Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ripple разрешава дело с GCC Exchange

Ripple разрешава дело...
Ripple разрешава дело с GCC Exchange

Ripple разрешава дело с GCC Exchange, облекчавайки правните проблеми

Ripple, водеща компания за крипто плащания, успешно приключи съдебния си спор с глобалния доставчик на услуги за парични преводи GCC Exchange, отбелязвайки положителен обрат в правния пазар на компанията.

Предистория: Съдебно дело за борсата на Ripple срещу GCC

Правният сблъсък възникна, когато Ripple заведе дело срещу GCC Remit през юли 2023 г., позовавайки се на неизпълнението на задълженията за плащане от страна на последния за 40 000 XRP трансфера на стойност над 15 милиона долара. Транзакциите бяха извършени чрез решението на Ripple за ликвидност при поискване (ODL) за трансгранични сетълменти. Въпреки по-ранно споразумение за доставка между страните през 2022 г., GCC Exchange наруши условията, като не уреди неуредени фактури, свързани с XRP трансферите, което доведе до такси за закъснение.

Разрешение и уреждане

В скорошно разкритие от директора на GCC Яш Раджеш беше разкрито, че страните са постигнали споразумение за уреждане за приключване на многомесечния съдебен процес. Условията на споразумението са поверителни и включват „без признаване на отговорност“ от всяка страна. Тази резолюция позволява на GCC Exchange да измести фокуса си обратно към своята стратегическа визия и глобалното предоставяне на услуги за парични преводи.

Въздействие върху правния пазар на Ripple

Coinbase International Exchange разширява предложенията с три нови алткойни

Разрешаването на делото GCC е положително развитие за Ripple, намалявайки броя на текущите съдебни битки. Въпреки това Ripple все още води съдебни дела с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) и група XRP инвеститори, водени от Влади Закинов. Резултатът от делото SEC има значителни последици за операциите на Ripple в Съединените щати.

Съдебно дело срещу SEC и фокусът на Ripple

Ripple поставя значителен акцент върху делото срещу SEC, тъй като неговото разрешаване може да повлияе на различни аспекти от бъдещето на компанията. По-специално, съдебният процес срещу SEC може да повлияе на способността на инвестиционните мениджъри да подадат заявление за XRP спот борсово търгуван фонд (ETF) пред регулатора.

Преди това Ripple осигури частична победа срещу SEC, когато федерален съд постанови, че неговите програмни продажби и други дистрибуции на XRP не представляват инвестиционни договори. Съдът обаче установи, че миналите директни институционални продажби на Ripple на XRP са в нарушение на закона за ценните книжа. Текущият случай сега е в етап на корекция, където страните се стремят да определят подходящото наказание за нарушение на закона за ценните книжа на Ripple.

Заключение: Справяне с правните предизвикателства

Докато разрешаването на съдебния процес на GCC Exchange предоставя известно облекчение за Ripple, компанията продължава да се справя с правни предизвикателства, които ще оформят нейната траектория в пространството на криптовалутите. Фокусът остава върху делото на SEC и неговите потенциални последици върху операциите на Ripple и по-широкия регулаторен пейзаж. Заинтересованите страни ще наблюдават внимателно развитието, докато Ripple се стреми да намери решение и яснота в непрекъснато развиващата се правна среда.

Публикацията на Николай Кръстев: "Ripple разрешава дело с GCC Exchange" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Потенциалният ско...
Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: Анализ на Glassnode

Потенциалният скок на Биткойн до $85 200: проницателен анализ на Glassnode В скорошна нишка в Twitter от съоснователите на Glassnode, водеща...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност

Shiba Inu (SHIB) получава институционална подкрепа на фона на нарастваща популярност: списък на Nexo и динамика на общността Shiba Inu...

Анализ на Dogecoi...
Анализ на Dogecoin (DOGE): Пазарни тенденции и настроения на инвеститорите

Анализ на Dogecoin (DOGE): Пазарни тенденции и настроения на инвеститорите Dogecoin (DOGE) наскоро се сблъска с отхвърляне от местната зона...

Solana (SOL) се б...
Solana (SOL) се бори на фона на смесени тенденции на водещите криптовалути

Solana (SOL) показва смесени тенденции сред най-добрите криптовалути Скорошен анализ показва, че Solana (SOL) е претърпял забележим спад сред...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!