Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Прогноза за цената на Litecoin (LTC): Може ли да достигне нови върхове през 2024 г.?

Прогноза за цената на...
Прогноза за цената на Litecoin (LTC): Може ли да достигне нови...

Litecoin (LTC) е изправен пред несигурност, тъй като показателите във веригата сигнализират за охлаждане на интереса: Какво следва за среброто спрямо златото на Биткойн?

Лайткойн (LTC), често наричан „среброто към златото на Биткойн“, наскоро претърпя бурно пътуване по отношение на ценовото действие. След впечатляващото увеличение от 40%, LTC бързо се изправи пред равна корекция за една седмица, оставяйки инвеститорите и анализаторите да се съмняват в бъдещите тенденции на тази популярна криптовалута.

Намаляващ интерес към мрежата Litecoin

Намаляването на активните адреси и транзакции показва намаляващ интерес към мрежата Litecoin. Активните адреси служат като решаваща метрика за измерване на ангажираността на потребителите с дадена мрежа. През януари 2024 г. Litecoin постоянно поддържаше над 1 милион ежедневни активни адреса, демонстрирайки силно ниво на интерес. Въпреки това, тази повишена активност не доведе до значителен ръст на цените, тъй като цените на LTC останаха относително стабилни през този период.

Интересното е, че през следващите месеци се наблюдава драматична промяна в ценовата траектория на Litecoin. От 5 февруари до 10 март LTC скочи от $72 до $104, отбелязвайки значително увеличение. Въпреки този впечатляващ растеж, броят на активните адреси започна рязко да намалява след ценовия пик на 10 март, спадайки от 413 000 на 335 000 в рамките на една седмица.

Транзакциите отразяват тенденцията в активните адреси

Прогноза за цената на Binance Coin (BNB): Може ли да достигне $1000 през 2024 г.?

В допълнение към активните адреси, броят на транзакциите служи като друг жизненоважен индикатор във веригата. Историята на транзакциите на Litecoin отразява тенденцията, наблюдавана при активните адреси. През периода от декември 2023 г. до януари 2024 г. Litecoin последователно регистрира над 400 000 ежедневни транзакции, като понякога надхвърля границата от 1 милион в определени дни. Въпреки тази значителна мрежова активност, цената на LTC остана стабилна през този период от време.

Мечи сигнали от EMA Crosslines

Кръстосаните линии на експоненциалната подвижна средна (EMA) намекват за възможен предстоящ низходящ тренд за Litecoin. Тези мечи сигнали, съчетани с намаляващия интерес към мрежата, доведоха Litecoin до критична точка. Криптовалутата може да навлиза в период на коригиране на цените, преди да се стабилизира, и инвеститорите наблюдават отблизо ситуацията, за да определят дали LTC може да преодолее тези мечи тенденции или ще се изправи пред допълнителни корекции в близко бъдеще.

Прогнози за цената на Litecoin

Към 20 март 2024 г. Litecoin (LTC) се търгува на $81,36, като инвеститорите с нетърпение следят ключови нива на подкрепа и съпротива. Криптовалутата е изправена пред нива на подкрепа при $82,49, $80,76 и $77,95, докато нивата на съпротива са определени на $88,11, $89,84 и $92,65. Нека проучим потенциалните пазарни посоки и разкрием ценова прогноза за LTC в този важен ден.

Възходящи цели:

  1. Преодоляване на съпротивата ($88,11): Възходящият скок над нивото на съпротива при $88,11 може да сигнализира за пробив, привличайки повече купувачи на пазара и проправяйки пътя за допълнителен възходящ потенциал.
  2. Продължаване на възходящия тренд ($89,84): С устойчив възходящ импулс, LTC може да се стреми към $89,84, като консолидира печалбите си и установява положителна тенденция. Това стабилно изкачване отразява пазарния оптимизъм и увереността в бъдещите перспективи на LTC.
  3. Достигане на нови върхове ($92,65): Надминаването на границата от $92,65 би отбелязало важен крайъгълен камък за LTC, което показва възходящо продължаване и потенциал за по-нататъшно поскъпване на цената. Това постижение може да подхрани вълнението на инвеститорите и да издигне LTC до нови висоти.

Мечи цели:

  1. Поддръжка за тестване ($82,49): Леко отдръпване може да доведе до поддръжка за тестване на LTC на $82,49. Докато това ниво предполага временен спад, то също така предоставя възможност за ловците на изгодни сделки да навлязат на пазара на по-ниска ценова точка.
  2. Низходящ импулс ($80,76): Повишеният натиск върху продажбите може да тласне LTC към $80,76, сигнализирайки за по-дълбока фаза на корекция. Този сценарий изисква повишено внимание, тъй като може да доведе до повишена волатилност и несигурност на пазара.
  3. Критична подкрепа ($77,95): Крайната меча цел е $77,95, където LTC е изправен пред значителен натиск за продажба. Пробив под това ниво може да предизвика допълнителен потенциал за спад, което да наложи преоценка на пазарните настроения.
Публикацията на Георги Шопов: "Прогноза за цената на Litecoin (LTC): Може ли да достигне нови върхове през 2024 г.?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Ripple (XRP): Пра...
Ripple (XRP): Правната битка със SEC и анализ на цените

Ripple (XRP) е изправен пред гнева на SEC по време на правна битка: Анализ на цените и пазарни тенденции Продължаващият правен спор между...

Средносрочна перс...
Средносрочна перспектива на Биткойн: Проучване на бичи и мечи перспективи

Оценка на средносрочната перспектива на Биткойн: съображения и съзерцания @AltcoinSherpa споделя прозрения за средносрочната траектория на...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност

Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност: списък на Nexo и динамика на общността Shiba Inu...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!