Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Седмичните молби за безработица в САЩ надминават очакванията

В изненадващ обрат седмичните молби за безработица в САЩ рязко скочиха до най-високите си нива от края на 2021 г., рисувайки ярък образ на пазара на труда в нацията.

С скок, предизвикан основно от увеличенията в Охайо и Калифорния, неочакваният скок предизвика вълни в икономическата общност. Експертите обаче са разделени по въпроса дали този скок трябва да бъде причина за тревога или просто да се разглежда като част от присъщата променливост на данните.

Молбите за безработица чупят последните рекорди

Последният доклад на Министерството на труда на САЩ подчерта обезпокоителното увеличение от 28 000 молби до сезонно коригирани общо 261 000 за седмицата, приключваща на 3 юни. Икономистите прогнозираха много по-ниска цифра от 235 000 за седмицата, правейки това развитие забележително.

Въпреки скока, Конрад Де Куадрос, старши икономически съветник в Brean Capital в Ню Йорк, посъветва да се внимава при тълкуването на тези цифри.

Според DeQuadros седмичните колебания на данните и локализираният характер на увеличението налагат да се изчака допълнително потвърждение, преди да се направят категорични заключения относно съкращенията.

Трябва да се отбележи, че некоригираните искове отбелязаха по-малко драматично увеличение от само 10 535, повишавайки общия брой до 219 391. В Охайо се наблюдава скок от 6 345 заявления, докато в Калифорния се наблюдава значително увеличение от 5 173 заявления.

Четириседмичната плъзгаща се средна стойност на молбите, често смятана за по-надежден индикатор за тенденциите на пазара на труда поради способността си да компенсира седмичната волатилност, също отбеляза повишение от 7 500, достигайки 237 250.

Пазарът на труда под микроскоп

Въпреки обезпокоителното увеличение на молбите за помощи при безработица, пазарът на труда в САЩ изглежда се забавя с относително бавни темпове.

Седмичните молби за безработица в САЩ надминават очакванията

Последните доклади сочат, че икономиката на САЩ е добавила 339 000 работни места през май, като нивото на безработица е на исторически ниска стойност от 3,7%, въпреки че е седеммесечен връх.

Секторът на услугите, включително свободното време и хотелиерството, продължава да стимулира растежа на работните места, като тези индустрии настигат след двегодишна борба за намиране на работници.

Други сектори като здравеопазването и образованието също показват признаци на възстановяване след ускореното пенсиониране по време на пандемията.

Въпреки това някои икономисти разглеждат нарастването на исковете като предупредителен знак за пукнатини на пазара на труда, посочвайки потенциалното отрицателно въздействие на кумулативните повишения на лихвените проценти на Федералния резерв с 500 базисни пункта от март 2022 г.

Те твърдят, че съкращенията могат да се разпространят от чувствителните към технологиите и лихвените проценти индустрии като жилища, финанси и производство към други части на икономиката.

Последните данни от Института за управление на доставките (ISM) предизвикаха допълнително безпокойство. PMI на услугите на ISM демонстрира спад през май, като много фирми изразиха предпазливост относно наемането поради несигурност относно икономическата посока.

Освен това PMI в производството остана под критичния праг от 50 за седми пореден месец, отразявайки условията, наблюдавани последно по време на Голямата рецесия.

Въпреки това спадът от 37 000 в продължаващите искове до 1,757 милиона през седмицата, приключваща на 27 май, предлага искрица надежда. Тази цифра предполага, че съкратените работници все още могат да си намерят работа, като през април има 1,8 работни места за всеки безработен.

Поради това, макар че внезапното нарастване на седмичните молби за безработица е тревожно, икономистите настояват за внимателно тълкуване на тези цифри, за да се избегнат преждевременните преценки за цялостното здраве на пазара на труда в САЩ.

Публикацията на Сребрин Петров: "Седмичните молби за безработица в САЩ надминават очакванията" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Подготовка за „ек...
Подготовка за „екстремно рали“: прозрения от анализатора Хенрик Зеберг

Предвижда се „екстремно рали“: прозрения от анализатора Хенрик Зеберг Ентусиастите на криптовалутите се подгответе, тъй като...

Стратегически про...
Стратегически прозрения на фона на потенциалния спад на Биткойн

Навигиране в потенциалния спад на Биткойн: Прозрения от пазарния експерт Майкъл Ван Де Попе На фона на продължаващото очарование от...

Прогнози за Solan...
Прогнози за Solana (SOL), LUNA и PEPE

Навигация в променливостта: Прозрения за Solana (SOL), LUNA и PEPE койн на фона на несигурността на пазара Пазарът на криптовалути преживя...

Прогноза за Битко...
Прогноза за Биткойн: Навигиране във волатилността с Patric H. Insights | CryptelligenceX

Навигация в променливостта на Биткойн: прозрения от Патрик Х. в CryptelligenceX В непрекъснато променящия се пазар на криптовалутата...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!