Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

RPCh Beta: Надежда за поверителност в Web3

RPCh Beta: Надежда за...
RPCh Beta: Надежда за поверителност в Web3

RPCh: Овластяване на потребителите на Web3 с несравнима поверителност

В оживеното царство на Web3, където децентрализираните стремежи подпалват креативните умове, често преобладава смущаваща реалност – такава, в която всяко кликване и транзакция нашепва истории на цифрови скитания на невидими наблюдатели. Въпреки обещанията за автономност на данните, цифровата крепост, която вярвах, че обитавам, се оказа прозрачна стъклена къща, разкриваща повече, отколкото някога съм възнамерявал. Тази обезпокоителна истина се запази, но с появата на Web3 имаше надежда, че най-накрая ще изпълни обещанието си да предостави автономност на данните на масите.

Въпреки това, проблемите с поверителността, измъчващи Web3, създадоха кошмар за събиране на данни, хвърляйки сянка върху онлайн преживяванията на потребителите. Наскоро разочарованието ми се задълбочи при срещата с DERP, инструмент, който ясно илюстрира степента, до която портфейлът ми изложи моя дигитален живот. Моят IP адрес, подробности за устройството и взаимодействия с Web3 бяха оголени, образувайки подробна мозайка от моето онлайн съществуване, достъпна за всеки възел, с който портфейлът ми комуникира. Сериозността на ситуацията се засили, когато разбрах, че монолитни RPC доставчици като Infura и Alchemy безшумно наблюдават, съхраняват и потенциално анализират действията на всеки потребител в Web3.

Откриване на RPCh: маяк на поверителността

Сред този обезсърчаващ сценарий се появи искрица надежда – RPCh, обещаващо решение за междинен софтуер. За разлика от традиционните VPN, които предлагат ограничена защита на поверителността, RPCh работи в HOPR mixnet, протокол за поверителност на транспортен слой, подобен на силно защитена версия на Tor. Тази микснет, интегрирана в RPCh, се намира между вашия портфейл и възлите, с които комуникира, осигурявайки пълна анонимност чрез маршрутизиране на всяка заявка през нов маршрут в микснета.

Представете си VPN, който променя своя IP адрес многократно в секунда, предприема щателни стъпки, за да скрие всички данни, преминаващи през него, и включва вградена MEV защита. RPCh постига това ниво на поверителност, което го прави революционно решение за потребителите на Web3, загрижени за цифровия си отпечатък.

Има ли някаква надежда за поверителност в крипто?

Използване на RPCh: Безпроблемно изживяване

Спънах се при RPCh благодарение на текущата им промоция за бета версия, където остава безплатна услуга за потребители, регистрирани преди 31/10/2023. Настройването на RPCh е лесно – регистрирайте се с промоционалния код: FREEPRIVACY, изпълнете Docker команда и добавете персонализирана RPC крайна точка към вашия портфейл. Процесът е добре документиран, с полезна видео демонстрация, достъпна в Twitter.

Веднъж конфигуриран, RPCh безпроблемно се интегрира в потребителския интерфейс на вашия портфейл като ваш мрежов доставчик. Въпреки зависимостта си от микснет, който обикновено въвежда латентност, RPCh работи с впечатляваща скорост. Според моя опит нямаше забележима разлика в производителността при използване на RPCh за Web3 дейности, доказателство за неговата ефективност.

Шампионска автономност на данните в Web3

В свят, в който всяка дигитална стъпка е комодифицирана, значението на технология като RPCh не може да бъде надценено. Въпреки че отне време, докато поверителността придобие известност, сега сме свидетели на навлизането на истински частни продукти на пазара. RPCh стои като фар на надежда, предлагайки на потребителите на Web3 свободата да изследват дигиталния пазар без страх от неоправдано наблюдение.

Докато продължавам разследванията си, концепцията зад RPCh печели перфектен резултат и софтуерът изглежда да изпълни обещанията си. Най-важното: е, че той остава безплатен за потребителите по време на началната си фаза. В среда, доминирана от наблюдение на данни, RPCh предлага поглед към бъдещето, където поверителността преобладава, като дава възможност на хората да навигират в Web3 с увереност и автономност.

Публикацията на Сребрин Петров: "RPCh Beta: Надежда за поверителност в Web3" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!