че докладът също така взема предвид 30-дневната плъзгаща се средна (MA) и 1360-дневната пълзяща средна, които наскоро току-що преминаха. „Мъртъв кръст“ възниква, когато краткосрочната пълзяща средна падне под дългосрочната пълзяща средна, което показва потенциален мечи сигнал. Това сливане на събития подчертава значението на текущия момент в траекторията на пазара.

Освен това, показателят за предлагане на печалба (%) не е надхвърлил прага от 80% от последната фаза на мечия пазар. Вместо това, по време на мечия пазар, предлагането в печалба (%) надхвърли зоната от 55%. Докладът прави паралели между тези пазарни условия и тези, наблюдавани през фазата на 2016 г. Това означава, че текущата пазарна среда има сходства с условията, довели до значителния скок на цените през 2017 г. след халвинга през 2016 г.

Докладът допълнително спекулира с потенциални сценарии, базирани на исторически модели. Ако пазарната среда подражава на тази от 2016 г., това предполага, че този път може да не се очаква значително покачване и спад. Вместо това пазарът може да изпита определен диапазон с корекции във времето, преди цената в крайна сметка да започне да се покачва през 2024 г., като се вземе предвид следващото събитие за халвинга. Този сценарий предлага постепенно натрупване преди значително възходящо движение, като се има предвид концепцията за „полуживот“.

Докладът обаче не отхвърля алтернативен сценарий, при който увеличението на цените следва теорията за „полуразпада“, започвайки през 2024 г. след определен период на движение и корекция на цените, обвързани с диапазона. Тази теория прогнозира, че ръстът на цените може да не е внезапен, а по-скоро стабилно поскъпване в годините след събитието за халвинга.

Източник: https://azcoinnews.com/market-outlook-are-we-at-a-pivotal-moment-in-bitcoins-halving-cycle.html

Публикацията на Олег Димитров: "Пазарна перспектива: намираме ли се в ключов момент в цикъла на халвинга на Биткойн?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Анализ на Ethereu...
Анализ на Ethereum (ETH): Волатилност сред мечи тенденции

Анализ на Ethereum (ETH): Навигиране в мечи тенденции на фона на пазарна волатилност Ethereum (ETH), втората по големина криптовалута, се...

Биткойн скочи със...
Биткойн скочи със 7% за 24 часа, тествайки критичното ниво на съпротива от $66 000

Биткойн пробива: скокове със 7% за 24 часа, тествайки ниво на съпротива от $66 000 В забележителен обрат на събитията Биткойнът (BTC) скочи...

Биткойн и доларът...
Биткойн и доларът реагират на данните за CPI: Моментна снимка на динамиката на пазара

Биткойн и доларът реагират на данните за индекса на потребителските цени: анализ на пазарната турбуленция и икономическите показатели...

Тенденции на натр...
Тенденции на натрупване на Биткойн (BTC) и анализ на активността във веригата

Тенденции на натрупване на Биткойни (BTC): Анализ във веригата и последици за динамиката на пазара Резултатът на тенденцията на натрупване на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!