Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Задръствания в Solana: Очаква се възстановяване през уикенда?

Задръствания в Solana:...
Задръствания в Solana: Очаква се възстановяване през уикенда?

Справяне с претоварването на мрежата на Solana: инициативи на Anza и перспективи за възстановяване през уикенда

Мрежата Solana (SOL) се бори с проблеми със задръстванията, което предизвиква спекулации за потенциално възстановяване през уикенда. На фона на тези предизвикателства Anza, съществен участник в екосистемата Solana, предприе мерки за облекчаване на напрежението в мрежата.

Април 2024 г. представи предизвикателен пазар за Solana (SOL), като цената му показва странично движение на дневната графика. Този период на консолидация съвпадна с пристъп на претоварване в мрежата на Solana, който започна на 4 април.

По време на тази фаза над 75% от транзакциите на Solana се сблъскаха с неуспехи, което подчертава огромното търсене, надхвърлящо капацитета на мрежата.

В отговор на това затруднение, докато разработчиците първоначално бяха определили 15 април за разрешаване, Anza, забележителен участник в екосистемата Solana, предприе проактивни стъпки за справяне с проблема.

Справяне със задръстванията: инициативите на Anza

Неотдавнашната комуникация на Anza чрез X (бивш Twitter) очертава техния проактивен подход към смекчаване на задръстванията. Екипът е идентифицирал основната причина за задръстванията, като я приписва на внедряване на QUIC и поведението на клиента на валидатора Agave. Предлагайки решения, съобщението призова валидаторите на тестова мрежа на Solana бързо да приемат версията v1.18.11, внедрена в devnet, подчертавайки нейното значение при анализирането на предложените корекции на задръстванията.

Анализиране на пътя на Solana (SOL) към възстановяване

Струва си да се отбележи, че въпреки че надстройката на Agave има значение, внедряването й в момента е ограничено до тестовата мрежа, осигурявайки щателно тестване и оптимизация в контролирана среда. Чрез тази актуализация Anza има за цел да облекчи задръстванията и да подобри цялостната производителност на веригата Solana.

Рекс Сейнт Джон, виден разработчик в Anza, хвърли светлина върху обосновката зад неотдавнашното внедряване, изяснявайки: „Процесът включва тестване на корекцията за претоварване преди внедряването й в основната мрежа. Обикновено, след като бъде внедрена в основната мрежа, отнема приблизително ~2 дни за постигане на свръхмнозинство сред валидаторите."

Това подчертава щателния подход, предприет преди внедряването на пачове за претоварване в основната мрежа на Solana, включващи стриктно тестване на тестови мрежи или мрежи за разработка.

Перспективи за Solana: Навигация в мрежовите предизвикателства

Призракът на претоварването на мрежата хвърли петна върху пазарните настроения към SOL, доказани от по-големия обем на негативни коментари в сравнение с положителните настроения през последните седмици, според анализ, използващ данни на Santiment.

Тази вълна от песимизъм се превърна в забележим спад от 7% в цената на SOL за същия период. Въпреки това, по време на докладването, алткойнът стана свидетел на незначително покачване от 0,12% в седмичната графика, установявайки се на $171,8, намеквайки за възобновяване на възходящите настроения за Solana през следващите дни.

Докато Solana се справя с тези предизвикателства, проактивните мерки от ключови заинтересовани страни и проницателният подход към оптимизацията на мрежата са от решаващо значение за укрепване на нейната устойчивост и насърчаване на устойчив растеж в динамичния пазар на децентрализираните финанси (DeFi) и блокчейн технологията.

Публикацията на Роберт Петров: "Задръствания в Solana: Очаква се възстановяване през уикенда?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!