Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

SEC срещу Uniswap: Могат ли регулаторите да погнат DeFi?

SEC срещу Uniswap:...
SEC срещу Uniswap: Могат ли регулаторите да погнат DeFi?

Комисията за ценни книжа и борси (SEC) се е насочила към Uniswap, децентрализирания протокол, с намерение да съди Uniswap Labs. Въпреки това, шансовете SEC да спечели тази правна битка се възприемат като „много ниски“ от крипто адвоката JW Verret. Ето защо:

Същност на разследването

Разследването на Uniswap не се дължи на измамни дейности в рамките на протокола. Вместо това произтича от заплахата, която децентрализираният модел на Uniswap представлява за традиционните централизирани пазари на ценни книжа, регулирани от SEC.

Децентрализиран протокол

Uniswap работи с неизменен код и няма централен посредник. Той просто предоставя платформа за потребителите да се свържат с протокола за търговия, подобно на шофьор на такси, който кара потребител до фондова борса. Този децентрализиран характер предизвиква традиционния регулаторен модел, фокусиран върху посредниците.

Правни пречки

За разлика от предишни случаи, в които SEC можеше да използва теста Howey, за да твърди, че крипто токените са ценни книжа, сега SEC трябва да докаже, че Uniswap е или нерегистриран брокер, или нерегистрирана борса. Предишни правни прецеденти, включително случаи, включващи Coinbase, не са в полза на подобни искове.

Сложност на субектите

По-строгите правила на SEC могат да повлияят на доставчиците на ликвидност на DeFi

SEC може да се опита да твърди, че различни субекти, свързани с Uniswap, са част от една и съща операция или субект. Въпреки това разграничаването между тези субекти, включително разработчици и доставчици на ликвидност, представлява значително предизвикателство.

Обвинения за десант

SEC може също да твърди, че Uni токените, разпространявани чрез airdrops, представляват предложения за ценни книжа. Това твърдение ще даде възможност да се тества теорията на SEC за airdrops в съда.

Слаб прецедент

Прецедентите, използвани от SEC, за да подкрепят своята позиция относно airdrops, включват традиционни ценни книжа и може да не са пряко приложими към крипто активи като Uni токени, които не предоставят традиционни права на акционери.

Съсредоточете се върху истинските измами

Верет предлага SEC да се съсредоточи върху действителни измами, маскирани като проекти за децентрализирано финансиране (DeFi), вместо да се насочва към истински децентрализирани протоколи като Uniswap.

В заключение, докато действията на SEC срещу Uniswap може да имат далечни последици за крипто индустрията, правната битка се очаква да бъде предизвикателство за SEC предвид уникалния характер на децентрализираните протоколи и липсата на ясен правен прецедент в крипто пространството.

Публикацията на Николай Кръстев: "SEC срещу Uniswap: Могат ли регулаторите да погнат DeFi?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Прогнози за Solan...
Прогнози за Solana (SOL), LUNA и PEPE

Навигация в променливостта: Прозрения за Solana (SOL), LUNA и PEPE койн на фона на несигурността на пазара Пазарът на криптовалути преживя...

Стратегически про...
Стратегически прозрения на фона на потенциалния спад на Биткойн

Навигиране в потенциалния спад на Биткойн: Прозрения от пазарния експерт Майкъл Ван Де Попе На фона на продължаващото очарование от...

Прогноза за Битко...
Прогноза за Биткойн: Навигиране във волатилността с Patric H. Insights | CryptelligenceX

Навигация в променливостта на Биткойн: прозрения от Патрик Х. в CryptelligenceX В непрекъснато променящия се пазар на криптовалутата...

Прогнозиране на т...
Прогнозиране на тенденции: Анализ на Ethereum (ETH) и алткойни

Крипто стратегът Михаел ван де Попе прогнозира тенденциите за Ethereum (ETH) и алткойни Крипто стратегът Михаел ван де Попе очаква значителни...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!