Крипто Новини
Последни новини
Новини по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са направени с

Прогноза за цената на биткойн за 2024 г.: Експерт от индустрията прогнозира потенциални сценарии, очаква $100K

Прогноза за цената на...
Прогноза за цената на биткойн за 2024 г.: Експерт от индустрията...

Потенциалната ценова траектория на BTC за 2024 г. привлече вниманието на експерти от индустрията, като Ki Young Ju, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, сподели прозрения както за най-лошия, така и за най-добрия сценарии.

Най-лошият сценарий: $55 000

Ki Young Ju предполага, че в най-лошия сценарий цената на биткойн може да достигне 55 000 долара. Тази оценка взема предвид различни пазарни динамики и развития.

Най-добър сценарий: Над $100 000

Обратно, Джу изразява оптимизъм относно потенциала на Биткойн да надмине $100 000 за първи път. Той приписва тази възходяща перспектива на очакваното въздействие на спот биткойн ETF, наскоро одобрени в Съединените щати.

Спот биткойн ETF: Катализатор за предстоящото рали?

Одобрението на спот биткойн ETF от SEC е значително развитие на пазара на криптовалута. Въпреки че първоначалната реакция на стартирането на ETF показа временен спад в цената на BTC, Джу подчертава дългосрочните възходящи ефекти, очаквани от притока на институционален капитал в тези ETF.

Джу подчертава, че пазарът на BTC е свидетел на значителни притоци, възлизащи на общо $9,5 милиарда на месец, откакто ETF-ите започнаха да работят. Този приток може потенциално да увеличи реализираната пазарна капитализация на BTC със 114 милиарда долара годишно.

Ценова прогноза на DOGE: Потенциални сценарии

Въздействие върху цената на BTC:

  • В най-добрия случай увеличените притоци от спот ETF могат да доведат цената на BTC до $112 000 през 2024 г.
  • Дори в най-лошия сценарий, при който има изходящи потоци от GBTC, Джу вярва, че увеличение от $76 милиарда може да повиши реализираната горна граница на BTC до $527-565 милиарда, като потенциално тласне цената му до около $55 000.

Преодоляване на бариерата от $100 000:

Въпреки предишните очаквания на общността биткойн да надмине $100 000, Джу предполага, че тенденцията на притока на ETF може да подхрани следващия значителен възход, потенциално водещ до пробиване на актива над това решаващо ниво за първи път.

Възходящи настроения и пазарна динамика:

Джу също посочва цялостното възходящо настроение в общността, цитирайки показателя MVRV, който показва дъното и върховете на пазара. В момента стоящ на 2,07, показателят предполага потенциална най-лоша ценова точка за BTC близо до $60 000, ако няма значителна реклама през следващите месеци.

Халвинг и спекулации:

Като се има предвид историческото представяне на цените на BTC около и след преполовяване, Джу вярва, че предстоящото четвърто преполовяване, само след няколко месеца, може допълнително да повлияе на ценовата траектория на BTC. Спекулациите около халвинга вече са в ход, което допринася за очакванията на пазара и нестабилността.

В заключение, докато различни фактори и развития оформят перспективите за цената на биткойн за 2024 г., въздействието на спот биткойн ETF и пазарните настроения остават ключови двигатели, които трябва да се наблюдават отблизо.


Свързани новини

Още новини с автор : Крипто Новини

Топ крипто новини

Отключване на път...
Отключване на пътя на Shiba Inu до $0,01: Изгаряне на токени, растеж на екосистемата и катализатори на Бул Рън

Отключване на пътя към $0,01: Три ключови фактора за успеха на Shiba Inu Ентусиастите на Shiba Inu (SHIB) отдавна очакваха момента, в който...

Dogecoin (DOGE) с...
Dogecoin (DOGE) се покачва на фона на активността на китовете: Анализ на скока и въздействието върху пазара

Dogecoin (DOGE) нараства върху активността на китовете: Поглед отблизо През изминалата седмица Dogecoin (DOGE) претърпя значително...

Кросът на EMA на ...
Кросът на EMA на Dogecoin предизвиква волатилност: Cardano наближава ниво, разкрити са моделите на растеж на Solana

Техническите кръстосани сигнали на Dogecoin сигнализират за предстояща потенциална волатилност Докато ентусиастите на Dogecoin с нетърпение...

Прогноза за битко...
Прогноза за биткойн: Потенциално възстановяване преди халвинга

Въртележката на биткойн: Очакване на волатилност и потенциално възстановяване преди халвинга, на фона на различни прогнози и развиваща се...

Последни новини


Популярни криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто прогнози


Крипто сайтове