Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Продуктите за инвестиране в цифрови активи изпитват изтичане на пари

Продуктите за...
Продуктите за инвестиране в цифрови активи изпитват изтичане на пари

Инвестиционни продукти за цифрови активи Вижте източване на пари на фона на икономическа несигурност

Изходящите парични потоци от инвестиционни продукти за дигитални активи, включително спот Биткойн ETF, продължават, тъй като цената на криптовалутата се задържа на предишни върхове за всички времена на фона на глобалните икономически предизвикателства.

През последните три седмици тези инвестиции претърпяха непрекъснати изходящи потоци, губейки 435 милиона долара само през последните седем дни, според данни от CoinShares. Изходящите потоци от месеца до момента възлизат на 102 милиона долара в известни криптовалути като Bitcoin, Ethereum и Solana.

Джеймс Бътърфил, ръководител на изследванията на CoinShares, подчерта тази тенденция, заявявайки: „Наблюдавахме забавяне на притока от нови емитенти на ETF в Съединените щати. Въпреки че все още има притоци, те са по-малко значителни от преди.“

Въпреки че изходящите потоци от Биткойн тръста на Grayscale намаляха напоследък, Бътърфил отбеляза, че постоянното изтичане на пари от фонда на фирмата от 19 милиарда долара е надхвърлило нарастващите притоци, наблюдавани от други фондове, които дебютираха на Уолстрийт през януари.

Например спот Биткойн ETF записаха нетни изходящи потоци от $328 милиона миналата седмица, според данни от Farside Investors. Едновременно с това, само Биткойн тръстът на Grayscale стана свидетел на изходящи потоци в размер на 454 милиона долара – което значително надхвърля всички разпределения за групата като цяло през този период.

Въпреки достигането на нов рекорд за всички времена през март, цената на Биткойн се понижи с 12% през последния месец до $63 000, според данни на CoinGecko. Този спад съвпада с търговците, които следят отблизо позицията на Федералния резерв и как стабилните икономически показатели на САЩ могат да повлияят върху паричната политика на фона на постоянни признаци на инфлация.

Прозрения от проучването на мениджърите на фондове за цифрови активи на CoinShares

„През значителна част от тази година фокусът беше върху ETF“, отбеляза Бътърфил. „Въпреки това, наративът за лихвените проценти изглежда оказва по-голямо влияние върху цените напоследък.“

Очаква се Фед да поддържа лихвените проценти на сегашните им нива по време на политическата си среща тази седмица. Независимо от това участниците на пазара ще бъдат внимателни към всякакви гълъбови или ястребови сигнали. Рисковите активи, обикновено подкрепени от по-ниските разходи по заеми, се сблъскаха с насрещен вятър, тъй като очакванията за предстоящи намаления на лихвените проценти бяха изместени по-далеч в бъдещето.

Миналата седмица 71-дневна поредица от входящи потоци за спот Bitcoin ETF на BlackRock беше прекъсната на фона на спада на цената на криптовалутата. Въпреки че привлече Биткойни на стойност 17,5 милиарда долара от одобрението си през януари, ETF на BlackRock отбеляза три последователни дни нито на входящи, нито на изходящи потоци.

Въпреки забележимото забавяне на инерцията за спот Биткойн ETFs, Бътърфил посочи, че това не е „непременно тревожно“, като се има предвид, че инвестиционните продукти за цифрови активи са се радвали на най-успешната си година в историята, събирайки 13 милиарда долара входящи потоци досега.

Въпреки това е очевидно, че участниците на пазара в САЩ не са възприели напълно спот Биткойн ETF. Някои анализатори очакват притокът да се възобнови с напредването на годината.

В клиентска бележка от понеделник анализаторите на Bernstein Гаутам Чугани и Махика Сапра предполагат, че забавянето на притока показва „временна пауза, преди ETF да станат по-интегрирани с частни банкови платформи, консултанти за богатство и дори повече брокерски платформи“.

Публикацията на Николай Кръстев: "Продуктите за инвестиране в цифрови активи изпитват изтичане на пари" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

SEC може да класи...
SEC може да класифицира Ethereum като ценна книга, което потенциално засяга приложенията на ETF

SEC може да класифицира Ethereum като ценна книга с потенциално въздействие върху ETF приложенията В скорошно предупреждение от правен...

Анализ на Shiba I...
Анализ на Shiba Inu: Потенциални възможности за пробив

Анализ на Shiba Inu: Неизбежен потенциален пробив при приближаване на ключови нива на съпротива Shiba Inu (SHIB) е на ръба на значително...

Масивен Биткойн т...
Масивен Биткойн трансфер повдига интерес в крипто общността

Предупреждение за китове: Трансферът на Биткойн за 494 милиона долара предизвиква спекулации на фона на очакванията за CPI В развитие, което...

Анализиране на ис...
Анализиране на искането на SEC за дегоржиране в делото Ripple

Анализиране на искането на SEC за дегоржиране в делото Ripple Тъй като Ripple и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) очакват...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!