Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Пропуски и несъответствия в глобалното регулиране

Пропуски и...
Пропуски и несъответствия в глобалното регулиране

Докладът на CPMI подчертава предизвикателствата: Пропуски и несъответствия в глобалното регулиране може да попречат на трансграничната полезност на Stablecoin

Потенциалът на стабилните монети за подобряване на трансграничните плащания е широко признат от финансовите власти, но неотдавнашен доклад на Комитета по платежни и пазарни инфраструктури (CPMI) подчертава няколко предизвикателства, които възпрепятстват широкото им приемане.

Докладът подчертава необходимостта от ключови фактори като надеждна резервна валута и ефективни системи за стартиране и изключване на стабилните монети и цифровите валути на централната банка (CBDC), за да процъфтяват. Освен това, моделът на емитиране на стейбълкойни и опасенията относно потенциални колебания в обменните стойности могат да повлияят на успеха на тези проекти. Стабилните монети предлагат значителни предимства, включително намалени транзакционни разходи, по-бързи времена за сетълмент, подобрена прозрачност и по-широк достъп до технологии.

Чрез рационализиране на процеса на плащане и елиминиране на посредниците, стабилните монети могат драстично да намалят таксите, свързани с трансгранични транзакции. Освен това транзакциите, базирани на блокчейн, осигуряват несравнима прозрачност, позволявайки на потребителите да проследяват средствата по време на целия процес.

Глобалното крипто регулиране приема различен обрат през второто тримесечие на 2023 г

Стабилните монети обаче са изправени пред предизвикателства поради липсата на единни разпоредби. Повечето стабилни монети не са напълно съвместими и дори да бяха, проблемите, свързани с координацията и мащаба на мрежата, биха могли да възпрепятстват глобалното приемане.

За да се гарантира безопасното и ефективно използване на стабилни монети, последователните разпоредби в множество региони са от съществено значение. Регламентът за пазарите на крипто активи (MiCA) служи като отличен пример за широко прието регулиране, насърчаващо сигурни трансгранични транзакции.

Основно безпокойство, подчертано в доклада, е потенциалът за фрагментиран пазар. Едновременното разработване на множество стабилни монети може да доведе до изолирани технологии и липса на оперативна съвместимост, което представлява значителни предизвикателства за тяхната широко разпространена интеграция в глобалната финансова система.

Хармонизираните разпоредби и съвместните усилия са от решаващо значение за справяне с тези недостатъци и отключване на пълния потенциал на стабилните монети при трансгранични транзакции.

Публикацията на Георги Шопов: "Пропуски и несъответствия в глобалното регулиране" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

SEC може да класи...
SEC може да класифицира Ethereum като ценна книга, което потенциално засяга приложенията на ETF

SEC може да класифицира Ethereum като ценна книга с потенциално въздействие върху ETF приложенията В скорошно предупреждение от правен...

Анализ на Shiba I...
Анализ на Shiba Inu: Потенциални възможности за пробив

Анализ на Shiba Inu: Неизбежен потенциален пробив при приближаване на ключови нива на съпротива Shiba Inu (SHIB) е на ръба на значително...

Пазар на криптова...
Пазар на криптовалути: Прозрения от Майк Новограц

Навигиране на пазара на криптовалути: Анализ и прогнози от Майк Новограц В скорошно интервю Майк Новограц, главен изпълнителен директор и...

Анализиране на ис...
Анализиране на искането на SEC за дегоржиране в делото Ripple

Анализиране на искането на SEC за дегоржиране в делото Ripple Тъй като Ripple и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) очакват...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!