Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

MultiversX пуска стандарт за двуфакторно удостоверяване във веригата

Двуфакторното удостоверяване (2FA) е изпитана и тествана онлайн мярка за сигурност и технологията сега се използва като допълнителна мярка за подписване на транзакции в блокчейн протокола на MultiversX.

Изпълнителният директор на MultiversX Бениамин Минку разопакова новата услуга пазител на протокола в разговор с Cointelegraph. Функцията използва Google Authenticator, Authy, Duo, Microsoft Authenticator или биометрични данни, за да предостави втори подпис за транзакции, преди те да бъдат обработени във веригата.

Минку очертава новостта на подхода, който позволява на потребителите да използват защитени транзакции и сметки, за да действат като вторичен механизъм за сигурност:

„Това, което веригата вижда, е защитен акаунт, ако има активирана функция, и за този акаунт изисква всяка изходяща транзакция да носи два подписа, единият от собственика на акаунта и вторият от настойника, чрез защитена транзакция. ”

Услугата пазител изисква от потребителите да създадат адрес на пазител, за да предоставят контролирани от 2FA подписи. Част от процеса на регистрация вижда как портфейлът подканва потребителя да финализира регистрацията чрез издаване на транзакция към мрежата MultiversX, която ще зададе генерирания от услугата адрес като пазител за техния акаунт.

След като сметката стане защитена във веригата, транзакциите, извършени от потребителя, изискват подписи както на потребителя, така и на настойника. Валиден подпис на пазител за потребителската транзакция ще бъде предоставен от услугата пазител всеки път, когато потребител, който има защитен акаунт, изпрати транзакция от своя портфейл и предостави валиден 2FA код.

Двуфакторно удостоверяване: Google Authenticator

Докато 2FA не се извършва стриктно във веригата, транзакциите изискват изпълнение на кодове за удостоверяване. Минку добави, че подходът към 2FA защитата, вграден в протокола, тепърва ще се изпълнява от други протоколи.

„За разлика от съществуващите решения, които осигуряват допълнителна защита за акаунти в портфейла, Guardians не изискват съхраняване на повече частни ключове и не добавят допълнителна уязвимост към схемата за архивиране, което е важен компромис и бариера за потребителите.“

Много портфейли за криптовалута и услуги за обмен използват 2FA като допълнителна мярка за потвърждаване на влизания и потребителски транзакции на ниво приложение. Въпреки това, Mincu вярва, че основните принципи зад подхода на пазителя на MultiversX са възможни на други блокчейн протоколи:

„Концепцията за използване на устройство-базиран удостоверител за активиране на 2FA защита със сигурност може да доведе до промяна на парадигмата в нашата индустрия.“

Минку добави, че допълнителната сигурност не трябва да има цена за потребителското изживяване и трябва да е насочена към добавяне на минимално триене към подписването на транзакция.

Двуфакторното удостоверяване е неразделна част от пространството на криптовалутите от години, като борси като Kraken направиха допълнителната мярка за сигурност задължителна за своите потребители през 2019 г., за да осигурят опитите за влизане.

Списание: Експертите искат да дадат човешки „души“ на AI, за да не ни убият всички

Публикацията на Николай Кръстев: "MultiversX пуска стандарт за двуфакторно удостоверяване във веригата" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Биткойнът се отте...
Биткойнът се оттегля до $61 000. Икономическите данни на САЩ влияят върху пазара

Биткойнът се оттегля до $61 000, тъй като икономическите данни на САЩ влияят върху пазарната волатилност В динамичната сфера на...

Биткойн очаква ск...
Биткойн очаква скок до $68 000, ключов праг за XRP

Биткойнът е готов за значителен отскок, прогнозира анализатор Известен анализатор и търговец на криптовалути, известен като Credible Crypto,...

SEC може да класи...
SEC може да класифицира Ethereum като ценна книга, което потенциално засяга приложенията на ETF

SEC може да класифицира Ethereum като ценна книга с потенциално въздействие върху ETF приложенията В скорошно предупреждение от правен...

Пазар на криптова...
Пазар на криптовалути: Прозрения от Майк Новограц

Навигиране на пазара на криптовалути: Анализ и прогнози от Майк Новограц В скорошно интервю Майк Новограц, главен изпълнителен директор и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!