Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Трасето PoW стана популярно и Dynex стана популярен, а цената на валутата скочи десетки пъти, изправена пред множество съмнения от общността

Разглеждайки текущия пазар на криптиране, повечето от популярните публични вериги са предимно POS модели и изглежда трудно за POW да излезе с шедьовър, особено след като Ethereum се обърна към POS механизма. Наскоро нови влиятели на POW като Kaspa и Dynex накараха пазара да започне отново да обръща внимание на пистата на POW.

Сред тях, с помощта на AI точки, Dynex, който се фокусира върху разказа за „невроморфната изчислителна платформа“, не само привлече много копачи да участват, но също така привлече вниманието на вторичния пазар поради десетки пъти увеличението. Но в същото време Dynex започна да се сблъсква с многобройни съмнения от страна на криптиращата общност и негативните новини като предполагаемата измама на основателя и плагиатството на бялата книга продължиха да се разпространяват.

Твърди се, че изгражда невроморфен суперкомпютърен блокчейн, привличащ вниманието поради издърпване

Според официалното въведение, Dynex е невроморфен суперкомпютърен блокчейн, базиран на алгоритъма на чипа DynexSolve, който подобрява скоростта и ефективността на децентрализираните мрежи чрез приемане на метода за ефективно доказателство за работа (PoUW) и има за цел да предостави фармацевтични продукти и др. осигуряват изчислителна мощност.

Мрежовите възли на Dynex са съставени от PoUW копачи, което позволява на всеки копач да извършва изчисления на Dynex чипове и да получава естествения токен $DNX в замяна, като по този начин реализира децентрализирана мрежа за високоскоростни и ефективни изчисления за изпълнение, дори надминавайки квантовите изчисления. Не само това, Dynex също възприема метода за поверителност на напълно анонимни транзакции peer-to-peer, а неговият токен $DNX няма IC0, няма предварително копаене и резервация на екип.

Технически е трудно за много обикновени инвеститори да проверят (ще разширим подробностите по-долу), но пазарното представяне на Dynex е невероятно. Според данните на CoinGeoko от началото на тази година цената на $DNX се е увеличила с повече от 34,7 пъти.

От гледна точка на изчислителната мощност, данните от платформата за управление на изчислителната мощност hiveon.com показват, че към 10 август изчислителната мощност на $DNX възлиза на 18%, класирайки се на първо място сред POW монетите, изброени на платформата, далеч надминавайки KAS, ETC, RVN и други проекти.

В допълнение, данните за Mining Pool Stats показват, че към 10 август мрежовата изчислителна мощност на Dynex е 1,09 GH/s, класирайки се на 38-мо място. През последните 6 месеца изчислителната мощност на Dynex също показа обща възходяща тенденция.Въпреки че имаше краткосрочен спад поради надстройката на алгоритъма, тя бързо се възстанови. От гледна точка на разпределението на изчислителната мощност, изчислителната мощност на първите три пула за копаене представлява почти 84,4% от общата.

Основателят беше наказан от SEC за измама, а бялата книга беше заподозряна в плагиатство

Докато Dynex стана популярен, започнаха да се появяват съмнения относно плагиатството на бялата книга и миналото на екипа на проекта. Dynex е анонимен екип. Анонимните самоличности не са необичайни в света на Web3, който се фокусира върху децентрализацията и поверителността, но това означава, че след като тези проекти направят зло, ще бъде трудно за потребителите да ги държат отговорни.

Що се отнася до анонимността на самоличността на екипа, според туита на китайския канал Dynex, компанията майка на Dynex е скандинавска компания за чипове, която все още не е оповестена публично поради данъчни и други проблеми. Въпреки това общността не прие това твърдение.Някои членове на общността установиха, че Даниел Матес, основателят на Dynex, е бил измамник. Информацията от Linkedin показва, че Даниел Матес е австрийски интернет предприемач и рисков капиталист, който е основал няколко компании, включително компания за изкуствен интелект 42.cx, VoIP компания Jajah и стартираща компания за мобилни плащания и разпознаване на самоличност Jumio.

Пистата на POW стана популярна и Dynex стана популярен, а цената на валутата скочи десетки пъти, изправена пред множество съмнения от общността

Сред тях Даниел Матес, като бивш главен изпълнителен директор на Jumio, беше обвинен от US SEC през 2019 г. Според публичните документи на SEC, Даниел Матес е измамил инвеститорите, преди компанията да фалира, като не само е отчел фалшиво приходите на компанията, но и е продал тайно акциите на компанията, без да ги докладва. Въпреки че Даниел Матес нито призна, нито отрече обвиненията, той в крайна сметка се съгласи да плати повече от 17 милиона долара за уреждане и вече няма право да ръководи публична компания в Съединените щати.

Не само това, според потребителя на Twitter @OlivierHelden, предшественикът на Dynex е DeepQ, който не само има същия проект за невроморфен чип, но и серийният номер на Adobe Stock Flash на промоционалния видеоклип на DeepQ в Youtube е точно същият като промоционалния видео на официалния уебсайт на Dynex (В момента видеото на Dynex има 404 не може да бъде показано). Интересното е, че друг член на общността разкри, че акаунтът му е бил забранен, след като попита за връзката между DeepQ и Dynex в общността на Discord.

В допълнение към миналото на екипа, DynexSolve и PoUW, двете основни силни страни на рекламата на Dynex, също бяха поставени под въпрос относно тяхната автентичност. Според KOL@陈剑Jason, Dynex може да трансформира всеки модерен графичен процесор в аналогов невроморфен изчислителен чип чрез DynexSolve, но такава революционна технология все още не е публикувана публично. Не само това, невроморфното изчисление все още не е приложено в реалния свят, включително различни топ университети, американската армия, Intel и IBM все още са в етап на проучване.

Що се отнася до PoUW, анализаторът Chen Jian Jason каза, че за блокчейн, PoUW е твърде нестандартен в началния, процесния и крайния етап.Броят и честотата на задачите са нестандартни, а трудността при изпълнение на задачите и времето -консумирането на нестандартно и коректността на резултатите от задачата за проверка са нестандартни, което води до невъзможност за стабилно генериране на блокове и ефективната им проверка и тази верига няма да има основна използваемост.

Струва си да се спомене, че Чен Джиан също посочи, че официалният уебсайт на Dynex показва, че 3300 задачи са изпълнени, но само една се изпълнява в момента и всички тези задачи са черни кутии. Те нямат представа какво правят и има няма освобождаване на задачи.Вх.

Що се отнася до тези технически проблеми, някои членове на общността също вярват, че Dynex може да провежда външно публично тестване на ML, което показва, че технологията му може да издържи на публични изтезания. Текущата публична бета версия обаче беше отлагана няколко пъти поради технически проблеми.

Освен това бялата книга на Dynex също е копирана и поставена.Както е показано на фигурата по-долу, част от съдържанието на Dynex почти копира бялата хартия на компютъра с цифрова памет (DMM) на патентованата американска компания MemComputing.

Сравнение на части от белите документи на Dynex и DMM

Накратко, с популярността на AI и концепцията за POW, се очаква Dynex също да бъде предпочитан от фондовете. По-специално, с експлозията на Kaspa, която доведе до вълна от копаене на POW, и след като Ethereum премина от POW към POS, голям брой машини за копаене бяха неактивни, а Dynex също се превърна в миграционна цел на миньорите. Тъй като Dynex е проект, който изисква силни технически изследователски и развойни възможности, разумно е общността да има различни съмнения от интерес, но за да се разсеят съмненията от пазара, е необходимо да се покаже "твърда сила".

Публикацията на Олег Димитров: "Трасето PoW стана популярно и Dynex стана популярен, а цената на валутата скочи десетки пъти, изправена пред множество съмнения от общността" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!