Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Прогноза за цената на Биткойн за 2024 г.: Експерт от индустрията прогнозира потенциални сценарии, очаква $100K

Прогноза за цената на...
Прогноза за цената на Биткойн за 2024 г.: Експерт от индустрията...

Потенциалната ценова траектория на BTC за 2024 г. привлече вниманието на експерти от индустрията, като Ki Young Ju, главен изпълнителен директор на CryptoQuant, сподели прозрения както за най-лошия, така и за най-добрия сценарии.

Най-лошият сценарий: $55 000

Ki Young Ju предполага, че в най-лошия сценарий цената на Биткойн може да достигне 55 000 долара. Тази оценка взема предвид различни пазарни динамики и развития.

Най-добър сценарий: Над $100 000

Обратно, Джу изразява оптимизъм относно потенциала на Биткойн да надмине $100 000 за първи път. Той приписва тази възходяща перспектива на очакваното въздействие на спот Биткойн ETF, наскоро одобрени в Съединените щати.

Спот Биткойн ETF: Катализатор за предстоящото рали?

Одобрението на спот Биткойн ETF от SEC е значително развитие на пазара на криптовалута. Въпреки че първоначалната реакция на стартирането на ETF показа временен спад в цената на BTC, Джу подчертава дългосрочните възходящи ефекти, очаквани от притока на институционален капитал в тези ETF.

Джу подчертава, че пазарът на BTC е свидетел на значителни притоци, възлизащи на общо $9,5 милиарда на месец, откакто ETF-ите започнаха да работят. Този приток може потенциално да увеличи реализираната пазарна капитализация на BTC със 114 милиарда долара годишно.

Прогноза за цената на Биткойн: Matrixport прогнозира цел от $63K до март 2024 г. на фона на бичи катализатори

Въздействие върху цената на BTC:

  • В най-добрия случай увеличените притоци от спот ETF могат да доведат цената на BTC до $112 000 през 2024 г.
  • Дори в най-лошия сценарий, при който има изходящи потоци от GBTC, Джу вярва, че увеличение от $76 милиарда може да повиши реализираната горна граница на BTC до $527-565 милиарда, като потенциално тласне цената му до около $55 000.

Преодоляване на бариерата от $100 000:

Въпреки предишните очаквания на общността Биткойн да надмине $100 000, Джу предполага, че тенденцията на притока на ETF може да подхрани следващия значителен възход, потенциално водещ до пробиване на актива над това решаващо ниво за първи път.

Възходящи настроения и пазарна динамика:

Джу също посочва цялостното възходящо настроение в общността, цитирайки показателя MVRV, който показва дъното и върховете на пазара. В момента стоящ на 2,07, показателят предполага потенциална най-лоша ценова точка за BTC близо до $60 000, ако няма значителна реклама през следващите месеци.

Халвинг и спекулации:

Като се има предвид историческото представяне на цените на BTC около и след преполовяване, Джу вярва, че предстоящото четвърто преполовяване, само след няколко месеца, може допълнително да повлияе на ценовата траектория на BTC. Спекулациите около халвинга вече са в ход, което допринася за очакванията на пазара и нестабилността.

В заключение, докато различни фактори и развития оформят перспективите за цената на Биткойн за 2024 г., въздействието на спот Биткойн ETF и пазарните настроения остават ключови двигатели, които трябва да се наблюдават отблизо.

Публикацията: "Прогноза за цената на Биткойн за 2024 г.: Експерт от индустрията прогнозира потенциални сценарии, очаква $100K" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!